Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika eno ful fino sočno pecivo brez testa

eno ful fino sočno pecivo brez testa

sem nardila že dvakrat in ne zdrži to pecivo niti en dan…vse požrejo:-)))) Tudi uni ki rečejo, da ne bojo..na koncu vprašajo repetee.-I))

Sestavine potrebne
4 jajca
200 g cukra
puding vanilja
1 kg skute
pecilni
vanilni
4 žlice zdroba
125 g mehkega surovega masla
cca500 g višenj ( zmrznjene al kompot, po želji količina..lahko več ali manj)

Beljake ločite od rumenjakov in jih z malo soli stepete.
Maslo penasto vmešete z cukrom in vanilnim praškom, nato počasi dodate rumenjake.
Posebej ocedite skuto in višnje. V jajčno zmes vmešate skuto.

Nato pripravite puding ( če želite bolj sladko pecivo puding sladkajte, če želite malo bolj kislo pa ga ne, oboje je dobro) v že narejen in še vroč puding, dodate grez v katerega ste prej vmešali pecilni…nato dodate višnje in na koncu še zmes v kateri je skuta….

Date v pekač in pecite 90 minut na 170- 150 odvisno od pečite ki jo imate.

Pecivo je dobro tako toplo kot mrzlo. Ko se sladi je bolj trdo in se ga lahko je narezano na koščke kar z roko…

bon apetit

nekaj podobnega sem ze delala, a brez pudinga. “svojega” recepra se ne spomnim tocno…delala bi po tem, a brez pudinga. bi šlo? lp petra

Eno vprašanje

Puding skuhaš v 1/2 litra mleka z ali brez dodatka sladkorja (po okusu)?

Ali mogoče uporabiš samo prašek od pudinga?

LP Mateja

Izgleda prav dobro. Rada pa bi kakšno koristno informacijo, kako to pecivo pripraviti brez glutena (zdrob). S čim bi se dalo nadomestiti zdrob, ker samo ta vsebuje gluten? LP Vera

Sliši se slastno, a višenj nimam doma, imam pa veliko breskev. Misliš, da bi lahko zamenjala?

Zagotovo.
LP Mimi

Eno vprašanje. Kdaj dodaš beljake. Ali prej v jajčno zmes ali čisto na koncu v puding??

lp

Vera 1, pšenični zdrob mirno zamenjaj s koruznim. Pecivo bo bolj rumene barve, dobro pa enako.

Včeraj popoldan sem spekla tole pecivo. Preprosto in dobro, ne preveč sladko. Vsem nam je všeč.
Hvala za recept.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

mao pozno odgovarjam…..sorry..
brez pudinga pa ne bo šlo…vsaj kašno kremo dodaj, če že nočeš puding..ampak pol boš mogla kašno gelatino dodat, da bo vse skupaj lepo držalo.

če želiš bolj sladko pecivo..skuhaj puding po navodilih…se pravi z sladkorjem….jaz sem provala in z in brez..oboje je dobro.
Puding pa z mlekom..skuhat ga moraš!!

beljake čisto na koncu počasi vmešaš….

Hvala za odgovor, zmenjala sem pš. zdrob s koruznim zdrobom in je bilo zelo dobro. LP Vera

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close