Najdi forum

Email od Microsofta

Že petič sem dobila enak mail. Prve štiri nisem odprla, ker takih mailov, ki jih ne poznam ponavadi ne odpiram. No 5. pa sem odprla in v nejm piše tole:
Dear friend , use this Internet Explorer patch now!
There are dangerous virus in the Internet now!
More than 500.000 already infected!
Pošiljatelj je: Microsoft”

To je virus!!! Briši!
Microsoft ne pošilja popravkov po elektronski pošti.

Poleg tega pa microsoft svojih strank ne naslavlja z dear friend :)))

Niko, najlepša hvala. Upam, da ni prepozno, saj sem mail odprla, nisem pa odprla priponke. Kako naj preprečim (komur koli že) vztrajno pošiljanje enega in istega maila.
Še enkrat hvala, Niko. še dobro,da ste taki, ki stvar obvladate, da rešujete nas ne najboljše uporabnike računalnika. Lepo noč vsem.

Če priponke nisi odprla nič strahu. Vseeno pa kakšen protivirusni pogram namontiraj. Pošiljanja maila pa žal ne boš preprečila z lahkoto 🙁

Upajmo, da res. Tega virusa sicer ne poznam, vendar če uporablja isto foro kot npr. Klez, in če je pogledala mail v outlook express brez potrebnih popravkov….
Skalca, si ga prebrala v outlooku? Katero verzijo imaš?

Nisem gledala v Outlooku. Imam Yahoo. Ali so vse priponke s kočnico exe nevarne?

Večinoma da. Res da je sem pa tja kakšna čisto nedolžna (recimo “nimate prostora za pivo? in ko klikneš priloženi xxx.exe se ti odpre cd-rom, kot pladenj za pivo.9 Ampak za par teh štosov res ni vredno tvegati.
Tudi od frendov ne.

LP WEGA LPS

Aha, potem si varna, če le nisi zaganjala priponke.
Kar se pa exe datotek tiče, niso vse nevarne, vendar, če ne veš kaj prinašajo jih ne odpiraj, in kot je razložil dr. Wega, for se ne izplača odpirat.

… In nikar nikoli odpirat datotek ki imajo končnice .pif ali .lnk, pa še nekaj jih je, vendar ti dve sta skoraj gotovo virus.

Te končnice si bom pa zapomnila. Hvala. Sploh bom odpirala samo pošto od nesumljivih pošiljateljev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close