Ema 2017! Strokovna žirija je
Če bi glasovalo samo ljudstvo, bi na Evrosong poslali fanta, ki enega stavka ni mogel odpeti do konca, ker mu je zmanjkalo glasu. Niste opazili? Vsakič ko je pel, je na koncu odsekal, ker enostavno nima dovolj kapacitete. Če bi pel samo eden, bi glasovno še nekako šlo.
In pozabljate, da tudi na Evrosongu glasuje strokovna komisija in se ne bo ponovil lanski fiasko. Kateri smo že bili? Predzadnji? Strokovne komisije vedno glasujejo za dober vokal, ne za popevčice.
In to je polovica glasov.
Ce je ta malima dvema ze na slovenskem finalu (domnevam, da od treme) zmanjkalo glasu, si predstavljate, kaj bi bilo sele na glavnem dogodku?!
Sploh pa je to komad, ki je lahko vsec izkljucno belieberjem in se kaksni stari mami, ker drugih kvalitet res nima.
Tako vsaj posiljamo nekoga, ki ima vokalne kapacitete in sposobnost nastopanja, upam samo, da bodo malo spimpali sceno.
Kar pa se obtozb o spolnem nadlegovanju tice: ne vem tip bi moral biti kar mocan, da bi mi z eno roko drzal obe roki na hrbtu in me z drugo otipaval, povrhu vsega pa nekako preprecil se, da bi ga brcnila v mednozje. Koliko je ze visok Omar? Slabih 170? Pa tudi nek silak meni ne deluje…
Meni je bila vsa zadeva že takrat bizarna. Razumem, se je zgodilo, v diskaču, bil je pijan, ampak koliko nas je s podobnimi izkušnjami. Da greš to vleč na sodišče … Ker te je en šlatal? Sodišča mora seveda zadevo sprocesirat do konca. Nihče ne ve, kaj je bilo, ampak kot pravim, kar je prišlo v javnost, se meni zdi bizarna osnova za tožbo. Močno dvomim, da bi se Omar znašel na sodišču, če ne bi bil “Omar”.
Če je bila kuhinja kriva, da sta izpadla BQL, potem so najbrž prvič skuhali nekaj še približno prebavljivega. Zelo mi je namreč odleglo, da sta fantka izpadla. Z njima ne bi dosegli popolnoma nič, pesem je bila izjemno povprečna in nezanimiva, sama izvedba in nastop pa pravzaprav podpovprečna. Med številnimi podobnimi vsakoletnimi naštancanimi „zvarki” bi se čisto izgubila.
Glasovanje „strokovne” žirije pa je v resnici delovalo zakuhano, ker drugače si takšnih neskladij stroke ni mogoče pojasniti. Ravno tako ne favoriziranja Omarja in Nuške, ker se naj ne bi ocenjevalo le pevskih sposobnosti, ampak na prvem mestu p e s e m! Do tega očitno v vseh teh letih ti samozvani strokovnjaki še niso prišli, kar se tudi jasno odraža v našem (skoraj) vsakoletnem evrovizijskem pogromu. Neki preživeti pevci (in ostali priskledniki) dometa najbolj povprečnega, nekritičnega, ter brez posluha in okusa slovenskega občestva pač ne morejo imeti občutka, kaj „pali” sicer v svetu, ali na takšnih odrih kot je evrovizijski.
Dokaz je dejstvo, da morda nikoli pri nas še ni bil izbran komad, ki bi tisto leto edini imel vsaj nekaj šans. Ker je tako ali drugače, ali v vsakem smislu, zelo izstopal.
Enostavno je treba imeti cel kvaliteten paket, pa še to za našo državico ne bi bilo nujno dovolj, zato mora zmagovalna skladba vsebovati vsaj enega ali po možnosti več elementov „presežnega”.
Prvi pogoj pa je, da je skladba res nič manj kot „wow” že na prvi vtis.
V letošnji finalni beri take seveda ni bilo. Edina, ki bi se lahko temu vsaj približala, je bila (kako predvidljivo) izločena že v prvem polfinalu. Resno izstopali so namreč le Tosca beat. To je bila točka, ki na Eurosongu enostavno ne bi mogla ostati prezrta, saj ima res takojšnji učinek. In tu je ključ! Mora biti vse skupaj, cela točka, efektno „na prvo žogo”! Kar seveda nikakor ne pomeni kakšne „lahkotne melodijice na prvo žogo”, čeprav si naši očitno radi tako interpretirajo. Tudi „žanr” nima veze. Ni nujno, da bi se na koncu res visoko uvrstila, je bila pa edina med temi povprečnimi komadi in izvajalci, ki je imela vsaj možnosti za to. In da je bila prav ta pesem izločena že v predizboru, mi še najbolj smrdi po kuhinji. Če že v štartu izločiš sploh edinega relevantnega kandidata, potem ima seveda nek (pod)povprečnež lažjo pot do zmage. To potrjujejo tudi druge nerazumljive odločitve žirije za preboj nekaterih pesmi, za katere je bilo res v nebo vpijoče jasno, da nimajo niti najmanjših možnosti za uspeh, v finale.
Med finalisti bi bila morda bolj primerna Raiven, a je bila njena letošnja pesem žal šibkejša od lanske. Lani pa se ji je sigurno zgodila krivica, saj je bila res nekaj posebnega. In kdor je imel pamet, da se med njo in Manuello odloči za slednjo, je na glavo padel. Kot da so to Manuello izbrali le zato, ker si je nastop nekaj sama financirala, pa je razliko lahko kdo potem pobasal v žep? Upam, da bo Raiven naredila še kak bistveno močnejši komad in znova poskusila, če le ne bo takrat spet kak brezveznjakovič nastavljen, da mora zmagati, ne glede na to, koliko potencialnih zmagovalcev Eurosonga bo imel za konkurenco.
Mislim, da žirija letos nikakor ni oškodovala BQL, oškodovala je najbolj Tosca beat, od finalistov pa Raiven, morda tudi Niko (saj je imela v tej slabi konkurenci čisto primeren in dovolj prepoznaven evrovizijski komad, le ona pač žal ni ravno nadzanimiva).
Veliko nam torej še manjka do zmage. Letos je vsekakor ne bo. Skoraj zagotovo ne bo niti finala, čeprav Omar drugače ni ravno slab „paket”, a žal je njegova letošnja pesem že v primerjavi z njegovo Stop šibkejša in neučinkovitejša. Izid je kar znosen, ker bi bilo lahko še mnogo slabše. Pot do zmage pa to še zdaleč ni.
@to ni pot do zmage
Nepošteno so v finale prišli le King Foo, gledalci so jih dali na zadnje mesto, žirija pa na drugega. Obratno se je zgodilo pri skupini Sell Out, njih so naprej potegnili gledalci. Če bi žirija dala kakšen glas več za Tosco Beat, bi bilo bolj pošteno.
Ostali izvajalci so bili na obeh koncih kar podobno uvrščeni.
Nepošteno so v finale prišli le King Foo, gledalci so jih dali na zadnje mesto, žirija pa na drugega. Obratno se je zgodilo pri skupini Sell Out, njih so naprej potegnili gledalci. Če bi žirija dala kakšen glas več za Tosco Beat, bi bilo bolj pošteno.
Ostali izvajalci so bili na obeh koncih kar podobno uvrščeni.
Ma lej, ljudje, kot ste ti, delovanja Eurosonga sploh ne štekate. Kaj pa, če te razsvetlim, da so Švedi za pesem, s katero so zmagali, namenili milijon evrov? Rusi so vložili težke denarje, da so zmanipulirali glasovanje. In potem naj ena Slovenija konkurira? Ko je vsak glasbenik prepuščen sam sebi in črpa samo iz svojega navdiha, financ in zaledja pa nima?
Ne moreš to sploh primerjat z vložki držav, ki na Eurosongu redno zmagujejo ali so uvrščene pri vrhu. Slovenija tega interesa očitno niti niti, Ema je samo šov in tako se ga jemlje. Pa romocija glasbbnikov. Zato se nehajte sploh obremenjevat z zmago – ker sanja svinja kukuruz,. Velja za to Emo in vse prihodnje.
Tosca beat – sori, jaz sem veliko pričakovala, ampak pesem ni imela nobenega naboja. Vodeno.
Pesem je zelo slaba, to je prvo. Niti ni nujno, da gre takoj v uho, ampak melodija je popolnoma brez veze. Omar uvodni del zapoje tako, da kar nekajkrat fali intonacijo, refren se ne izboljša. Če že, bi morali to pesem dati nekomu z izjemnimi glasovnimi sposobnostmi, morda bi še kaj iz nje naredil. V delih, kjer je melodija resnično dolgočasna, bi morda kaj popravil z glasom in improvizacijo.
Dej ga no s.rat, Omar in Nuška sta bila v finalu edina, ki sta znala peti.[/quote]
Kupit si pojdi tiste palčke za čistit ušesa. :)) Saj Omarju ne zamerim. Iz slabega komada ne moreš delati čudežev.[/quote]
Kaj zdaj, je slab komad ali Omarjevo petje.
Pišeš: “Omar uvodni del zapoje tako, da kar nekajkrat fali intonacijo, refren se ne izboljša. Če že, bi morali to pesem dati nekomu z izjemnimi glasovnimi sposobnostmi, morda bi še kaj iz nje naredil.”
Ampak sorry, najbrž je s tvojimi ušesi nekaj narobe. Če ob vsem kruljenju Koresa, švoh glasu Zorjanove, fušanju BQL, ti najdeš “slab” glas in fušanje Omarja, je s tvojimi ušesi nekaj narobe…..
Kupit si pojdi tiste palčke za čistit ušesa. :)) Saj Omarju ne zamerim. Iz slabega komada ne moreš delati čudežev.[/quote]
Pišeš: “Omar uvodni del zapoje tako, da kar nekajkrat fali intonacijo, refren se ne izboljša. Če že, bi morali to pesem dati nekomu z izjemnimi glasovnimi sposobnostmi, morda bi še kaj iz nje naredil.”
Ampak sorry, najbrž je s tvojimi ušesi nekaj narobe. Če ob vsem kruljenju Koresa, švoh glasu Zorjanove, fušanju BQL, ti najdeš “slab” glas in fušanje Omarja, je s tvojimi ušesi nekaj narobe…..[/quote]
Glej, jaz sem kar precej nastopala (petje) pred leti. To zmagovalno pesem je težko zapeti, ker ni melodična. Dobro, ampak nekateri so tako dobri pevci, da se znajdejo. Iz nič naredijo nekaj. Omar ni tako nadarjen, da bi mu uspelo rešiti to pesem. Nekajkrat je kiksnil pri intonaciji, ampak je za zdržat. Če bi pel drugo pesem, bi bilo verjetno vse o.k.
Ampak sorry, najbrž je s tvojimi ušesi nekaj narobe. Če ob vsem kruljenju Koresa, švoh glasu Zorjanove, fušanju BQL, ti najdeš “slab” glas in fušanje Omarja, je s tvojimi ušesi nekaj narobe…..[/quote]
Glej, jaz sem kar precej nastopala (petje) pred leti. To zmagovalno pesem je težko zapeti, ker ni melodična. Dobro, ampak nekateri so tako dobri pevci, da se znajdejo. Iz nič naredijo nekaj. Omar ni tako nadarjen, da bi mu uspelo rešiti to pesem. Nekajkrat je kiksnil pri intonaciji, ampak je za zdržat. Če bi pel drugo pesem, bi bilo verjetno vse o.k.[/quote]
Še dobro, da smo te kikse od Omarja naprej poslali. Ko nas bo sramotil še na evroviziji.
Nuska je bla vokalno cist razred zase…raja nima pojma[/quote]
Vokalno ja, ampak moči v glasu pač nima …[/quote]
Hmmm… ste jo kdaj poslušali v živo? Tu predvsem ciljam na Opero ali pa muzikal. Ne bi ravno rekla, da nima moči v glasu.
Kar se pa Omarja tiče, je po mojem mnenju zelo dober pevec, vendar mi ta skladba ni nekako sedla v uho… mogoče po do Evrovizije nov aranžma.
Po dosti letih sem iz firbca in ker se mi ravno ni dalo nič drugega počet, spet malo pogledal EMO (nastope), pa se mi je Nuška zdela malo boljša izbira, z malo več potenciala. Čeprav je tudi res, da našim vedno manjka “tisto nekaj”, da bi lahko zmagali.
Po drugi strani pa je Evrovizija sama po sebi precej nagravžna stvar, tako da kaj sploh tu jamram. 🙂
Glej, jaz sem kar precej nastopala (petje) pred leti. To zmagovalno pesem je težko zapeti, ker ni melodična. Dobro, ampak nekateri so tako dobri pevci, da se znajdejo. Iz nič naredijo nekaj. Omar ni tako nadarjen, da bi mu uspelo rešiti to pesem. Nekajkrat je kiksnil pri intonaciji, ampak je za zdržat. Če bi pel drugo pesem, bi bilo verjetno vse o.k.[/quote]
Ni melodična??? In ti praviš, da si precej nastopala???? Ja potem se pa ne čudim, da gre naše petje rakom žvižgat 😛
Forum je zaprt za komentiranje.