Eno vprašanje za tiste, ki uporabljate SiMobil
Torej zanima me, tisti, ki imate naročnine, ali tudi vam zadnje 2 meseca obračunavajo več SMS-ov kot jih dejansko pošljete? Ker moji sestri se je že drugič zgodilo, da so ji praktično čez noč naštepal 800 dodatnih sms-ov, račun je pa imela zelo visok, dejansko jih je pa poslala manj kot 1000 toliko jih je vključeno v paket kot brezplačna), povedala je, da se je podobno dogajalo tudi njeni sošolki.
Hvala za odgovore.
je že klicala, za enkrat ji vsi tam govorijo, da to ni njihova napaka, da pri njih kao vse štima, čeprav je čudno, da ti stanje zvečer pokaže npr. 860 poslanih sms-ov, naslednji dan zjutraj pa npr. 1400 poslanih smsov… trenutno šteje poslane sms-e, da bo videla koliko ji jih dodatno zabeležijo, ker tukaj pač nekaj smrdi.
lej, ni bitno, je študentka, ima naročnino orto u nulo, v sms klube se ne včlanjuje, velik pa komunicira prek sms-ov s fantom in sošolkam, samo spet pa ne tolk, da bi ji ratal sploh dosežt cifro 1000, zavedeno je bilo pa da jih je poslala skoraj še enkrat več, tko da bi po njihovi logiki morala poslat 60 sms-ov na dan, tolk jih pa ne.
ne štekate, čudno je to, da ima že 2 leti, ok mogoče mesec ali dva manj ta naročniški paket in pošilja vedno približno enako št. sms sporočil, ampak kot pravim, zadnja dva meseca ji pa ob enaki porabi beležijo še enkrat več sporočil, zato pa sprašujem če se to dogaja še komu, da vem kako ukrepat, za enkrat pač vem za primer moje sestre in njene sošolke, ki se ji dogaja podobno, enaka povprečna uporaba kot prej, samo število sms-ov se je pa pri simobilu kar na enkrat praktično podvojilo.
V prejšnjem mesecu sem poslala 4 SMS-e, vendar so mi vsakega obračunali po 3- ali 4-krat, tako da me je to stalo 1,4 namesto 0,4 evra. Da bi stvar razjasnila, sem šla na Si.mobil. Tam pravijo, da sem očitno pošiljala dolga sporočila, ki so vsebovala šumnike (kar je res), zato so zanje pač računali več. To se mi prej ni dogajalo, kot opisuje tudi avtor. Sklenila sem, da SMS-ov ne pošiljam več!
Sin ima ORTO U NULO, pa ni na računu nič posebnega. Pravzaprav plača samo znesek, ki je t.i. pavšal…15 € (se pravi če bi kaj klical ali ne oz.sms-al).
Več kot 300 sms mu v 1 mesecu še ni uspelo poslati, osebno pa se mi to zdi čista potrata časa.
Ah, kdo bi razumel te mlade.
Tudi jaz imam v ceni 1000 sms vračunanih, pa ne vem če jih na meesc napišem 15. Se mi preprosto ne da. Saj imaš v teh paketih tudi 1001 minuto brezplačno v okviru simobila, pa raje kličem in se hitro zmenim.
Pozdravljeni Gunnar,
Uporabniki pred nami so vam že odlično svetovali, da znaki, kot so šumniki (š, č, ž) in ostali posebni znaki, zasedejo več znakov kot zgolj enega in je zato sporočilo lahko večje od 160 znakov. Tako se pošlje več sporočil, saj se ob uporabi šumnikov velikost enega sporočila SMS zmanjša na največ 70 mest.
Tudi če ne uporablja šumnikov, se sporočila daljša od 160 znakov razdelijo v več sporočil. Sporočilo, ki je poslano več naslovnikom hkrati se šteje za toliko poslanih sporočil, kot je naslovnikov.
Vaša sestra lahko najbolj enostavno spremlja, kam in koliko sms-ov je poslala, preko spletnega portala Moj Si.mobil. Lahko nam pošlje tudi svoje podatke na info@simobil.si (s pripisom Med.over.net), razloži situacijo, da se ji to dogaja zadnja dva meseca in bomo še enkrat preverili. Obstaja tudi manjša verjetnost, da je kaj narobe s samim aparatom in ta samodejno pošilja sporočila, kar bi bilo verjetno razvidno tudi iz izpiska poslanih sporočil.
Prosite sestro, da se nam oglasi preko maila in bomo preverili, kaj lahko stori, da bo število poslanih sms-ov spet običajno.
Lep pozdrav,
Maja Lapajne
Naročniški sektor
Ali uporablja čžš mogoče? Smsji dragi kot žafran
Forum je zaprt za komentiranje.