Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek enka javi se

enka javi se

enka, (ki je pisala na ta forum 9.4. pod naslovom : prekleti alkohol) prosim javi se…..

evo, tuki sem.

Prebrala sem tvojo zgodbo in ……kot da bi brala svojo (samo malenkost je drugače) in me zanima kako in če si že kaj rešila?

pozdravljena, Manu,
naj se malo pohecam in ti rečem:kaj pa če gre za isto osebo??
Šalo na stran. Veš, sem prišla do tega, da ne morem jaz rešit nič. , razen to, da ve da mi to ni všeč, na njemu je pa, da preceni, kaj mu več pomeni.Pustiti času čas?ali imaš idejo? Povej mi od kod si? jaz LJ.
lp.

Ne vem sicer kaj si hotela reči s tem če gre za isto osebo??
Tudi jaz sem mu povedala da tako ne gre in da se mora pač sam odločiti, čeprav se mi zdi da je že prepozno, da je že tam ko se sam brez pomoči ne bo mogel rešiti. Trenutno so mirni dnevi (3) in je kot si tudi ti napisala res zlat. Igra se z otroci in kot da ni bilo nič….. Nisem se pa še odločila koliko časa mu bom še pustila po tem ko se bo (kar sem sigurna) to ponovilo.

Žal sem pa doma iz tako majhnega kraja, da to raje ne bi tu omenjala.

Lep večer ti želim

ojla

Se opravičujem za moje neznanje pri uporabi interneta in pošiljanja obvestil.

Enka, tudi jaz sem brala tvojo zgodbo, in ti moram povedat, da sem si v glavi iskreno želela, da bi tipa pustila. Upam da še nimata otrok, da je korak lažji…Kasneje je težko in z vsako lepo, zlato minuto ga sama pred sabo opravičuješ in vztrajaš, vztrajaš…..”ko pa je tako dober do otrok….”
Sama sem šla skozi nekaj podobnega in povem ti, da če bi še enkrat živela, bi v mladosti okoli njega naredila veeeelik ovinek….ne glede na to, kakšna velika, vroča in oh in sploh ljubezen je to bila. Krempljev alkohola sem se zavedla prepozno….prej so bile to zame “samo” pijanke, žuri…nisem videla, da je vse skupaj preraslo v več…bila sem premlada in preveč naivna…..ampak resničnost mi je hitro pokazala svoje dlani brez rokavic…ni nežna in gladka, je hrapava in groba……Žal je resničnost tudi to, da si izkušnje večinoma pridelamo z bolečino….

Pa lep maj vsem skupaj, rožic in romantike….

B.

Tudi jaz ti,kakor v prejšnjem postu predlagam,da se vključiš v skupino Al-anon.Nekako moraš priti do spoznanja,da z alkoholikom nisi pripravljena živeti.Koliko časa ga boš gledala,kako fizično in duševno propada,pa čeprav je še tako zlat?Ko boš pripravljena,mu lepo in odločno povej,da ga zapuščaš,ker ne moreš več prenašati njegovega pitja in naj se ti več ne približuje,če ni pripravljen ostati trezen.Nekaj podobnaga sem storila sama in sem danes eden najsrečnejših ljudi na svetu.Ampak nekaj me je vseeno grizlo.Zakaj tega nisem storila prej?Ker sem imala potem občutek,da je na to čakal,da je rabil vzpodbudo,ker sam ni mogel ven iz tega.Vključena v skupino boš lažje zbrala pogum,da se pripraviš na spremembo.
Lep pozdrav
Alenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close