Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Elijina kokosova torta – še enkrat

Elijina kokosova torta – še enkrat

Se to pozabila: sladkor sipam skozi fino sitce in kakav prav tako.
Kolicina sladkorja je tudi s kakavom enaka,ker je kakav grenak in cokolada tudi. Babi

Babi,

hvala ra recept. Sicer si bom originalen recept zapomnila za kakšna full sugar & fat peciva, si pa lahko misliš, da bom tale snegec probala tudi s sladilom v posipu ;))

LP, Staša

Še eno vprašanje na hitro.

Jutri delam tole tortico in sicer dvoplastno varianto (podvojene količine). Delala bom iz kokosa in mandljev pa se ne morem odločiti ali bi naredila oba biskvita posebej in sicer enega mandljevega in enega kokosovega ali pa bi naredila tako, da bi bilo v vsakem pol-pol.

Kaj mislite – kaj bo boljše?

LP, Staša

;-)) Staša

Stvar okusa. Jest bi raj vsako posebej nardila, ker mas pol 2 razlicna okusa, pa se barvno bo zanimivo.
Lohk pa tud zmesas, dobis nov okus kokos/mandelj, kar pa tudi ni slabo.

DObr speci!

Nyah

Smejte se!

Danes se je tudi pri nas “zgodila” legendarna torta. Zanima me, če je tukaj na forumu o vsaki torti tak halo, ali pa je ta res nekaj posebnega???

Kako je uspela bom poročala jutri, ko jo bomo popoldne razrezali mami v čast.

Naredila sem jo v tortnem modelu, strogo po Stašinih navodilih, vključno z “namakanjem”. Edino ne vem, če nisem malce predolgo mešala smetane, kaj pa vem. Vse bo jasno jutri!!!

Upam Staša, da se tudi pri vas že veselite gurmanskih užitkov.

Lep večer vsem skupaj želi
Stela

Pa še kak se veselimo 🙂

LP, Staša

Hej,vem,da te caka se eno praznovanje! Ko bos pri volji,mi prosim povej:
Delas tudi Elino torto s sladkornim nadomestkom? Ali tisti sladkorni posip
zmeljes? V sneg nisem nikoli dala nadomestka ,v bojazni,da bi slo kaj narobe. Lp Babi

Pozdravljene,
Dolžna sem vam povedati nekaj o mojih kuharskih ekperimentih s tole kokosovo-čokoladno dobroto. Zadeva je uspela in je bila v celoti konzumirana (to pove vse a ne?)Mama je bila navdušena, prav tako ostali neškorpijoni za mizo!
Komaj čakam Sašino poročilo.
Imejte se sklajno fajn, tako kot mi.
Pozdrav
Stela

Zgoraj je sicer tale torta še v enem postu, ker pa manj kaloričnih variant ne obvladam najbolje (se mi tudi pozna!), se bom semle priklopila. Saj forum je namenjen tudi izmenjavi mnenj, ne? Torej, tole bo zgodbica o tem, kako lahko nekaj enostavnega zakompliciraš…
Testo je bilo ok, naslednjič poskusim še z mandeljni, mora biti tudi njami, dala sem mleti rjavi sladkor, nekje pol skodelice.
Krema pa… Toliko sem brala o surovih rumenjakih, da sem se odločila, da jih tudi jaz stepem nad soparo z malo sladkorja(a je bila napaka kovinska posoda?). Nisem bila čisto pri stvari in rumenjaki so se veselo strdili in so se komaj pustili spraskati iz nje – vse samo zato, ker od začetka niso in niso narasli in sem po omari iskala želatino, da bi jim malo “pomagala”. No v glavnem, spraskam rumenjake v čokolado in začnem mešati – glej ga zlomka, tudi čokolada se je strdila. Tako, da sem morala dati zraven še malo nestepene sl. smetane, da sem vse skupaj lahko zmešala s stepeno smetano. Krema sploh ni bila tekoča, zvrnila sem jo na torto, kot vsako drugo. Še ena napaka – obod sem pustila na torti celo noč in je imela krema na dol. mestih rahlo kovinski okus.
Naslednjič naredim točno po receptu, surovi rumenjaki gor ali dol, saj menda se zamešajo v vročo čokolado, pa naj se tam termično obdelajo, kolikor se mislijo!
Aja, torta je bila vseeno super in je v hladilniku še en košček samo zato, ker je hčerka prosila, da bi jo danes jedla, ko pride iz šole.
Vsem lep dan, pri nas je dež, pa je vseeno kar lepo…

Mina,to si tako lepo napisala,da sem se te prav v zivo predstavljala!!:))

Ves,jaz sem ena tistih,ki jajca termicno obdelam in meni pride res krasna krema.Vsak po svoje,kot se cuti sigurnega;to je moje pravilo.Nasvet je eno,praksa pa drugo. Glavno,da je torta dobra!!In to je bil namen! Lp Babi

Pozdravljeni!

Verjetno me boste imeli za malo zmešano ženšče, ampak jaz recepta za to strašno torto ne najdem nikjer: ne med recepti ne v vaših postih,…pa bi jo zelooo rada enkrat naredila. Prosim, pomagajte mi do recepta.

Hvala lepa,
Pega

Ne vem kako to da je ne najdeš, sicer oa te ne smemo prikrajšati za ta greh 🙂
Izvoli:

LP in uspešno peko

zala

Zala, najlepša hvala!

Lahko katera napiše recept za Elino kokosovo torto. Linkov mi ne odpira. Najlepša hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close