Eno dobro jutro!
Tinkarca, ne se sekirat, zato pa je veseli december, da turobnost zimskega časa preženejo lepi prazniki. Naj te malo razvedrim, morda mi boš “fouš”. Popoldne se s prijateljico odpeljem v bližino Babi na novoletno srečanje, ki bo na ladji v portoroški marini. Glede na vreme sva rekli, da bova tja dol plavali, nazaj pa baje smučali (upam da ne). Za v četrtek pa sem si za Dedka Mraza privoščila obisk Cankarjevega doma, kjer bodo postavili na oder orientalski ples. Upam, da bom imela kaj videti. 8. januarja pa sem skupaj zbobnala: Luka s Petro, tri prijateljice, dve sta s partnerji, dve sva pa brez (samo na predstavi), odšli bomo v Žabnico v Kulturni dom, kjer šže nekaj let zapored zelo uspešno za veseli december popestrujejo večere, kjer prikažejo komedijo, vsakič jo gledalci, ki si to ogledajo, močno hvalijo, da so se smejali ves čas predstave. Bom poročala, ko bo mimo. Vse predstave so več kot razprodane, nas pa bodo boleli trebuhi od smeha. Lepo čakanje novega leta, Babi tudi tebi in vsem ostalim. Mica in Jelka.
Mica!
S temle opisom si pa kar lepo zbudila (zase govorim) pristno slovensko foušijo!!! Krasno da si si takole zorganizirala vse dogajanje – resnično vam (vsem ki vam to čas dopušča) privoščim takšno uživanje!!! Dajte še namesto nas malo ;-)). Tudi jaz bom z veseljem pričakovala kakšno poročilo o dogajanju. Imejte se krasno! Menda ti ne bo treba smučat nazaj (si me pa nasmejala 100 na uro s tole pripombo o plavanju in smučanju).
Tinkarca glede dopusta – smo približno na istem, samo mogoče s to razliko da sem jaz še včeraj (nedelja) celo popoldne in večer v službi preživela. Pa nič bluzenja mi ne privoščijo, je tako polna glava vsega že ob pol osmih zjutraj. Kako bi se skrila v kakšno mišjo luknjo (pa ne gre) :-((. Ampak sicer pa JUHUEJ da imamo službo, in da imamo tudi v nedeljo zvečer kam iti ;-)).
Res želim prijetne dneve vsem ki si jih lahko privoščijo (pa čeprav samo doma ob toplem čaju in piškotih).
Pozdravček tudi z daljnega juga, kjer sicer je topleje, a za naša toplote razvajena telesca, kljub vsemu hladno… zato pa sije sonček po tem, ko smo imeli dva dni nazaj spet več dežja, kot smo ga vajeni v teh krajih…
Lepe medpraznične dni, še najbolj tistim, ki morate delati, ostali si bomo lepe naredili sami :o)
Vladka
Pa še lepe pozdrave iz deževnega Kamniško Domžalskega konca……… naj bo sneg ali sonce samo, da bo izpolnilo želje…..
Mica prosim, ko boš imela čas se mi javi na GSM, imam še eno vprašanje za te in tisto kar sva govorili, ……..
Drugač pa vsem želim čim več veselja in lepo preživite Novo leto, mi ga bomo v postelji (vsaj eni, mož leži zaradi hrbtenice), pa so vsi plani padli v vodo……..smrk smrk…… bo že……
Le pozdrav tudi z moje strani. Smo vikend preživeli lenobno kar se da, danes pa sem spet v formi na delovnem mestu. Dokončala sem končno dolgo obljubljeno reportažo s srečanja (saj veste nori december, obljubim, da ne bom več tako dolgo pacala), zdaj pa počasi skupaj sestavljamo februarsko številko OiD (a ni grozno, še leto 2005 ni, pa sem že z mislimi v njegovem 2. mesecu :((((
Doma smo jedli in pili cel vikend, tako da obljubljam, da bom jutri res začela z dieto :))))
Vsi, ki morate delati in ne boste prav nič praznično dopustovali, dvigujem roko v pozdrav! Eni bodo dežurni, drugi pa delovni doma (z rdečim kulijem v roki), kaj čmo, letošnji prazniki niso najbolj prijazni.
zato pa se pripravljamo na silvestrski večer – smo družinsko povabljeni k sosedom, kjer bodo spekli kračo – kakšen predlog za priloge?
Razmišljam o pečenem kislem zelju na posteljici in ajdove kaše …
T.
Hej!
Ne boste verjele! Pri nas je kar pretoplo in sedim pri odprtem oknu in se poplavo morja napovedujejo. Nic bat! Sem skoraj na najvisji tocki starega dela mesta in to s polnim vozickom s trznice kar cutim:)
Upam, da bo napovedana burja kmalu zapihala:)))
Tinkara C! Ce si gledala na dnevniku v petek reportazo z Goriskega konca, si lahko ugotovila, da je vse res, kar sem lani tvojemu mozu porocala o
bozicnem veceru in vecerji. Vigilija – nic mesa, samo polenovka in take fore:)
Potica pa je teknila.
Z mozem sva se tega tudi drzala; ribe, ki jih je ujel svak. Vceraj ob enajstih mi je tudi prinesel nekaj sveze ulovljenih, ze ociscenih molov s pripombo:
Danes tudi v najboljsi restavraciji verjetno ne jedo ribe, ki je ob osmih se plavala v morju. Mi jo bomo: Zs murja naravnost v ponvo:)))
Taka darila so suuuuper:))) Svaku nekako uspe!
Mica, ti uzivaj na valovih maksimalno!!!
Vladka, uspela sem stakniti se eno varianto rozicevega nadeva za potico.
Jutri dobim recept in napisem. Dobila sem majhno rozicevo poticko v dar, je res imenitna – z medom.
Vsem ostalim, na vseh koncih… lep teden! Pa ne pustite se znervirati od vseh TV oddaj, kako naj praznujemo, kje, koliko za darila, cestitke…Sem jih ze kar malo sita, ko se vedno najde nekdo, ki nas skusa uciti in soliti pamet.
Praznujte po srcu in tam, kjer vam je lepo.
Kaksno leto nazaj sem opolnoci nazdravila… komu? Bila sva sama s psom, ki mi je od strahu zaradi silnega pokanja zlezel v narocje. Moz je bil v bolnisnici. Pa je bilo s kuzo prav prijetno:)
Lep pozdrav Babi
Hej Babi ;-)).
Opažam, da je še ena stran (pre)zaposlenosti – vse takšne oddaje sem zamudila in sploh nisem na tekočem s tem kako in kaj vse bi morala kupiti ;-)). Še dobro ;-)). Verjamem da si jih sita – saj verjetno res povsod samo o tem govorijo. Prej je bil tudi na Valu 202 en kuhar (sicer sem bolj samo z enim ušesom poslušala) in ga je novinarka spraševala kaj je treba na silvestrovo skuhati (žal ne vem kaj, ker sem vse preslišala očitno 😉 ). Kolikor sem pa uspela ujeti je bil precej “toleranten” – nekako v tem smislu da je praznovanje tudi s potičko lahko lepo, ni nujno da so “najboljše” in najbolj fine sladice na mizi. No, to je pa že tako stvar okusa.
Ha, ha, Babi… imam je še nekaj malega na pultu in en kos v skrinji… rožičeve potice z medom namreč :o)
Delala sem po tem receptu: , potica pa je za moj okus čudovita. Otrokom ni všeč okus rožičev, možu pa nasploh za potico ni. En košček jo je vseeno pojedel, da se mi ne zameri :o) Je bila pa tudi izredno lepa, ja, saj vem, samohvala… Ampak sem se prvič res držala navodila, da sem zvijala z roko, brez prta in res skorja ni odstopila. Seveda pa je tako zavijanje šlo, ker potica prvič ni imela več nadeva kot testa :o)
Zdaj pa rožičev nimam več, tu jih pa še nisem našla.
Za prihajajoče praznike bom definitivno spekla čokoladno potico, saj želim, da bi jo jedli tudi otroci.
Še enkrat pozdravček v domovino!
Vladka
P.s.: Sem skoraj mafine zažgala, ker tule pisarim :o)
Link pa vidim, da žal ne dela… “Copy-paste”
Forum je zaprt za komentiranje.