Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Eni se res znajdejo

Eni se res znajdejo

Zadnjic grem po dolgem casu na fb, itak se bom odjavla ker je od korone prevec cenzure.

Posllusam ” borce” proti ukrepom in tem pizderijam. Lani pa predlani so bli zanimivi in imeli so veliko sledilcev.

Se meni so bli uredu, dejansko so kaj pametnega povedali.

Berem zdaj; zelo redki so posteni, vecina sam bucke prodaja.

Potem opazim zelo ” glasnega” Aleksa Skelo, ki drugim pridiga o nacinu zivljenja, sam je brez dela. Ko sem bila sama brez sluzbe in na sociali mi to na kraj pameti ni padlo. Ze ce imas sluzbo te ne jebejo, ce je nimas ti recejo brezposlicar/ ka bodi tiho. Potem vidim, da za svoja terapiranja na fb si je zdaj nastimal donacije, s tem da kaj pametnega je zelo malo, vec je pridiganja in dretja.

In Aleks govori da denar ni vse? Jaz sem bla tud brez sluzbe se socialo nisem hotla vzet pa nisem za donacije fehtarla ampak si aktivno iskala sluzbo. Vem da ce si dlje casa brez sluzbe zapades v krog zagrenjenosti, to se vidi pri njemu.

Zal, skoda ga je za take nebuloze. Kar dajte donacije moskemu, ki odkrito kritizira cez sistem- ki je skorumpiran to je res in cez vse, se otroci so po njegovem mnenju programiranje- ceprav jih imajo amisi ki res zivijo izven sistema, plemena pa zivali imajo tud mladice. Ne zavidam mu donacij naj jih ima kolikor hoce je pa smesno v isti sapi udrihati cez sistem in govoriti, da kes ni vse. Ce bi bila jaz tako kot on proti vsemu bi sla v samostan ali ziveti k amisem ne bi pa vec koristila tega sistema.  Put your money wheres your mouth!

Ce je nekdo res poduhovljen in proti sistemu se kot menih odpove vsemu materialnemu in zivi zelo skromno in duhovno: https://youtu.be/4n-X2Dj01AE

Ma, ljudje še vedno živijo v preteklosti.  Kot da jo danes lahko spremeniš. Naj gleda raje za prihodnost, kaj se pripravlja in naj bo pripravljen.

On dela na sebi, pove svoje mnenje, če je nezaposlen, pač eni so tudi taki, da so na socialni + dodatek za prostovoljno delo, živijo pri starših in to je to. Udrihajo čez sistem, ampak ne čez socialo.

@ jajaja: Jaz ga ne obsojam niti ne zalim sem bila med korono isto neki casa brez sluzbe sam mene je to spravljalo v depro se svetovalke so me zajebavale.

Hecno je kritizirat cez sistem, sociala ali placa ce delas je pa kul. Pa da lapas denar ni vse, donacije pa vzames.

Jajaja: On dela na sebi? Resno kako?

Da vecini ljudi, ki ga spremljajo kot guruja  pridiga da je vse v sistemu brezveze? Lol. S takim moskim nikoli ne bi bila v vezi ne samo ker nima dovolj denarja, ker te zamori in na koncu se ti pustis sluzbo.

Ne vem, v kakšnem kontekstu on pravi, da denar ni vse.

Ja, res je, denar ni vse. Svoj čas menjaš za denar. Zdaj pa oceni vrednost svojega časa.

Res ni v redu, da zapraviš 1/2 časa v življenju za denar, ki ni dosti vreden.

Si s takim moskim v vezi in si res zaljubljena vanj in si v plodnih letih on ti r ce-” Otroci so programiranje”

Meni bi se zmesalo!

@ jajajaaajaa: Vem v kakem kontekstu to pravi se s strinjam s tem.

Po drugi strani je veckrat jamral, ko nima velik denarja. Nekak mi to dvoje ne gre skupaj. Moski ki imajo dovolj denarja ali povprecno placo takih nebuloz ne govorijo.

Pa nimam osebno nic proti njemu. On je dovolj pameten in bi takoj dobil sluzbo ce bi hotel. Imam pa obcutek, da mu ustreza vloga zrtve da se lahko snema in jamra.

Sam poskusam razumeti tako dvolicno pridiganje.

Če so za njega otroci “programiranje”, potem vidiš, da noče otrok in jih itak ne more imet s socialno podporo.

Vsak bi dobil službo, če bi hotel. Če pa ni treba …

Takih se pač izogibaš. Njegovo življenje. Pa saj, če ima toliko sledilcev, pomisli, koliko je še takšnih kot on.

Ampak … stara … ne moreš ga spremenit, če bo hotel delat, se bo moral sam za to odločit.

Doler pa država omogoča takšno stanje … kdo je zdaj kriv, on, ki izkorišča državo ali država?

Lahko dajo otroške dodatke, vrtec zastonj, penzijo s tem, da imaš 5 otrok, ampak … kaj je bolj privlačno?

@ jajaajaa: Seveda. Sam naj raje tko pove ne da to zavija v ene filozofske pridige! Tudi to mu ne verjamem, da je zadovoljen s skromnim zivljenjem- to je zgolj obrambni mehanizem, ki ga je razvil da lazje zivi sam s sabo.

Imam kolegico, ki res skromno zivi ampak se ne snema in ne pizdi in ne vsiljuje svojga nacina lajfa drugim. Njej verjamem, da je zadovoljna s tem.

Ko sem bla sama brez sluzbe med korono sem bla tud obupana in zagrenjena ce bi bla vec let bi verjetno tud govorila, da so otroci programiranje in pizdila. Razumem da ni fajn ce si ne mores ustvariti druzine in imas tak lajf.

V casu korone sem zivela bolj skromno jaz vsaj priznam, da mi ni bilo vsec. Ne lazem sama sebi da mi je tak lifestyle vsec.

Pa naj postane influencer sam tak da bo od tega lohk zivel in fajn zasluzil, ce ima velik sledilcev.

Jaz sem mislila, da ima decko sp in da dela doma.

@ jaajaa Naj bo srecen, da zivi v Sloveniji ce bi zivel v ZDA ne bi blo glih fajn. Tam si v trailor parku. Tukaj se da skromn preziveti na dostojanstveni nacin imas nekaj vrta, itd..

Vsakic ko slovenci govorimo, da so otroci programiranje, albanci nastepajo 5 otrok.

Odgovor na objavo uporabnika
Kr ena77, 23.02.2023 ob 08:51

Vsakic ko slovenci govorimo, da so otroci programiranje, albanci nastepajo 5 otrok.

Albanci se znajdejo, dejansko zivijo na racun otroskih, dodatkov za velike druzine, zaszonj vrtec malice ksila, socialna stanovanja..

Mi je pa zanimiv dodatek za prostovoljstvo, to verjetno vsak vzame.. koliko pa zares kaj naredijo? In kaj ni drugace prostovoljstvo neplacano, ze ime pove, zakaj socialna tala se to? Placujemo itak davkoplacevalci.

Stvar je v temu, tisti, ki so (bili) glasni med prebežniško krizo, korono, Putinovo invazijo, itd., so skoraj 100% trčeni tudi pri drugih tematikah. Potrebno je narediti velik obvoz okrog takih ljudi.

Jaz dodatka za prostovoljstvo nisem vzela, se socialno nisem imela dolg casa na crn nisem nikoli delala.

@ trink Ma jaz sem nad temi ljudmi, ki so bili zadnji dve leti glasni rszocarana.

Ker sem to idealisticno mislila, da je to res uredu folk in se z njimi mislila povezovsti, pol sem mislila ce bo obvezno ? bomo sli v samooskrbne skupnosti. Jok brate odpadd, eni/ ene pa ne mislim Aleksa bi te tak okol prinesli in bi ti za dzabe delal/ la na njivi, oni bi pridelke pobrali. Neki je blo postenih ljudi, ampak vecina bruh.

Ali pa ena Karen Kralj, ki je bla lani pod vzdevkom Pikova dama na fb, imela je eno bio trgovinco Izba zdravja v Laskem in ko sem jo spoznala jeseni 2021 na protestih sem idealisticno mislila kako uredu zenska je to. Napaka!

V njeni trgovinci bi morala prekarno delat zato sem dala odpoved, ona je kanfidirala za poslanko. In tak folk bi spreminjal sistem?

Po tistem njenem zajebavanju lani v zacetku leta sem dobila drisko zarad same sekirancije.

@ trink Itak. Zdaj sem sploh naredila obvoz okoli takih dvolicnezev, ki so se vedno mocno v 3D matrici, dalec od poduhovljenosti.

Včeraj na enem socialnem omrežju tudi sama naletim na enega znanega Slovenca (ne bom napisala imena), ki je promoviral neko piramidno shemo oz. nek “sistem” kot se tile lepše izrazijo. Spodaj polno komentatorjev, ki so pisali, kako je folk nategnil že z enim sistemom prej, ki je itak propadel. Ta moški je tudi jasno povedal, da v službo ne hodi in če ljudje vložijo v te sisteme ter popušijo, so si sami krivi. Sem 100%, da bo našel lepo število naivnežev, ki bodo (spet) vložili v ta njegov nov uh in ah sistem in mu zagotovili plačo.

Sem bila kar malo šokirana, ker sem o njem imela boljše mnenje, zdaj se mi je totalno zasral.

V glavnem stvar je takšna, da smo trenutno v krizi in je treba biti zelo previden. Tehle scammerjev, ki bi še svoj lastni drek prodali za jurja, je vse več in več. V glavnem nič plačevat tem kvazi “gurujem” in vlagat v sisteme (ki so le lepši izraz za piramidne sheme).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close