en simpl recept za pecivo z malinami
narediš čist navaden biskvit, podevaš z malinanami in preliješ s prelivom za torte…
ali malce bolj nobel
Malinovo srce
3 jajca
300 g masla
200 g sladkorja
1 zav. vanil. sladkorja
1 naribana limonina lupina
ščep soli
75 g moke
75 g jedilnega škroba
1 žlička pecil. praška
1 za. van. pudinga
1/8 l kokosovega likerja
3 dl mleka
250 g malin
Jajca ločimo.Beljake, ščep soli in 75 g sladkorja stepemo v trd sneg.
Penasto umešamo 150 g masla, 75 g sladkorja, vanilin sladkor in limonino lupinico. Počasi dodajamo rumenjake. Primešamo moko presejano s pecilnim praškom in jedilnim škrobom. Na koncu primešamo še sneg.
Pečemo v nameščenem pekaču v obliki srca, pri 1750C, cca. 25 min.
Pečen biskvit ohladimo.
Prašek za pudin gladko razjmešamo s 50 g sladkorja in kokosovim likerjem. Mleko skuhamo, vmešamo pudingovo zmes in med stalnim mešanjem kuhamo še eno minuto. Pustimo, da se ohladi. Med ohlajanjem večkrat premešamo.
150 g masla cca. 10 minut mešamo, da postane kremasto. Žlico po žlico dodajamo ohlajen puding. Premažemo po biskvitu in obložimo z malinami.
Pa še en čist izi:
Rabiš:
TEsto:
1 zavitek piškotov (albert)
margarino
NADEV:
1/2 kg skute (pasirana)
2 vanili sladkorja
2 kisli smetani
želetino fix
preliv za torte
maline
Piškote zmelješ, stopiš margarino, zmešaš in daš maso v pekač, pečeš cca 15 min pri 180 st.
Medtem ko čakaš, da se testo ohladi narediš nadev. Zmešaš skuto, smetano, 1 vanili sladkor ter želatino.
To namažeš po testu, dodaš maline ter potreseš z vanili sladkorjem, na koncu pa daš gor še preliv za torte (jaz dam rdečega).
sem danes naredila kar malinovo marmemado, pa malo ribeza sem dodala. to potem porabim za jogurtovo strjenko (segrejem in polijem gor). to mam pol spravljeno za extra priložnosti (beri: če se z možem skregava, pa želim, da neha kuhat mulo, mu to serviram in je takoj dober-dokaz, da gre ljubezen skoz želodec
Forum je zaprt za komentiranje.