Enost – Znanost ali ideologija
Matjazko, če ima krščanstvo slučajno enak pogled na to, še ne pomeni, da to izhaja iz tam. Sploh pa, ali je pomembno od kot nekaj izhaja, ali so pomembna načela in smiselnost neke filozofije oziroma pogleda? Malo se mi zdiš nestrpen oziroma, kot da ta filozofija kakorkoli ogroža. Pa te res?
Namreč, nisem ne krščen, nikoli nisem hodil v cerkev in nasploh mi nihče ni vsiljeval ničesar v povezavi s cerkvijo, vseeno pa si mi zdijo marsikatera načela krščanstva zelo dobro usmerjena, če so le pravilno razumljena.
Saj to je logično. Verniki, pa neverniki…Vsi smo ljudje in podvrženi istim zakonom.
Če neko besedno zvezo ocenjuješ po tem, kdo jo je izrekel, pomeni, da te ne zanimajo besede, ampak le to, da izraziš svoj odpor zaradi strahu.
Kot, na primer, če imam neko slabo izkušnjo z enim Angležem in sem si ustvaril mnenje, da so butli, bom sklepal, da je vse, kar povejo Angleži, butasto.
Kaj pa bi bila odločnost ?
Tvoje kritiziranje vsega, kjer je omenjeno sprejemanje, pa ljubezen..Je prav tako demonstriranje. Je izraz tvojega notranjega stanja, kjer je polno nesprejetih čustev in notranje borbe zaradi nerazčiščenih slabih izkušenj.
Robi
Katerim zakonom? Zakonom karme, a ne? 🙂
To je spet ideološko v sklopu “cheap psychology”, ki jo vgrajuje new-age. Malo vere, ščepec sprejemanja, kanček psihologije za telebane, pa spet malo ljubezni, pa malo ekologije, ugotavljanje 1001 vzrok škodljivosti mesa in zakaj so tofu alge bolj primerne za našo prehrano, potem odkrivamo “vzroke”, zakaj se nekateri ne vpeljejo v novodobniško kamiličarstvo, ker potem bi bili “svobodni in srečni” v tej limonadici dvigjene zavesti – to je zaradi “nesprejetih čustev”, zaradi “nerazčiščenih izkušenj” – in že imamo guruja Robija, ki zdravi “bolne”, ki so polni “potlačenih strahov”, seveda, ker ne “sprejemajo”, ker “obsojajo”, ker se premalo mlačni, ker ne razvijajo “duhovne narave”, blabla….
Očitno še nisi slišal za fizikalne zakone.
Po tvojem pa so težave na tem svetu zato, ker ljudje premalo obsojamo…:)
Ali pa na nepravi način…Morali bi obsojati tisto, kar ti obsojaš…:)
Nisi mi odgovoril na vprašanje, kaj bi bila odločnost ?
Si takšen, kot večina drugih, ki le kritizirajo in obsojajo, a na drugi strani pa jih zmanjka, ko je treba podati nek konstruktiven predlog za izboljšanje nekega stanja.
Toliko imaš povedati čez moj način razmišljanja in globino razumevanja…Ne vidim pa, v čem ti presegaš moje razumevanje…
Obsojanje ni znak razumevanja, če slučajno tako misliš…:)
Tudi to bi bilo v redu, da le ne bi meni cenjeno občinstvo ostalo tako ravnodušno kakor pri večini tvojih enoličnih in zateženih sporočil, res ne premoreš materiala, da bi lahko tvoji posti bili izvir smeha – malo več duhovitosti bi pa ja lahko dokazal oz verjetno je težko, če si sam sebi zatežen in potem še težiš drugim z vero in s hrano in poklicem….če si ti kateri ženski zanimiv pol pa tudi naj me koklja brcne![/quote]
Zmedena, znaš napisati še kaj brez zajedljivega pikolovskega cinizma. To si sedaj precej nevljudno in vulgarno spisala, polno žolča, pravzaprav si me presentila. In bognedaj,da bi ti bil zanimiv, meni niso všeč direktni in agresivni pristopi, še posebej pri ženskah ne, ker to ni ženstveno, ni prefinjenosti, uglajenosti, če nimate stila. Je treba malo razmišljati, kako in kaj napišemo. ;)[/quote]
Napišem to kar ocenim, da je vredno in primerno napisat, če je to žolč ali cinizem ali pikolovsko nakladanje, o kakšni vulgarnosti ni ne duha in ne sluha v mojem pisanju. Ženstvenost ne pokažem, če ni iskana in v zgornji pripombi oz pripombah zagotovo ni. Kar iščeš to dobiš z ali brez zamer. Si pa z zgornjim “presenečenjem” pokazal, da si precej občutljiv in nič nenavadnega, da si tak, če toliko časa preživotariš na tem portalu, vsak je lahko za tipkovnico “kralj” česarkoli že.
Robi, ti to melješ v nedogled. Ampak jaz na tej postaji izstopam iz vlaka “vege pacifizma”, ki pelje v rožnato dolino Indije, kjer rastejo kamilice, sije sonček in ptički veselo prepevajo v dolini miru neobsojanja in sprejemnja. To je zame žajfa, pa brez zamere… 😉
zmedena_samica
Jezljivost ni lepa čednost! Tudi agresivnost pri ženskah se ve, od kod izvira, vzrok za to kislo zajedljivost. Feministke bi tukaj imele celo prav, ko bi rekel, da smo moški krivi, ker jih ni, ko jih rabite. 😉
Jezljivost ni lepa čednost! Tudi agresivnost pri ženskah se ve, od kod izvira, vzrok za to kislo zajedljivost. Feministke bi tukaj imele celo prav, ko bi rekel, da smo moški krivi, ker jih ni, ko jih rabite. ;)[/quote]
No, ko si že tako behavioristično napreden pa mi razodeni od kje izvirajo agresivnost, kisla (morebiti sladka) zajedljivost in jezljivost? Vsaka ženska ne glede na to ali je feministka ali ni lahko izjavi, da so moški krivi, ker jih ni ko se rabijo, če bi se mičkeno več družil z ženskami bi to že vedel ali pa ti to druženje žal ni dano, ker se kvečjemu lahko le “greješ” in tolažiš ob tipkovnici.
Matjažko je do vseh agresiven in direkten ter celo napadalen, zlasti kadar se počuti ogroženega iz racionalnih ali namišljenih razlogov (npr ko forumaši po njegovem širimo krivo vero ali trdimo kaj je zdravo pojest ali ne ipd). Mnogo preveč je šarmanten ta gospod, škodo si dela, da se toliko posveča temu portalu, lahko bi šel malo ven dokazovat svoje atribute, da ne bo več verjel, da je vsaka osebica s “špranjo” feministka 😉
Zmedena_samica, glede da ima Matjazko popolen vpogled v žensko psiho, da se mu celo uspe postaviti v vlogo noseče ženske, ufff, kakšen moški:) Pa to je ideal vsake ženske.
Sam serious, a si predstavljaš da greš s takim tipom na kavo, in potem ti vsako stvar ki jo rečeš zatre, poniža, obrazloži na ponižujoč način? Misliš da je ta tip samo tuki na net-u tak, ali tudi v reali?
Ne vem – meni deluje skrajno zatežen in zato sem tudi izpostavila včeraj svoj pomislek, če je on kateri ženski všeč (in s tem nisem mislila nase), da me naj koklja brcne. Sicer pa me ne zanima ali lahko gre s kom na kavo ali ga vse povprek zavrne, na tem portalu se ne dokazuje ravno kot nek kaliber po katerem bi vzdihovala cela ženska vrsta (morda tudi kakšen tipček). Naj kar veselo bere Junga in si dela utvaro, da bo s tem nekega ((pre)poznega) dne odrešil svoj sporen pogled na ženske. Z njim na kavo? Tudi, če vsi tipi izumrejo ne. Prinsess28, ti verjetno tudi ne bi šla, ali?
Zmedena_Samica, Je bila moja frendica prejle pri meni, in sem ji pokazala tale forum, ji je tudi matjazko padel v oko. In je rekla če se ta tip zafrkava? Pač če je to realna oseba, ker ni mogla verjeti da je nekdo res tako težek in da vsako stvar, ki jo nekdo reče poniža. Pomojem ima tip resne osebnostne probleme, da se spotakne ob vsako vrstico, ki jo nekdo napiše in potem to melje in razlaga in obrača samo z namenom da osebo poniža. Who the hell, bi to prenašal v real lajfu?
Jaz če bi šla s takim na kavo? haha, pomojem da bi imel obraz precej rdeč na koncu te kave, če bi se nespošljivo obnašal, pa ne od zardevanja ampak od klofut.
Ne vem – meni deluje skrajno zatežen in zato sem tudi izpostavila včeraj svoj pomislek, če je on kateri ženski všeč (in s tem nisem mislila nase), da me naj koklja brcne. Sicer pa me ne zanima ali lahko gre s kom na kavo ali ga vse povprek zavrne, na tem portalu se ne dokazuje ravno kot nek kaliber po katerem bi vzdihovala cela ženska vrsta (morda tudi kakšen tipček). Naj kar veselo bere Junga in si dela utvaro, da bo s tem nekega ((pre)poznega) dne odrešil svoj sporen pogled na ženske. Z njim na kavo? Tudi, če vsi tipi izumrejo ne. Prinsess28, ti verjetno tudi ne bi šla, ali?[/quote]Ne no tako z njim, saj se bom še razjokala, če bosta takšni do njega. Pač ne prepozna pri sebi nevroze, čeprav je prebral vse jungove spise, mora biti huda bolečina, s katero se spopada, resnično. Tudi moški imajo težave, če se dalj časa ne vidijo s punco, bodita no malo uvidevni, pomagajta mu, ne pa takole histerično, agresivno, vulgarno, racionalistično, po bukovo kot neke motike. Je vendar nekje napisal, da forumski videz vara ter da je podmukli tip človeka. Pomagati nekomu takšnemu, ki mora toliko trpeti, je človekoljubno in bogu všečno dejanje, prepričana sem -v vseh religijah kakor tudi v spiritualnem svetu. Saj verjetno si ne želiš, princess, da bo njegova nesrečna duša, če se ne reinkarnira v ženski, v naslednjem živlnjenju isto tako neprizemljeno tavala kje po ptujskem polju–
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] To bo zdaj malo offtopic, ali pa niti ne, saj je naslov teme znanost ccc, namreč visoko noseča ženska je nesrečna samo čeje depresivna, in epiduralne v ta namen ne dajejo.
Pa tudi sicer, po moje matjažko je ne bi rabil, saj je pisal, da so ženske včasih šle s polja rodit. ccc
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Klofut…haha, dobra, čeprav fizično “nagrajevanje” ni nekaj čemur aplavdiram, toda če upravičeno ne gre drugače, nimam nič proti, če pade “šamar”. Naj kar hodi Matjažko pol metra nad zemljo in vsakemu dokazuje, da je manjvreden in neveden, tisti ki imajo urejeno samopodobo, odnos do sebe in drugih, so ga že zdavnaj “prebrali” in ga obravnajo natanko tako kot si temu primerno zasluži.
Kdo bi to prenašal v real life-u, ne vem, morda nekdo, ki prezira samega sebe in uživa v tem, če se po njem naprestano hodi ali pa nekdo, ki ima ravno tako polna usta vsega kakor on ali pa kakšna obsedenka z bogom, ki fura misel, da so moški večvredna bitja od žensk (no matter what). Vsi smo drugačni, toda enakovredni.
Forum je zaprt za komentiranje.