Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Energijski napitki

Energijski napitki

Končno je prišla pomlad in s tem tudi malo več aktivnosti v naravi. No mene najbolj pritegne kolesarjenje pa daljši pohodi v hribe. Zanima me pa kako je s temi energijskimi napitki in katerega uporabit. Leta nazaj, ko sem bil malo bolj aktiven sem uporabljal Maratonik, katerega se ne dobi več. V poplavi rarnoraznih napitkov, pa se je težko odločit kateri je pravi. Sam sem nekoliko zagret za Isostar hydrate.
Ma kdo kaj izkušenj s temi napitki. Želel bi uporabljati granulat, da ga narediš, ko ga potrebuješ.

teh pripravljenih napitkov ne uporabljamm — dobri so samo zelo ohlajeni.
Sem si pa skemiral svojega: stisnjena limona, velika žlica medu in voda. Lahko se tudi segreje pred uporabo – je še vedno dober. Sploh na kolesu, ko se mi ne da ustavljati, da zaradi nakupa izgubljal čas in tempo.
Pa doma pripravljen čaj z medom je tudi odličen energetik.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Nobeden ni pravi. Vsi so škodljivi.

To je boljša ideja.

Nobeden ni pravi. Vsi so škodljivi.

To je boljša ideja.[/quote]

Pa to ne mislim pit vsak dan v literskih količinah, ampak le ob večjih naporih v hribih ali na kolesu.

Ali res so te zadeve tako škodljive ????

http://www.24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/skodljivi-energetski-napitki.html

http://www.delo.si/clanek/122551

http://www.cgsplus.si/lqts/tabid/305/Default.aspx
Tega je precej…..

V vodo daš malo sladkorja in malo soli in to je to.
Ob ne prehudih naporih pa je voda čisto ok.
ALi pa ob večjih naporih (samo meni ne deluješ ravno kot športnik :)) pa je čisto ok, če piješ vodo in poješ kaj slanega in kako sadje recimo. Dobiš soli in sladkorje v hrani.

O moj bog,…sami znalci tle gor – kot prvo Isostar ni energijski napitek, je granulat, ki povrne izgubljene minerale, vitamine in soli, ni pa njegov namen da ti da energijo, povečal bi se naj čas “biti aktiven” in se po vadbi počutiti ok in ne izčrpan (Gatorade ima podoben namen). Energijske pijače so npr Burn, RedBull, Flying Horse, Shark, itd., teh raje ne pij, ker so našopane s kofeinom in še s kakšnim podobnim diuretičnim sranjem, kar telo prisili v dvig adrenalina, ta pa v večjih količinah škodi srcu, ledvicam, mišicam.

Iz te teme je pripoznati, koliko je stalne uporabnike vredno jemati resno, v vsako temo zmešajo svoj dr.ek, čeprav nihče po njem ne sprašuje :))))))))))

+1

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Mitko, glej da se ne boš “prepogosto” pojavljal, ker bodo potem vsi tvoji prispevki postali drek. Po tvoji teoriji. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mitko ne se razburjat.

Res sem napisal energijski napitki in se opravičujem. Gre za napitke, ki naj bi ti povrnili količine izgubljenih mineralov in soli, ki jihtelo porabi pri naporu. Pa čeprav nisem nek ekstremni športnik, se ravno tako potim in s tem izgubljam sol in pri hoji v hrib cca 4 ure verjetno pokurim tudi kakšno kalorijo. Znano pa je, da ko izgubljamo sol iz telesa smo še bol dehidrirani, saj ravno sol zadržuje vodo v našem telesu.

Predlog: http://www.lekarnar.com/izdelki/basica-sport-660-g, je bolj obogatena z vsem kar športnik rabi, kakor Isostar ipd pijače.

Folk prebere le naslov teme, vsebine pa ne in že veselo nakladajo.

Ravno ta pravi se je oglasil, ki je toliko dr.ka na te strani sproduciral, da te ne more noben prehiteti :))))

by the way: na teden napišem 3 ali 4 poste, ti jih najmanj toliko naklofaš v pol ure….pa si izračunaj, kateri od naju je večji drekač!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ravno ta pravi se je oglasil, ki je toliko dr.ka na te strani sproduciral, da te ne more noben prehiteti :))))

by the way: na teden napišem 3 ali 4 poste, ti jih najmanj toliko naklofaš v pol ure….pa si izračunaj, kateri od naju je večji drekač!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
Itak, da sem jaz večji drekač od tebe, po teoriji, ki si jo predstavil. 🙂 Po moji teoriji pa je še večji drekač tisti, ki druge označuje za drekače. 😉 Vidiš, kako simpl je postavljat plehke teorije.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

hribolazec, tudi sam dosti hodim v hribe, tudi ture ki dnevno trajajo po 12 ur pa mi zadostuje navadna voda, se ti zdi da potrebuješ še dodatke?

Dodatki so potrebni in sicer za tiste, ki jih tržijo, prodajajo. Nekako je treba ljudi prepričat, da se jih proda.

by the way: na teden napišem 3 ali 4 poste, ti jih najmanj toliko naklofaš v pol ure….pa si izračunaj, kateri od naju je večji drekač!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
Itak, da sem jaz večji drekač od tebe, po teoriji, ki si jo predstavil. 🙂 Po moji teoriji pa je še večji drekač tisti, ki druge označuje za drekače. 😉 Vidiš, kako simpl je postavljat plehke teorije.[/quote]

Seveda, doktor pleha alias Marko nam svoj doktorat (drektorat) v vsakem svojem postu dokaže :))))))))))))

Itak, da sem jaz večji drekač od tebe, po teoriji, ki si jo predstavil. 🙂 Po moji teoriji pa je še večji drekač tisti, ki druge označuje za drekače. 😉 Vidiš, kako simpl je postavljat plehke teorije.[/quote]

Seveda, doktor pleha alias Marko nam svoj doktorat (drektorat) v vsakem svojem postu dokaže :))))))))))))[/quote]
+1

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Se strinjam.
Bolje, da si kupiš strojček za delanje “Smoothie-jev”, saj telo bolje absorbira minerale in vitamine iz naravne hrane, kjer so te snovi v pravem sorazmerju.
Prodaja raznih sintetičnih pripravkov in vitaminov, je le prodajanje megle.

meglo imate vi klasicni sralci v gatah, glavi pa se kje. Ta tema je res solski primer zakaj bi ta forum nujno moral bit moderiran. Glavni spemerji ste se seveda oglasili, ker vam nek notranji glas to narekuje, povedali pa tocno nic pametnega.
Pa ce se vrnemo na prvotno vprasanje. Voda ti zadostuje tam do nekje 3 ure. Ce mislis vec casa od tega se gonit v bregih, moras nekaj pit oz. jest da nadomestis izgubljeno. Po mojih izkusnjah nima neke veze kaj to je, vazno da je. Vse te tablete, prahi,…, vse isti smorn in vse doseze svoj namen. Poleg tega je fino tudi kaj pojest, da ti da zadosti energije. Meni so recimo powerbar zakon, je pa tega tudi kot listja in trave. Preden kupis preberi kaj sploh kupujes. Ali je za med vadbo, po vadbi,…

Glede na napisano, je jasno, da trenutno bolj malo migaš, hribolazec. Športanje se začne s trenningi, ne s kupovanjem čudežniš tekočin in dodatkov.
Najprej začni trenirat, potem razmišljaj o dodatkih. Za toliko kot ti zdaj športaš pa za manjše napore: voda. Večji napori pa voda + sladkor+ sol ali pa voda pa slana in sladka hrana.
Namesto vode so odlični recimo sadni sokovi (sadni in ne neki umetni zvarkti, torej recimo doma narejen pomarančni sok, ne nek nektar) ali pa zeliščni čaji.

Ko boš pa bolj resno treniral pa začni razmišljat o raznih športnih pijačah in dodatkih.

Drugače pa hribolazec, tole ni ravno pravi forum za taka vprašanja. Tule boš težko koga našel, ki kaj več ve o tvoji temi :). Tule ni ravno zbirališče forumov.

Popravek: tale forum ni zbirališče športno usmerjenih ljudi :).
Je pa na MONu en športni forum. Je pa bolj malo obiskan,a mpak tam najdeš pametne nasvete.

Pivo vsakih 50 km na kolesu in žganci za zajtrk čisto zadoščajo. Sicer pa navadna voda!
Napitke sem poizkusil pa ne delujejo!

kle pa čvekamo, opravljamo, se “kurimo”, preseravamo … in e.napitki so za nestrokovnjake prava tema za tukaj ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close