Elina torta
Tako, praznovanje smo dali tudi letos skozi. Ampak tokrat z izjemnim navdušenjem. Nihče mi ni verjel, da sem torto naredila sama s pomočjo otrok. Vendar gre zahvala predvsem vam tukaj na tem forumu, kjer sem tudi dobila idejo za to torto. Torta je zmanjkala v sekundi in bis ni bil mogoč, pa čeprav je bila velika za en velik pekač. Res hvala za to idejo, pa tudi recept ni zapleten, glede na to, da nisem ne vem kakšna pekačica. Ampak včeraj sem se počutila kot, da bi samo pekla cele dneve, take pohvale so padale.
Lep vikend vsem in še enkrat hvala.
T.
Pija
Ko sem prvič delala to torto, sem delala po receptu, pri rezanju torte pa sem opazila, da je temna krema, ki pride spodaj, bolj mehka kot zgornja svetla in se ni preveč lepo rezalo. Zato sem drugič recept nekoliko priredila:
– tudi temno kremo sem naredila tako kot svetlo (z želatino in ne s kremfiksom)
– uporabila sem mlečno čokolado namesto jedilne, ker jo imamo raje
– v vsako kremo sem dala 3 rumenjake
– v vsako kremo dam manj smetane kot je v receptu, ker je moj tortni model prenizek in vse ni šlo not; če pa kaj ostane lahko daš v posodice, saj sta kremi res dobri.
Torta je res dobra in še lepo izgleda.
Ne vam zakaj torte pečete samo za kako praznovanje. Jaz jo naredim kar tako, celo če moji najdražji domači to pogrešajo. Pri nas se ne čaka na kaj posebnega, da se peče torta. Samo spravit se moraš in naredit in boš videla, kako bodo tvoji najdražji veseli te spremembe. Pa veliko uspeha še naprej. LP Silvia
Forum je zaprt za komentiranje.