Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek emil iz lonneberge-dvd

emil iz lonneberge-dvd

Po knjigi Astrid Lindgren Emil iz Lonneberge naj bi že davnega leta 1974 posneli nadaljevanko. Zanima me, če se je vrtela tudi pri nas (mogoče bila celo sinhronizirana?) in če se v kakršni koli obliki lahko kupi. Na netu nisem nič zasledila. Smo veliki oboževalci Astrid in njenega Emila, kot tudi ostalih junakov iz zgodb.

O Emilu so bili na TV SLO1 pred kakšnim letom predvajani filmi v okviru sobotnega kina “Kekec” – luštni (v glavnem skandinavski in nemški) otroški in mladinski filmi se vrtijo tam nekje od 9.00-11.00.
Samo mislim, da so na naši televiziji predvajali norveški film, sinhroniziran v nemščino, tako da Emil ni bil Emil, ampak “Miche”.
Vrteli so enkrat tudi Ronjo, razbojniško hči, Erazem pa je itak bil kot nadaljevanka posnet v slovenščini.
Mislim, da je bil film posnet tudi po zgodbi o Bratih Levjesrčnih.

za prvo pokušino pa tole:
http://www.youtube.com/watch?v=Ef3GhVJVZCg

Mi jih imamo doma, samo niso v slovenščini. Obstajajo pa, ja. Posneti enkrat v sedemdesetih, švedska serija. In ko sem gledala z otroki, sem se spomnila, da je bilo nekoč v starih časih to pri nas na televiziji, se spomnim, kako je rezljal tiste lesene možiclje, kadar je bil poreden :-).

Trnovka, v kakšni obliki jih imate: VHS, DVD…Če bi se dalo kakor koli presnet, bi bila zelo hvaležna.

Imamo dvdje.

Za trnovko,
bi se dalo nekako zmenit za presnet? A ste iz Ljubljane? Lahko mi pišeš za zasebni mail.

Lp Natta

Eh, ne vidim ga, nisem registrirana. Tule je moj: trebjorn@gmail.com

Żivijo! Tudi mi smo veliki oboževalci Emila. Zelo me zanima slovenska sinhronizirana nadaljevanka, če jo slučajno kdo ima. Tudi knjige, če kdo ima in bi prodal.

Lp, M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close