Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Ena statistična

Ena statistična

A ste kdaj izračunali, približno koliko knjig na leto preberete? Jaz jih največ dve, tri na mesec, se pravi kakih 25 do 30 letno.

Jaz si pišem vse prebrano, tako da nič ne računam :-). V dobrem letu je povprečje nekje kot pri tebi, lani denimo pa porazno.

Tudi sama pišem že leto in pol :-))
Letno tako preberem (po zelo kratkem statističnem obdobju:-))) 118 knjig – kar je 9,8 na mesec. Je pa res, da količina mesečno niha od 16 do 4 knjige.

Lani 104, predlani pa veliko manj – 64 …

Na teden najmanj eno, kar mesečno znese recimo šest. Letno torej kakih sedemdeset (otroških seveda ne štejem).

Ohoho, tema za vzbujanje manjvrednostnih kompleksov 🙂 Domnevam, da sem povsem v rangu Brižinskega, seveda zgolj po številu prebranih knjig. Povprečje mi zbijajo kakšni špehi, ki se pretresljivo vlečejo in v katerih vztrajam iz čiste trme ali pa celo užitka (recimo Russo), nadpovprečno veliko pa berem na letalih in počitnicah.

Včasih sem brala toliko kot aja, zdaj sem bolj pri Toru in Brižinskem. In še to me sprašujejo, kako mi uspe. :)) Tiste 20 minut pred spanjem, tam okoli 4-5h zjutraj, pa nanese … :))

Lani ubogih 35 v celem letu. Glede na 7 prebranih v prvih treh mesecih, bo letos še slabše 🙁

Kerstin, me prav veseli, da je še nekdo, ki hodi spat ob tako kretenskih urah – včasih se mi zdi, da sem edina na svetu …

V osnovni šoli sem si zapisovala prebrane knjige in “ocene”. Takrat je bilo moje povprečje nekje 100 knjig na leto. V srednji šoli le še obvezno branje, med faxom nič, sedaj pa v povprečju 3 knjige na mesec. Seveda so meseci, ko ne preberem nič, nato pa me zagrabi in preberem 3 knjige na teden.

New Report

Close