enemon
Čisto enostavna “MANJ ŽRI” :))
Za zajtrk 1 banana ali sok ene pomaranče + vmešana žlička pivskega kvasa.
Malica v službi (imam srečo in nisem vezana na uro!), med 11-12 uro, kar pač je (meso + priloga + solata); če mi ne diši, kaka riževa ali testeninska solata ali topel sendvič + zelena solata, tudi kdaj kak pohan sir s tatarsko..
Popoldan pa, kakor kdaj…včasih kak kos sadja ali kak jogurt, Topfenkreme…če se mi zahoče, tudi kako sadje s sladoledom ali kos pice, čokoladica…sendvič s suho klobaso in sirom ter namazom in paradižnikovo solato…
Popijem kak liter Radenske + (ker ga imam zelo rada) 2 – 4 dcl ACI soka.
In to je to; iz 78 sem na 71, še kakih 10 me čaka…
Najpomembnejše pa je, da se mi je zgodil “klik” v glavi in zaenkrat peljem brez problemov :)) Počas pa ziher.
Meni je enemon preprosto dober, v tejle preddopustni histeriji (he, he) pa mi je v 14 dneh uspelo 3 kg minusa, računam še na 3 do avgusta. Stvar je dokaj simpl:
– zjutraj kava
pol enemon (jaz kar z vodo, me spominja na proseno kašo)
pol kosilce (s čimmanj škroba)
pozno popoldan pa spet en enemon, ali pa sadež, ali pa kak jogurt, včasih tudi sladoled.
Seveda veliko vode čez dan.
POMEMBNO: NIČ, NIČ, NIČ po 6 uri zvečer. Samo voda!
Bistvo je pa, kot je rekla Barca – MANJ ŽRI!! Vse je v glavi. Mislim pa, da je bistvo dopoldanskega enemona v tem, da s tem preprečiš volčjo lahko, če se prestradaš (saj veš, da ti inzulin ponori) in potem pride do prenažiranja.
Kolikor sem videla pri kolegicah, enemon kratkoročno sicer res deluje (npr. 2 – 3 kg pred dopustom), dolgoročno je pa samo še slabše, ker je tudi logično: zliješ ga vase, nič ne žvečiš, torej kljub trenutnemu občutku polnega želodca ostane želja po žvečenju, ki ji prej ko slej podležeš. Razen tega pa se v želodcu še dodatno napihne – trenutno si res sit, sčasoma se pa želodec “raztegne” oz. navadi na večji volumen hrane, kar je potem, ko nehaš z enemonsko kuro, lahko velik problem. Enako kot razni čokolinoti in podobni pripravki za delanje debelih otrok.
Dejansko je, tako kot so že pred mano rekle, edina uspešna dieta “manj žri”. Ni treba nekaj kuhati posebej, ni treba šteti dni in kalorij, nihče v okolici sploh ne rabi vedet… Skratka, preprosto je še vedno najboljše.
Jaz sem si to enkrat kupila. Si pripravila, da bi to pojedla pa vam povem, da deluje. Ker je tako ogabno za jest, da sem pojedla par žlic in vrgla stran. Tako, da te pol res mine, da bi jedel:-) Jaz raje jem zdaj bolj zdravo, dosti se gibljem, za zajtrk sadje, zvečer kaj lahkega, čez dan manjše obroke pa gre.
Naj se sliši še tako butasto, meni proti lahkoti najbolj pomaga kaj ogabno sladkega. Mars čokoladica mi dobesedno zalepi želodec za cel dan. Ampak ta trik je samo za občasno uporabo, kadar res ne gre drugače. Za vsak dan je pa za vmesne prigrizke najboljše tisto, kar lahko poješ brez “popravkov” – torej sadje in tista zelenjava, ki jo jemo surovo.
Forum je zaprt za komentiranje.