En izziv za vas ;)
na čebuli prepraži korenje in zalij s paradižnikom, začini in proti koncu dodaj na košče narezano govedino, in pečene rebrca, zraven skuhaj riž s grahom, in to je to……
Ali pa na čebuli popraži malo na kocke narezane zelenjave (grah, korenje, por, zeleno……) in na manjše narezane krompir, zalij s vodo, začini morda malo vina, čist mal, ampak na nezalito pred vodo, potem začini in dodaj govedino in rebra, kuhaj do konca po potreb zgosti s moko, zraven pa palačine, puding…itd………na korompir pred vodo daj veliko rdeče slad. paprike, in malo paradižnikove mezge…
Tako nekako mi to porabimo………
Etica, hej!
Tudi jaz nisem danes sla ven – obesala (po svezem disece oprane) zavese po celem stanovanju.
Vceraj sem zdusila kos govedine v zelenjavni omaki ( majaronovo meso); danes bova ostanek pojedla s testeninami; skleda motovilca s kuhanim jajckom in pecena jabolka. Se splaca pobrskati in narediti s tem, kar imas doma…se prihrani:)
Lep soncen pozdrav; na sprehod bom sla po kosilu. Babi
babi, potem bi se pri nas nenehno tako počutil, zaradi moje astme smo brez zaves :)))), imamo pa roloje, ki jih samo pobrišem. meni so zavese krasna stvar, če imaš kaj več kot 40 kvadratov, ker se mi zdi, da ful pomanjšajo prostor. K sreči nimamo okoli nobenih sosedov :))) hiška je glih zame narejena.
T.
Hej!
Tinkarca, ko pride zet, najprej vse zavese razpre, da vidi morje, potem se sezuje( pa ne zaradi mene – se nobenemu gostu se ni bilo treba sezuti), ker je rad bos, potem me objame in rece v polomljeni slovenscini:
Kako si? Imas tisti dobra jab….- si ze lomi jezik- strudla? :)))
V Angliji imajo zavese zagrnjene samo ponoci, take debele, da zadrzijo toploto.
Vem, Tinkarca, ceprav samo 40, je dom- ek in to vas!
Simis, malemu slavlejncu vse naj naj in se veliko makaronov:))))
Poznam se enega takega:)
Pozdravcek Babi, ki zdaj pociva:)
Forum je zaprt za komentiranje.