eMule v0.44b
Prvič nasploh delam z eMule in imam za 84 mega glasbe, hitrost 2,4B/s.
Sedaj pa strokovnjaki, ali imam ali kako naj nastavim. da bi bila hitrost večja, če se sploh da. Požarni zid sem izklopila in ni bilo spremembe na hitrosti, tu se pa moje znanje konča. Malo nižje je en post o tej hitrosti
vendar, ko bi bilo najbolj zanimivo se post konča.
Imam XP PRO SLO SP2 visim pa na kablu TRIERA.NET
Pa prosim, tako, da bom tudi jaz razumela.
LP
nevednica, kakšne barve pa sta puščici ki objemata zemljo v spodnjem desnem kotu? Če sta zelene je OK, rumena slabše, rdeča pa….
Pri Muli je tako, da je dobro, če se ne odklapljaš: dlje ko si gor, pri več ponudnikih si na vrsti (gl Queue) in hitreje gre.
nevednica, žal verjetno kaj več ne moreš narediti. Kot rečeno je vse pač odvisno od tega, koliko ljudi daje na razpolago datoteko, ki jo iščeš, koliko jih je ta trenutek priključenih (računaj na to, da je drugje sedajle noč), KOLIKO LJUDI SI JE PRAV TAKO ZAŽELELO ISTO DATOTEKO PRed tabo in so tudi v vrsti pred tabo… Kot rečeno, dlje kot si neprekinjeno skonektana – bolje je. eMula sistem je relativno dober tudi zato, ker datoteke dobivaš po koščkih. Vask košček je potem na razpolago tudi drugim in zato vse teče hitreje. Vsekakor pa je pri tem moralno vsaj dvoje:
– ne samo moralno, tudi legalno je snemanje in dajanje v razpolago le datotek, s katerimi ne kršiš avtrskih pravic
– lepo je, če tudi ti deliš košček svojega diska z drugimi: če bi vsi samo iskali, dajali pa nič bi komunizem hitro propadel. Še to: vsakdo ima svoj pogled na to, kateri program je boljši – C++, shareaza, kazza, Bittorrent, itd. No v resnici najboljšega programa sploh ni.
AndrejaS
Pojdi v nastavitve routerja in poišči nekaj takega kot
NAT virtual server in omogoči port 4662 pri TCP tipu porta in 4672 pri udp tipu porta. Oboje potem lahko v eMului testiraš če greš v Natavitve, Povezava in v okencu Port klikneš Test port ( v angleški verziji eMule greš na Preferences, conection in v okencu Clientport klikneš na test ports)
Ja, oprosti noooooooooo, saj sploh nisem vedela kako to dela, so mi pa
včeraj jemali dol Severino, sem mislila, da je kaj s programom narobe
je bila kar gužva. Sedaj si mi ti povedal, da smo takorekoč v mreži.
Dol sem hotla vzet slo musko pa ni šlo Avseniki pa takoj, pri zabavni
me pa pošilja v neko vrsto in na čakanje, sem pač mislila, da mula kaj trmoglavi.
zmogljivost prenosa omejitev
dol 23kB/s dol 20kB
gor 8 gor 6
LP
Ups, saj se nisem nič jezil, sam CAPslock se mi je vmes zataknil, zato velike črke.
Vseeno pa mogoče še nekaj: če sem prav prebral na začetku si na kablu. Njihov najcenejši paket omogoča 512/128 prenosa, kar pomeni, da bi v tvojih nastavitvah moralo biti 64 kB dol (in omejitev kolikor pač želiš, če si sama vzemi dve tretini ali pa še več, recimo 50 kB). Če si pa na F300 ali F500 pa sploh lahko oboje še povečaš. (izračun max deljeno z 8)
Ja, sem na F100 saj bo šlo, sem mislila, da mi to ne dela, ker že čakam
na “vzela sem si štajerca” 4 ure. sedaj vsaj približno vem kako se tej stvari streže, nekaj si me ti naučil nekaj ostali veliko pa sem najdla na slo-file
sharing in sloreactor…..kaj čemo, noga v gipsu, časa dovolj se pač učimo.
LP
kako si pa preverila, ali imaš vključen firewall, pri instalaciji SP2 v XP-jih se požarni zid avtomatsko instalira, oz. vključi.
Pojdi
-Start
nastavitve
nadzorna plošča
varnostno središče
pa poglej pod opcijo požrani zid, ali je zelene barve
izključiš ga pa tako da si spodaj (na isti strani) izbereš:
Tam ko piše:
Upravljanje varnostnih nastavitev za:
pa si izberi
Požarni zid programa Windows
In pokaže se ti naslednje okence, kjer ga lahko izključiš.
nato ti mule morajo delati.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.