Enost – Znanost ali ideologija
Katerega razuma ? Se počutiš užaljenega, ker ne razumeš in ne vidiš smisla ?
In ker ne razumeš, seveda obsodiš, kot nesmisel.
Vsak ima svojo resnico in podaja besede na svoj način. In ravno tu, sedaj ti Matjažko počneš to, kar očitaš meni in podobnim…Da želimo vsiliti svojo resnico, kot edino pravilno..
Dokler boš obsojal vse, kar tebi ni razumljivo, ne boš sprejel drugačne resnice in razumel sočloveka.
Katerega razuma ? Se počutiš užaljenega, ker ne razumeš in ne vidiš smisla ?
In ker ne razumeš, seveda obsodiš, kot nesmisel.
Vsak ima svojo resnico in podaja besede na svoj način. In ravno tu, sedaj ti Matjažko počneš to, kar očitaš meni in podobnim…Da želimo vsiliti svojo resnico, kot edino pravilno..
Dokler boš obsojal vse, kar tebi ni razumljivo, ne boš sprejel drugačne resnice in razumel sočloveka.[/quote]
Ne gre za filozovsko poanto osebne resnice, nekaj drugega – tukaj je bolj zmedenost, kolaž papir razmetanih, lepo zvenečih novodobniških besed, s hudim nagibom v preveliko “versko gorečnost”, ki pa meji na neko mračno pesimistično atmosfero. Prepričan sem, da je to za mladega človeka škodljivo v duševnem smislu.
A je to plod lastnega zanimanja za “neoprijemljivo” ali nekako plod lastnega razmišljanja, ali kaj tretjega? Od kje črpaš tovrstne razlage? Ne tega razumeti, da so napačne, daleč od tega; ravno tako ti ne morem z ničemer ugovarjati, saj ima vsak pravico, da verjame v to kar želi in kje se “najde”. Sem pa prebrala par drugih komentarjev na tvoje pisanje in se potihem zgražam, kako nekateri ne dovolijo drugim “dihati” na svoj način; k sreči niso vsi taki 😉
Matjažko…Na katerem kromosomu pa tebi manjka zapis, da si alergičen na vse, kar diši po duhovnosti ali veri ali new age…? 🙂
Mogoče bo Katenjka vedela..Ona je bolj strokovno podkovana..:)
Zakaj me označuješ za verskega gorečneža ? Saj pa ne spadam nobeni religiji.
In kaj je v tem mračnega, če si želim spremembe na bolje, pa da bi živeli v bolj poštenem svetu…?
Verjamem, da je lahko škodljivo, če se človeka vodi kot neko ovco, kot to počnejo religije…..Ni pa razlike med tistim ,k ikritizira takšne ljudi, sam pa se prav tako oklepa svojih prepričanj. To sta le dva pola, ki se med sabo ne prenašata in vsak le stoji na svojem bregu…
Treba se je tega osvoboditi te navidezne resničnosti, ki gradi naš ego, ustvarja strah zaradi občutka ogroženosti in se zavedati, da smo vsi kot eno bitje, ki v osnovi hrepeni za ljubeznijo.
Robi-Med spanjem gre večinoma duša iz telesa, tako da, to da dobivaš znake, opozorila to ti predvsem tvoji duhovni vodniki, lahko tudi angel varuh, te ljubeče opozarjata. V bistvu je intuicija šepet vodnikov ali angelov. Res lepo da to doživljaš.
Omenila bi samo še zakaj sem to tematiko začela sploh, zakaj sem te vprašala od zvezdnih semen. Ker sem iz tvojih postov na drugih forumih začutila da si drugačen, da ko se je kako nesoglasje začelo, si miril fronte, ko si omenil da si vegeterijanec že zelo dolgo. Vse to, mi je dalo slutiti da si lahko starseed. Glede misije kot praviš da čutiš v sebi to strast da pomagaš drugim. Vsak starseed pride sem s to misijo, ker zato smo se tudi javili v prvi vrsti, da pomagamo. Veliko jih je v raznih humanitarnih organizacijah tudi, na splošno pa starseed nikoli ne bi zanetil vojne tukaj, ali pa kakega prepira, vedno je na strani da miri zadeve. Pa sigurno se ti je že dostikrat zgodilo da te drugi prosijo za nasvete, in v tebi vidijo zaščitnika in učitelja. Pa otroci so običajno fascinirani, ker oni vidijo tvojo avro in energijo, oni začutijo da nisi od tukaj.
Ja:), tehnologija, jaz sem obsedena z računalniki, iPadi, iPhoni, skype, teleskopi-tega si zelo želim kupiti. Si zelo želim da bi končno izumili kak teleporter recimo za skype, ker imam dosti kolegov iz tujine da bi se teleportirali kot v star treckih haha, saj pomojem je to že sedaj izvedljivo vsaj v hologramski obliki. Glede tega te mogoče zanima umetnik, ki je ustvaril lik Aliena H.R.Giger on ustvarja nore slike zelo vesoljsko: http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=6&ved=0CGoQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.hrgiger.com%2F&ei=XUu1T-bfMa2Q4gT1uZnyDQ&usg=AFQjCNFEpt9gQ-luFJz8t_bP1hMQQwtqJQ&sig2=sT7qjpsdlnaD6qSR8ER_TA
Čustva so težka, ker Zemlja je prav planet kjer se duša učimo čustev, na drugih planetih ni nujno tega, so druge stvari. Treba je čustva izražati, da ne bežimo preč od njih, ker če se čustva kopičijo, se lahko zgodi da se zadeva zmanifestira na telo in se dobi raka ali kake tumorje, zato je treba non-stop ven dajati. Ne sedaj da se znori ampak da se čustva prizemljijo. Osebno tukaj precej šepam priznam moram še veliko naresti na tem področju izražanja.
Drugače so pa tudi določene živali, ki niso od tu, recimo mačke, delfini, kiti, sove in določene ptice roparice so bile sem prinešene iz drugih svetov. Mogoče čutiš tudi do njih večjo povezanost.
Matjažko…Na katerem kromosomu pa tebi manjka zapis, da si alergičen na vse, kar diši po duhovnosti ali veri ali new age…? 🙂
Mogoče bo Katenjka vedela..Ona je bolj strokovno podkovana..:)
Zakaj me označuješ za verskega gorečneža ? [/quote]
Saj nisem tebe mislil, čeprav bi mi lahko tudi kak kamiličarski čaj skuhal, menda iz posušenega cvetja iz indijskih ašramov, ki k nam izvažajo v velikih količinah.:)))
Katenjka ima, kto veš, intuicijo precej razštelano, če boš ji ti kaj naštelal, da bo bolje zadevala, ker drugače vse mimo zastrelja. 😀
Zmedena_samica, ja čisto razumem tvoje vprašanje. Meni je tudi hudo, ko vidim da nekateri skoraj postanejo jezni ko vidijo kako drugi razmišlja, kot da nimaš pravice do lastnega mnenja. Samo dobro, pač jih je treba razumeti da tega trenuto ne razumejo. Upam da bodo nehali soditi, vsak ima pravico do svojega mišljenja.
V bistvu sem taka že od rojstva, to znanje imam vtetovirano v dušo kot spomin, ne vsega seveda, vendar delce. In to me je potem vedno gnalo da sem raziskovala še dlje in informacije sem dobivala iz čisto različnih virov, od interneta, knjig, tv-oddaj, ki sem jih videla takrat ko sem določeno informacijo najbolj potrebovala. Potem sem svoje znanje tudi primerjala z drugimi raziskovalci in videla da skoraj vsi izhajamo iz enakega.
Hm, kdaj obžaluješ? Po regresiji, ko izveš, kaj si naredil v prejšnjem živlnjenju ali pred njo, ko še ničesar ne veš? Namen regresije je ravno terapija, ki preseže travme, pridobljene v tem življenju. Saj ne da je nesmiselno, se pa nikakor ne sklada s tem, da v moralnem pogledu nismo nikamor napredovali, pravzaprav smo regresirali– ali pa se bo zdaj to vse spremenilo, ko je psihiatrija (psihoterapija) po naključju odkrila regresivno hipnozo, namreč nekje sem prebrala, da je šlo za naključje, napačno izrečen stavek, ko je terapevt hipnotiziral pacientko in je mislil v čas otroštva, ona pa je pobegnila v prejšnje življenje.
In zakaj šele v zadnjih desetletjih prejšnjega stoletja, duše pa se reinkarnirajo in po možnosti ne vedoč za prej ponavljajo iste napake že tisočletja, saj število duš je menda končno, ali pač? Koliko jih je pa lahko največ na Zemlji? Ah, jaz sem malo trde naravoslovno matematične logike, se opravičujem.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne? Kaj pa japonci, Kitajci, eskimi na severu? Kje imajo pašnike, to me res zanima? Pa v tropskem pasu, cela afriška plemena?
Tu gre za pozitivno mutacijo, mutirani gen (res je na 2. kromosomu, nisem si izmislila), ki ima zapis za laktazo, (sposobnost razgraditi mlečni sladkor laktozo), ki se je ohranil v odrasli dobi po večini (v 90 %) pri evropskem človeku, svetovna človeška populacija ga večinsko nima.
Pri tebi je problem, matjažko, ti ne zmoreš preseči svojega miselnega okvira, verjetno ker ti je empatija pač tuja ccc (na primer alergije drugih enačiš z versko prakso) čeprav se po drugi strani znaš vživeti v nosečo žensko, in se nekja sklicuješ na znanost, ki jo itak podcenjuješ na pram intuiciji, ki je takisto nimaš–
Aja, princess, a bi bilo možno nad njim izvesti regresivno hipnozo?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Katenjka-Ne samo samomorilci, vse duše, jim je žal v spiritualnem svetu, ko preučuje svoje prejšnje življenje, in vidi situacije, ko so nekoga prizadeli, jim je žal da so tako reagirali. Duša naredi načrt preden se inkarnira, in potem ko je na tem svetu, z rojstvom vse pozabi, dobi namige, intuicija deluje, samo če ne bi pozabila to ne bi bil test. Če bi se vsi spominjali prejšnjih življenj, bi bilo to zelo obremenjujoče in bi imelo lahko negativne posledice za naše sedanje življenje. V regresiji pa ti vidiš samo sekcije svojih prejšnjih življenj, tako kot film. Vidiš pa vse to z notranjimi očmi oz. s tretjim očesom. Ko sem imela jaz regresijo, je trajala malo več kot 2 uri, sem bila precej utrujena ko sem se zbudila, ker dejansko duša potuje. Obraz sem imela čisto bled.
Imaš prav, nekako taka je zgodovina regresije, vsaj v tej civilizaciji. Ko so pacienti prišli h hipnoterapevtu, zato ker so se hoteli odvaditi kajenja, shujšati, zaradi travme v otroštvu, in potem so šli v preteklost pod terapijo, v otroštvo. In velikokrat se je potem zgodilo da so “po nesreči” zašli v kako preteklo življenje klienta, se je dogajalo da je oseba začela govoriti v perfektni kitajščini. Ampak to je lažji trans, regresije. Obstaja tako imenovana somnambulistična regresija, ki jo izvaja Dolores Cannon, to je najbolj globoki trans kar je možno, kjer se ego ne more vmešavati, in klient se nič ne spomni kaj govori, oni to posnamejo. Ona je veliko informacij dobila preko take oblike regresije od klientov, tudi. Če koga zanima je tu njen video na eni konferenci govori tudi od et-duš in 2012: http://www.youtube.com/watch?v=D0T1Vi4mDJY&feature=fvwrel
Sprašuješ, če je število duš lahko končno, oz. koliko duš je lahko na Zemlji? Iskreno? Ne vem, sem sama podobno spraševala druge ljudi, ki imajo več znanja na teh področjih, in tudi niso vedeli. Povedali so mi, da je Zemlja precej popularen planet, ker je težak, in veliko lekcij se lahko iskusi tukaj. Veliko duš se hoče inkarnirati sem, da bi izkusili življenje v človeškem telesu na 3 dimenziji, tudi duše, ki vedo da bodo zavrnjene(abortus). Je pa res da je zemlja trenutno prenaseljena. In veliko duš bo odšlo v naslednjih nekaj desetletjih v večjih skupinah preko naravnih nesreč. Zemlja se čisti negativne energije iz preteklih tisočletjih, čisti se preko naravnih nesreč.
Sprašuješ kakor sem razumela, zakaj šele v zadnjih desetletjih prejšnjega stoletja, se duše reinkarnirajo in po možnosti ne vedoč da ponavljajo iste napake že tisočletja? Zato, ker je mnogo zemeljskih duš ujeto v lastno karmo, v kolo karme in iz tega je težko izstopiti kar tako. Čas je danes bistveno drugačen kakor še 30 let nazaj. Čas je naspidiran, vse se vrti hitreje, manifestacije so bistveno hitreješe, zemlja se pomika v višjo dimenzijo, stari sistem se podira, veliko duš je že dobilo oz. bo še dobilo priložnost za aktivacijo, počasi se budijo, tukaj smo tudi zvezdna semena, podpore je precej. Tiste duše, ki sedaj še niso pripravljene, si bodo v naslednjem življenju izbrale planete, ki bodo na podobnih frekvencah kot je bila stara zemlja in bodo tam nadaljevali, kar so tukaj končali. Drugače pa nihče točno ne ve kaj na bi se zgodilo z zemljo v prihodnosti, ker prihodnost ni fiksna. Obstaja več napovedi, več možnosti, ena izmed njih pravi, da naj bi se prebivalstvo zemlje zdesetkalo da naj bi na koncu ostala tukaj samo še zvedzna semena in nekaj % visoko razvitih zemeljskih duš. Potem ena teza pravi da bo denar izgubil svojo moč, da bodo pošle vse zaloge nafte, goriv, in to naj bi človeštvo spravilo bolj “skupaj”. V smislu da naj bi nova zlata mesta začela rasti da naj bi ljudje začeli množično svojo hrano pridelovati, staro znanje, ki že sedaj notri prihaja naj bi se razširilo še bolj. Komplementarni načini zdravljenja, telepatija, nove oblike tehnologije itd..To so vse teze, če pa ne bi uspelo človeštvu preiti na novo dimenzijo, in če se bo začelo uničevanje planeta, se pa lahko tudi zgodi da bodo bitja znova primorana uničiti civilizacijo. Jih rešiti par, in zopet začeti na novo. In to potem lahko zopet traja eone, da civilizacija spet pride na stopnjo kjer dobi priložnost za višjo obliko življenja.
Ena teorija je ta, da, ko telo umre, se njegov ego ponovno združi z enostjo, ki mu teorija pravi Življenje. Takrat ego spozna vse svoje napake in se sooči z resnico. S popolno pravičnostjo in brez osebne prizadetosti si sam naloži novo lekcijo v novem življenju, ki ga čaka. Ampak tega zavedanja ne prenese s sabo. Samo preko novih izkušenj in dogodkov, ki se mu v življenju zgodijo, lahko pride do vseh potrebnih spoznanj. Vsakič, ko mu to ne uspe, si v naslednjem krogu življenja naloži težjo nalogo, več trpljenja. Ravno zato, ljujdje prihajamo do novih spoznanj ob trpljenju. Nekateri sicer stokajo in jamrajo, kako v življenju nimajo sreče, drugi pa se učijo. Življenje je šola. Nekateri ves čas ali pa večkrat ponavljajo isti razred, drugi pa napredujejo.
Verjetno se zato ne spominjamo prejšnjih življenj, ker bi bilo težko potegniti meje med njimi, kaj je bilo v katerem in kaj se dogaja v tekočem 😉 no, ne vem.
A smem vprašati, kaj si videla s tem tvojim “tretjim” očesom v “regresiji”? Si prišla še do kakšnega zanimivega spoznanja, razen tega da si bila utrujena in bleda?
Katenjka-Sorry, nisem videla spodaj tvojega vprašanja, sprašuješ če bi bilo možno ljudi kot so Majtazko spraviti pod regresijo?
Sem se pogovarjala že z regresoterapevtko, in mi je rekla da v večini primerov se to ne bi dalo. Zato ker regresija ni igra, to niso stvari za zabavo. In pred regresijo se naredi zelo močna zaščita. Še predno se klienta postavi v trans stanje. Regresoterapevt naredi zaščito z duhovnimi vodniki, angeli tega klienta. To pomeni če vodniki, angeli, menijo da še ni pravi čas da ta oseba vidi pretekla življenja jih tudi ne bo videla. Zaščita je tudi obvezna, da klient če dobi vstop v prejšnja življenja vidi samo stvari, ki so mu usojene videti, in ki ne bi prizadele, vznemirile klienta. Ker to je samo preteklost, ne moremo je spremeniti, popraviti.
Da bi pa nekdo, ki ne verjame v to, se hotel samo malo pozabavati in iti v regresijo da bo dobil dokaz da prejšnja življenja res obstjajo, pa po vsej verjetnosti ne bi dobil vstopa. Bi videl samo temo nič v bistvu. Ker bi ga vodniki zaščitili, če ne bi bilo zaščite bi se znalo pri taki osebi zgoditi da če bi resnično videl kakšno sekcijo svojega prejšnjega življenja, bi ga to lahko zelo vznemirilo, ker še ni pripravljen na take informacije.
Mi je pa regresoterapevtka povedala, da tudi duše, ki so popolnoma seznanjene s temi stvarmi včasih ne morejo videti prejšnjih življenj, ker v določeni fazi njihovega sedanjega življenja to ni mogoče. Skratka zaščita vedno deluje. In nikoli res nikoli, ne poskušajte regresije izvesti sami doma, ker se lahko tudi pristane na psihiatriji, vedno je potreben profesionalni regresoterapevt, nekdo, ki te vodi in te tudi popelje ven iz regresije.
Marko-Imaš kar prav, karmo je treba poplačati, lekcije se je treba naučiti. Tako to deluje po vsem vesolju, tudi bitja na drugih planetih, vesoljskih ladjah, vesoljci kot jim pravimo, tudi oni so v istem krogu. Zemlja je samo ena izmed mnogih šol. Kot si rekel, ja na žalost si večina duš izbere da se bodo preko trpljenja učile, in večinoma tudi deluje, čeprav nam ni treba. Lahko si tudi izbereš pot ljubezni večina pa res izbiramo trpljenje.
Zmedena_samica-Defenitivno, se spomin na pretekla življenja zabriše ob rojstvu, bi bila totalna zmeda če bi se spomnil vseh že preživetih travm izpred tisočletij nazaj. Jaz sem imela regresijo 7 let nazaj, sem bila še malo mlajša. Šla sem pa v regresijo takrat zaradi težavnega odnosa ki sem ga imela z očetom. In sem videla prejšnje življenje, ki se je nanašalo na to tukaj sedaj. Bilo je pa v letu 1820, v Holandiji, sem bila kmečko dekle, moj sedanji oče je bil v tistem življenju moj sin. In je bil odnos kar napet med nama, tako da sem se zavedala od kje ta karma prihaja. Ker sem očetu hotela odpustiti, in to mi je tudi pomagalo potem po regresiji, da vidiš zakaj se nekdo obnaša tako kot se do tebe. Najin odnos je sedaj veliko boljši, ga precej bolje razumem. V tem življenju sem tudi podoživela svojo smrt. Je v bistvu zelo osvobajajoč občutek, ko se duša osvobodi bolnega telesa in gre lahko v spiritualni svet. Zadnje zemeljsko življenje ki sem ga videla je bilo pa tik pred II svetovno vojno, sem bila tudi mlada ženska v Londonu sem živela. Od tega življenja sem videla zelo malo samo par sekcij. Spomnim se da je bila napetost v zraku, verjetno sem umrla kmalu v tem življenju ker sem se inkarnirala zopet sem v letu 83′. Vsa ostala življenja, ki sem jih videla so bila pa v pleadijskih vesoljskih ladjah. Drugače jaz nimam tukaj na zemlji veliko izkušenj, sem bila samo parkrat inkarnirana tu, zato sem samo videla 2 prejšnja zemeljska življenja. Skozi življenja me je pa poleg terapevtke vodil še nadangel Gabriel, moja prijateljica ko je bila na regresiji, jo je pa vodil eden njenih duhovnih vodnikov, opisala ga je kot sivega starca. Ona je pa videla res zanimiva prejšnja življenja tukaj na zemlji, sem bila kar fasicinirana.
Moraš pa kar imeti “jajca” za tovrstne podvige; dvomim, da bi se sama v kaj takšnega spuščala (se še lastnih sanj ustrašim), in mi je že tekoče življenje premalo in v več kot dovolj velik izziv, trenutno ne bi mogla reči, da sem imela s kom oz imam tako težke odnose, da bi zaradi tega šla “vrtat” v pretekla življenja. Vkolikor je to tebi pomagalo – good for you; verjetno so vsi tega mnenja, ki so dali to skozi, da jim je ta izkušnja pomagala, delikatno bi bilo, če bi po tem “pljuvali” in izražali “prevaro”. Hvala ti za odgovore 😉
No, odločila sem se, da bom od DC prebrala kakšno knjigo, a ne vem katera bi bila primerna za začetek…morda pogovori z Nostradamusom ali Med življenjem in smrtjo ali kaj tretjega? Ugotavljam, da je njene literature na spletu precej – kaj priporočaš začetnikom?
Pa vendar – veš, kateri pomisleki me vznemirjajo: kako lahko s tekočim življenjem vplivamo na pretekla življenja (kdo nam garantira, da bomo postavljeni pred istim “problemom” – duša sama sebi nastavlja poligon z ovirami?)? Ni nujno, da nekaj kar smo pred 200 leti naredili in je bilo takrat slabo, in isto stvar ponovimo danes, da je v obeh primerih to isto dejanje slabo? Kdo je sodnik, ki definira kaj je slabo (in bomo za to “plačevali” zopet z novim rojstvom na Zemlji) oz kdo smo mi, da lahko sami to definiramo, naš razum niti približno ni tak, da bi lahko popolnoma razumeli vse možne aspekte nekega dogodka, lahko se trudimo, toda celota je oz bo vedno nedosegljiva (a smo v spiritualnem svetu bolj umsko napredni?).
Morala si imeti kakšne travme, da si se začela zanimati za regresije in duše ipd – predvidevam ali pa ne najdeš v tekočem življenju zadosti zadoščenja okrog vsega kar te obdaja in doleti (naj si bo dobro ali slabo). Vse skupaj zgleda (če ocenim po vsej celoti tvojega pisanja), da gre za neko vrste zdravljenje psihe, ko ti nič zemeljskega ne pomaga (je bilo npr zavrnjeno)….glede tega se lahko popolnoma motim 😉
Zmedena_samica, ja za nekatere je regresija slišati zastrašujoča. Jaz sem takrat čutila da je pravi čas za to, sedaj ne bi šla več v regresijo. Baje je danes regresija lahko tudi zelo nevarna, zato ker je čas tako pospešen, zemlja se dviga v višjo dimenzijo in veliko nizkih entitet leti v tem okolju ko si ti v regresiji si odprt portal, in se lahko zgodi da se kljub zaščiti katera teh entitet lahko nate prilepi. To lahko potem vpliva negativno na življenje te osebe.
Katera knjiga od Cannonove naj bi bila primerna za začetnike? Ne vem, ti svetujem da poslušaš svojo intuicijo in mogoče prebereš o čem približno se gre v določeni knjigi in se na podlagi tega odločiš katera je trenutno primerna zate. Meni osebno so bile od Convoluted universe-series všeč.
Vprašala si, Kako lahko s tekočim življenjem vplivamo na pretekla življenja? Ne moremo s tekočim življenjem spreminjati oz. vplivati na pretekla življenja, kar se je zgodilo v preteklosti je adakta, ne moremo spreminjati preteklosti več. Lahko vplivamo samo na sedanjost in prihodnost. Vsaka duša je sama sebi največji sodnik, duša si v spiritualnem svetu izbira situacije, ki jih bo doživela v naslednjem življenju razne večje stvari kot so nesreče, bolezni, potovanja vse sorte in vse z namenom za priložnost učenja. Ne obstaja pekel, vice, nebesa. In ko telo umre te ne pričaka noben sivi starec, ki ti bo sodil. Seveda si pa vsaka duša lahko ustvari sama svoj pekel, nebesa ko je inkarnirana, odvisno kako živi.
Med življenji, v spiritualnem svetu, duša ni nič več ali manj napredna. Je pa razlika ta da v spiritualnem svetu ni več zavese, torej vidi se čista resnica, ne moreš ničesar prikrivati, skrivati, si transparenten tudi drugim dušam, one vidijo kaj si počel v preteklem življenju, tvoje emocije, namere vse. Duša ima svoje vodnike, in s pomočjo teh vodnikov se tudi naredi nek obrobni plan za naslednje življenje. Vodniki se nimajo pravice vmešavati, siliti dušo, oni lahko svetujejo, opogumljajo, potem se pa duša sama odloči katere večje situacije bodo dale najboljšo možnost za rast. Pa še karma se mora tukaj poplačati to je pa drugi aspekt.
V bistvu nisem imela večjih travm v tem življenju. Bila je ena faza depresija, ki jo mnogi et-jevci doživimo. Se pa kot et-duša tukaj počutim zelo tuje. Vem že od malega da nisem od tu, in priznam da težko zemljo sprejemam, način kot ga imajo ljudje tukaj, mi je popolnoma tuj. Sigurno zemlje ne bom nikoli sprejela popolnoma, lahko jo pa sprejmem vsaj malo da bom tukaj lažje funkcionirala, in še v sebi čutim misijo da je treba pomagati. To se pa lahko dela edino če si dobro prizemljen in na frekvencah kot so zemeljske duše, če si nekje ‘up in the air’, te oni sploh videti ne morejo kaj šele slišati, in tako ne moreš pomagati. Včasih se počutim kot da sem še v stanju aklimatizacije, da se še prizemljujem sem v to telo v ta prostor. Baje da bom to življenje imela kar dolgo in da šele začenjam to inkarnacijo tako da časa imam še dovolj.
Ni nujno, da nekaj kar smo pred 200 leti naredili in je bilo takrat slabo, in isto stvar ponovimo danes, da je v obeh primerih to isto dejanje slabo? Tega tvojega vprašanja pa nisem čisto dobro razumela. Težo je iti v detajle, ker ima vsaka duša svojo unikatno pot. Ti ne bi znala tukaj točno odgovoriti, jaz mislim da so vse variante možne v tem primeru. Važno je, da je duša odpustila sebi in ljudem, ki so jo prizadeli v teh dejanjih. Ko odpustiš si ne nagrmadiš karme.
Hahaha, nasmejala do solz ;)[/quote]
V cirkusu kot klovn bi lahko igrala samo sebe, ali pa v “špas-teatru” kot karakter iz Mesta Goge. :)))
Princess28
Zakaj se ljudje v regresiji večinoma spominjajo, da so bile same imenitne, velike osebnosti, od vojskovodij, plemičev, lokalnih veljakov, noben pa recimo, da bi bil navaden kmet z običajnim (dolgočasnim) življenjem? 🙂 Želja spodbudi fantazijo, a ne. Ker si že idejo vcepijo v glavo, še preden obiščejo regresoterapevta. Bolj bo nekdo obtežen z manjvrednostnimi kompleksi, večji bo v svoji videnjih v “prejšnjih življenjih”.
Ja Marko se strinjam, prav možno je da se v lažjem transu regresije zna ego precej vmešavati. In seveda si nekateri želijo ali upajo, da bi se videli kot neki veljaki, pomembneži v prejšnjih življenjih:) V zelo globokih trans stanjih regresije, kot ga izvaja Dolores Cannon, kjer se ego ne more vmešavati, pa mislim da se težko blefira, ker kot sem že zapisala se oseba sploh ne spominja kaj je govorila. V lažjem transu regresije se ti zavedaš kaj govoriš.
Prav možno, da ima domišljija veliko pri tem, na nivoju, ki se ga ne zavedamo.[/quote]
Glej, kdor se poslužuje regresije, je vernik. Ti greš tja z določenimi pričakovanji, hrepenenjem po “spoznanjih”, si čustveno vznemirjen, psiha pa potem naredi svoje. Prepričan sem, da bo so videnja versko-kulturno pogojena.
Matjazko-A sedaj pa kdor se poslužuje regresije je pa po tvojem že kar vernik? haha, ti pa hitro sodiš nekoga. Pa saj sem ti že povedala da se ne smatram za vernika. Že Robija si včeraj obsodil da je goreči vernik pa ti je tudi on povedal da sploh ni veren. Mene osebno že ko slišim besedo vera ali Bog me spominja na vso kalvarijo ki so jih religiozne institucije povzročile v preteklosti na zemlji. Se tudi rada izogibam tema dvema besedama, mi imata negativen prizvok.
Forum je zaprt za komentiranje.