Najdi forum

en problem z WIN 2000

A kdo ve kje v win 2000 nastaviš, da pravilno prikazuje č, š, ž – je. Imam namreš nekoliko starejše računalo in sem si nanj instaliral win 2000. Sem pravilno obkljukal slovenske regionalne nastavitve in slovensko tipkovnico, tako da na primer v world-u pravilno prikazuje Č,Š,Ž pa vendar mi recimo pri podnapisih filmov, ki jih odprem z beležnico ali wordpad-om nepravilno prikazuje Č-je (prikazuje neke e-je s strešico), le črki Š in Ž prikazuje pravilno. In ko potem te podnapise predvajam zraven filma na Bsplayer-ju me moti ker ni Č-jev. Nekje sem slišal da je treba nastavit neko UNICODE varjanto za nekonvencionalne programe, ali nekaj takega. A je to res, in kje se to v win 2000 obkljuka? Oziroma katere nastavitve moram pravilno nastavit da bo tudi bsplayer pravilno prikazoval podnapise pri filmih.

pa imaš zadji SP instaliran na računalu ???

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ko pogledam podatke o instalaciji piše da imam nameščen servis pack 4, ne vem kateri servis pack pa je zadnji.

http://www.microsoft.com/globaldev/handson/user/2kintlsupp.mspx

pojdi po slikcah in poglej, kaj si pozabil 🙂

Si bom po slikah pogledal kaj še nisem nastavil v regionalnih nastavitvah. Najlepša hvala ti za pomoč.

ja skratka slovenia mora biti nastavljena povsod in
Central Europe

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close