En pasuljček kuham….
Vsi dedci ki smo bili kdaj pri vojakih vemo, da je bil un pasulj v kasarni, na orožnih vajah…skratka pr vojakih najboljši. Zakaj??
Ker se ni kuhal za dve osebi, pač pa zajetni kotli…moštvo pač poje en pikič več:))
Klinc, pa sem se včeraj odločil da ga skuham iz 2kg fižola. Sam to se ga kr nakuha…..pa ni blema….>Dons za kosilo, jutri en fini prebranc, ostalo pa vrelega po kozarcih za kumare…me bo že počakal u špajzi, ko si ga bom enkrat pripravil za marendo…………..
Lepo je če znaš dobro kuhat……..
No pa dodaj še recept, da vidimo kako gra pripraviš in kako potem prebranac.
Primož
2-dni bo na mizi, dons pasuljče kot pasuljče, jutri kot en prebranček iz pečice:))
Fižol, tetovc, čez noč namakat,zjutraj odliješ vodo, kuhaš da zavre>10.min, pol to vodo odliješ, daš v posodo čebulo, fino naseckljano, svinsko mast, panceto….popražiš do svetlega, dodaš mleto papriko> vrneš fižol, zaliješ z vodo, lovor, kuhaš polahko>dodaš še paradižnikovo mezgo>kuhaš prov počasi…. In kar bo fižola jutri za prebranac ga predčasno poberem ven
Ostalo skuham do konca………najs:D
A da veš to je treba bit pri vojakih??? V glavnem…vse enolončnice, golaži, bograči, sarme in podobne jedi, so najboljše kuhane v velikih količinah. Samo iz dveh kil fižola se je pa kar lep pisker pasulja skuhal, jaz dam ponavadi eno kilo pa ga imamo za 5x-6x za obrok. En del pojemo takoj, ostalo gre v skrinjo za drugič.
Googlat je treba ne jamrat!!!
Forum je zaprt za komentiranje.