eno svinjsko vprašanje :-))
Živjo,
pred prazniki sem dobila v dar zampone – to je polnjena svinjska nogica, ki jo nekateri ful obožujejo. Ker se počasi pripravljamo na to, da bi to stvar ”uničili”, vas naprošam za kakšen recept, kako vi to pripravite (baje zraven najbolj paše leča?). Kako pa je s kuhanjem – šef, ki mi je to podaril, je govoril o 1/2 ure namakanja, 1/2 kuhanja. Bo kej podobnega ?
Hvala in lep dan želim.
Polona
Hej! Mi smo ga med prazniki tudi imeli( kot vsako leto). Ne vem,kaksnega si dobila.Eni so surovi,ki rabijo tudi 3 ure kuhanja,eni so pa ze preparirani in jih samo”dokuhas”. Zraven so prilozena navodila in recept za priloge.V nobenem primeru se nisem videla,da bi bilo potrebno namakanje.
Sama dajem prednost prvemu,saj ni z njim nic dela,kuha se tako ,da cisto rahlo vre (kot juha).
Jedla sem tudi prepariranega in je bolj priblizek pravega zampona;mene je spominjal na dorucak. Je pa seveda odvisno od proizvajalca in polnila-mase,s katero je noga napolnjena. Lahko so res koze in meso,ali pa
se kaj zraven (kot pri hrenovkah in predelanih salamah).
Pravi zampone mora lepo disati,masa je nekoliko lepljiva(koze),zato je najboljsi topel.
Postrezem ga z leco v pikantni omaki,pire krompirjem in se kaksno
duseno zelenjavo(spinaca,blitva,duseno rdece ali zeleno zelje,brsticni ohrovt ). Dober tek in porocaj,kako ti je bil vsec. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.