Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev enkratna socialna pomoč

enkratna socialna pomoč

Pozdravljni,

Zanima me, če je kdo kaj bolj podučen kako je z enkratno socialno pomočjo? Zanima me kdo je do nje upravičen, kaj preverjajo, kaj potrebuješ za vlogo….? Gre za primer zelo nizke bolniške.
Čisto tako iz izkušenj, če jih kdo ima.
Da pridobim malo informacij predno grem na CSD.

Hvala.

Neprekinjeno tri mesece moraš biti na bolniški, da jo dobiš. Sama delam v JU in sem jo dobila (okrog 120.000 sit). Mislim, da sem le računovodkinji morala rečt in potem oni dalje urejajo (se mi zdi, da pol nisem nič hodila na csd). Najbolje, da vprašaš računovodstvo.

lp

A vi govorite o enkratni soc. pomoči v okviru služb ali CSD. Ker prvič slišim da tudi zaposleni lahko dobijo enkratno soc. pomoč. To mislite iz fonda podjetja za take primere. No daj razložite kmetu prosim.lp

Čakte mal, ja gre za izredno oziroma enkratno socialno pomoč, ki jo lahko dobiš, če se znjadeš v težkem položaju – npr. daljši bolniški oziroma kaj drugega. Gre pa za to, da zanjo zaprosiš, navedeš okvirni znesek, ki ga potrebuješ in potem v 15 dneh po prejemu denarja dokažeš, da si denar res porabil v te namene. Rečeno mi je bilo, da lahko poplačaš zapadle položnice ali pa kupiš npr. nek stroj, ki je nujen (štedilnik, hladilnik..), ne pa za poplačilo kredita. Dokazati moraš s plačnilnimi listami, bančnimi izpiski, ostalo pa še sami pridobijo (kataster, delnice, avto,..)

http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/sociala/denarna_socialna_pomoc/

Do izredne denarne socialne pomoči na CSD je upravičena oseba, ki izkaže izredno materialno ogroženost, ki ni nastala po njegovi krivdi. Do nje je seveda lahko upravičen tudi nekdo,ki ima dohodke oz. je zaposlen. Seveda pa ti dohodki ne morejo biti ne vem kako visoki.JE pa res, da samo zaradi tega, ker imaš majhno porodniško nisi upravičena do izredne pomoči. Preverjajo se seveda dohodki,tudi partnerja oz. moža. In seveda je potrebno navesti namen izredne pomoči. Torej izredne stroške. Ker na podlagi tega se potem odloči ali je nekdo upravičen in v kakšnem znesku (ki pa je navzgor itak že zakonsko omejen). Ko dobiš denar, če ga si dolžna dostaviti v roku 15 dni dokazilo na CSD s katerim dokazuješ, da je bila izredna denarna soc. pomoč namensko porabljena. Tako na hitro. Je pa o tem kdo je upravičen, kdo ni…na forumu materialna pomoč že zelo veliko napisanega, pa poišči tudi na spletnih straneh centrov za socialno delo (šiška ima zelo dobro spletno stran)
Kar se pa tiče pomoči v službi pa ne vem….

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close