Empatija?
Kaj je primarna naloga staršev? Vzgajanje. Torej…otroku skozi primere obrazložiš, kaj je to empatija. S tem, ko ga učiš, da se prelevi, postavi v kožo drugega (ki je v dotičnem primeru žrtev), ga učiš zaznavanja čustev drugih. Kako pa po tvoje to zgleda? Otroka pustiš pri hišnemu psu, da ga uči empatije?
Tudi narodnost ja…južni bratje vidijo empatijo v surovem nasilju. Tako se sporazumevajo in otroku kažejo vzorce “pravilnega “vedenja.
Spet oprosti – mogoce je vzrok v tem da slabo prebiram forum-no sam te ne bi oznacil za osebo z empatijo. Meni delujes kriticna. Nisem opazil tolerance, razumevanja, podpore,…Heeej to je moje mnenje ;)[/quote]
Še dobro, da je to le tvoje mnenje:)))). Moram potrkati, zaenkrat mi odlično uspeva in ne vzgajam čustvenih invalidov, brez empatije.
Morda pa ti sam ne odražaš tega, da bi sploh imel priložnost biti v bližini ljudi z visoko empatijo. To si moraš zaslužiti:)).
Če imaš to empatijo, ne pomeni, da ne smeš imeti svojega mnenja ali biti kritičen do okolice ali biti samozavesten. Po moje ne veš točno, kaj naj bi to pomenilo. Če lahko pripomnim, se meni zdiš bolj labilen.
Spet oprosti – mogoce je vzrok v tem da slabo prebiram forum-no sam te ne bi oznacil za osebo z empatijo. Meni delujes kriticna. Nisem opazil tolerance, razumevanja, podpore,…Heeej to je moje mnenje ;)[/quote]
Še dobro, da je to le tvoje mnenje:)))). Moram potrkati, zaenkrat mi odlično uspeva in ne vzgajam čustvenih invalidov, brez empatije.[/quote]
Se lahko pridružim mnenju od m111 ? 🙂
Da ne bo edini in da pokažem malo empatije. 🙂
Kaj je primarna naloga staršev? Vzgajanje. Torej…otroku skozi primere obrazložiš, kaj je to empatija. S tem, ko ga učiš, da se prelevi, postavi v kožo drugega (ki je v dotičnem primeru žrtev), ga učiš zaznavanja čustev drugih. Kako pa po tvoje to zgleda? Otroka pustiš pri hišnemu psu, da ga uči empatije?
Tudi narodnost ja…južni bratje vidijo empatijo v surovem nasilju. Tako se sporazumevajo in otroku kažejo vzorce “pravilnega “vedenja.[/quote]
Že na tvojem dojemanju empatije, vidim, da imaš zgrešeno mnenje o tem, kaj empatija sploh je.
Ti zato otrokom privzgajaš le neka svoja prepričanja o svetu, ki bi naj bila najbolj pravilna. To pa nima nobene veze z empatijo, saj je tudi pri tebi ne zaznavam.
Ta način kvečjemu privede do arogance, kar pa je nasprotje od empatije.
Forum je zaprt za komentiranje.