Eno zelo razmišljujoče vprašanje
Vemo od kje pride svetloba, od sonca, in od zvezd, ki so sonce nekemu drugi dimenziji.
od kje pa pride noč?
primož
Ali lahko vse skupaj pomeni, da je nastalo iz teme in da je svetloba tisto kar izpodriva temo, ampak tema se lahko vedno vrne?
primož
Primož, me je že zasrbelo, da bi te označila s seksistom, pa ne bom! 🙂
A hočeš povedat, da moški celo med čvekom razpravljate o globokih fizikalnih, astronomskih itd. vprašanjih, medtem ko ženske čvekamo o laku za nohte in šminkicah?
Pa saj sem ti nekoč predlagala (pa še nekaj somišljenikov je bilo), da bi se odprl en filozofski oz. razmišljujoči, znanstveni itd. forum, pa nočeš, a ne boš nas prepričal, da moški ne znate plehko čvekat! :)))
Ahmm, ahkhm, no ja, to je pa res čisto “pravi moški čvek”. Od kje pride noč? Ah no ja, ko je konec svetlobi, katere čas trajanja je pač določen po naravni zakonitosti, nastopi druga naravna zakonitost … noč … tema … ki spet traja toliko časa, kot ji je odmerjeno!
In kaj je noč in tema meni ? Odhod iz svetlobe in postati v temi tisto, kar le ona čisto preprosto lahko skrije, ublaži, uniči, izbriše. Postati del nje in zaživeti z njo v vsej svoji polnosti, saj v temi ostaja vse zgolj … tema !
Kot da bi vprašal od kod pride praznina v skodelico, ko iz nje iztočimo vodo.
Neumno vprašanje.
Praznina je privzeto stanje, prav tako je noč. Tukaj ni nobenga izpodrivanja, ampak se na tem stvari gradijo. Prav tako kot se na prazni lokaciji lahko zgradi hiša, v prazno skodelico natoči tekočino, v noč posveti svetlobo.
Še bolj bedasto vprašanje kot prejšnje.
Če je človek ustvaru hišo, kdo je pol ustvaru tist prazen prostor, kjer zdaj ta hiša stoji? Nihče, prostor je že bil tam, pika.
Ego sej je tud v temi zrak, pa zarad tega ni tema nič svetlejša. Skodelca pa zarad zraka tud ni nič bolj polna s tekočino.
Če pa pogledaš v svojo lobanjo pa boš mogoč opazu, da je v njej še manj kot v skodelici brez tekočine – vakuum. :))))))))
Tema je dejansko negativna antisvetloba, ki jo oddajajo zvezde sestavljene iz temne materije, ki jo ljudje nismo sposobni videti. Vsaka zvezda ima svojo antizvezdo z katero tvorita dipol kozmičnega ravnovesja. Tako zemlja dejansko rotira med zvezdo Son-cem, ki pričara dan oziroma svetlobo in njeno antizvezdo Ne-son-cem, ki pričara temo.
Če koga zanimajo enačbe ki to tezo potrjujejo mu jih rade volje pošljem. Moram pa opozoriti, da v enačbah pogosto nastopajo binomske funkcije četrtega reda, ki jih večina danes ni sposobna razumeti.
Z nikomur pa nimam namena polarizirati, ker je teorija tko pred časom da nima smisla v širši javnosti o tem razpravljati. Morda zgolj kot zanimivost samo 0,4 % vse materije v vesolju smo sposobni ljudje zaznavat. Vse drugo so temni škratki, ki delajo v ozadju.
Značilno omejeno razmišljanje, ki poskuša biti pametno, je pa izrazito antropocentrično in priznava obstoj samo tistih stvari, ki jim človek daje pomen (če seveda prepotentno in žaljivo nadutost viteško zanemarimo). Dragi kuper, svet je obstajal pred človekom in bo obstajal tudi po človeku. Tekočina in zrak v skodelici imata s tega vidika enako težo oz. enak pomen in sta enakovredna, ravno tako je s hišo ali, recimo – da bo bralcem bolj (ne)razumljivo – novim BMW-jem in “praznim prostorom”, ki seveda nikoli ni bil in nikoli ne bo prazen …
Se ti ne zdi, da tvoj koncept “praznine” potrebuje kakšno pojasnilo oziroma resen razmislek, tudi in zlasti ob upoštevanju fotonov in še marsičesa drugega?!
Npr. za tvoj koncept teme je zanimiv pojav t. i. črnih lukenj.
Tu se kaže past naravoslovnih znanosti, ki dajejo vtis, da če nekaj znaš, veš vse.
Največji bedak je tisti, ki okrog sebe vidi same bedake! Ko boš ugotovil, da si tako pameten, da veš, da si neumen (če parafraziram nekoga, ki je bil pametnejši od naju), bo pa resna debata s tabo sploh mogoča.
P.S.: Bog je bil seveda rahla provokacija (očitno vsaj deloma uspešna), ker je bilo provokacija tudi začetno vprašanje, ki (pre)hudo cika na poceni metafiziko.
Vse moderno in napredno razvrednoti čas. Kako bi se počutili če bi vedeli, da smo za neko superinteligenco narejeno iz črne materije samo figurice v “računalniški igrici” z katero se zabavajo njegovi otroci. Enkrat se grejo kavboje in indijance, drugič masovni vojaški spopad, tretjič koga spravijo s ceste …
BOG hvala ti, ker si me ustvaril neumnega, da mi ni dano razmišljati. Še enkrat hvala.
Mene je tudi vedno zanimalo, kako da toliko ljudi verjame v boga, v prerokovanje, v zdravilstvo (bioenergetiki, homeopatija, …) in podobno – ki je čisto skregano z osnovami kemije, fizike,… Ko pa berem odgovore na eno čisto osnovno vprašanje (kot od kot prihaja tišina, če hrup prihaja iz tresočih se stvari) se pa temu ne čudim več.
Življenje je samo dobro sinhroniziran skupinski privid z umetno ustvarjenim občutkom tesnobe.
Ja res sem realianc iz planeta K-PAX. Se mi pa zdite ljudje v svoji nevednosti prav zanimivi. Ampak do sedaj bi se lahko naučili vsaj to, da veste samo za drobec več od nič.
Čez tri mesece letim nazaj na K-PAX in v poročilu o stanju na planet XR231-SRT (vi mu rečete Zemlja) nimam namena napisati ničesar optimističnega. Edino svetlo točko tega planeta vidim v vašem odnosu do analnega sexa.
Forum je zaprt za komentiranje.