eMula
Me zanima ,če iz eMule PRENOS izbrišem prenesene datoteke in si jih shranem v neko drugo mapo al je možnoda to vpliva na prenos drugih datotek da so na čakanju !!!Ali jih nesmem brisat ,ajli je boljši da so gor in da jih tudi od mene kdo dol vleče ???Ali je možno da jih nekako dam nazaj v PRENOS !!!!!!!!
Načeloma prenešene datoteke ne uplivajo na tiste, ki še čakajo, vsaj pri muli ne. Je pa celotna fora P2P omrežij narejena na temu, da ljudje pač dajejo datoteke v skupno rabo in če bi vsi pač takoj po prenosu zbrisal prenešene stvari, potem nobeno P2P omrežje ne bi delovalo.
Nekatera omrežja imajo zato kakšne zaščite, npr kvoto datotek, ki jih moraš imeti sheranih ali pa kak ratio med uploadom in downloadom, mula pa kolkor vem nima nič od tega, tako da pač je to čisto tvoja odločitev.
Datoteke, za katere želiš, da jih drugi vidijo preko eMule, moraš dati v mapo, ki je v “skupni rabi”. Mape, ki so v “skupni rabi” nastaviš v menujih eMule. Mapa c:\program files\emule\incoming (oz. karkoli že imaš), je že privzeto v “skupni rabi”. Več ko imaš takih datotek, bolje ti bo delala eMula, sicer ti lahko javlja lowId. Dobro je imeti odprte tudi strežniške porte.
Res je, da dela tudi brez datotek v “skupni rabi” – nima določene minimalne kvote – in brez portov, vendar po mojih izkušnjah počasneje.
Forum je zaprt za komentiranje.