Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Eleganca ježa

Eleganca ježa

Ali je katera brala knjigo Eleganca ježa?
Sama sem jo uspela v knjižnici dobiti šele pred kratkim saj je knjiga svetovna mega uspešnica.
Sama pa se skoznjo le stežka prebijam zehhhhhh.
Vztrajam samo zato, da vidim kje je kavelj?
Razsvetlite me prosim.

meni je bila odlična

zanimivo, vratarka: Navzven rahlo siva in ne prav lepa se z bodicami brani pred banalnostmi zunanjega sveta, zato da navznoter ostane prostor za nekaj več: globino, eleganco, nežnost, tenkočutnost.

kar požirala sem jo 🙂

najboljša knjiga kar sem jih prebrala…

Pravkar prebrala. Dolgo sem se je otepala, ker se včasih knjige, ki jih tako na veliko reklamira Mladinska knjiga, izkažejo za brezvezne (tako sem se recimo nategnila s Proti severnemu vetru).
No, TALE knjiga je bistveno boljša, čeprav ne bi rekla, da je zame najboljša knjiga na svetu. Daleč od tega. Slog je preveč izumetničen in premalo dodelan za moj okus, in zgodba je, čeprav trdi drugače, precej stereotipna (ravno zaradi stereotipnega podiranja stereotipov). Zahteva pa branje neko mero splošne razgledanosti, drugače zna biti verjetno res malo zeh.

super knjiga…………

Ne morem te razsvetliti. V etoj kmici je teško posvejt napraviti. (to je po prekmurski, či razmeš).
Meni je bila knjiga zelo fajn.

Posvejt? V tej temi je težko napraviti svetlobo?

Knjiga bla mi dobra 😉

Jojmenejoj, prav imaš. Tako se reče za tiste, ki majo dolgo lajtngo.

Najboljša knjiga, kar sem jih kdaj prebrala, res.

Razgledanosti?
Navajanje citatov iz gimnazijskih čtiv … dajte no. Brez opomb vem za katere knjige gre, pa me nič bolj ne gane. Iste fore uporablja Luka Novak v Zlatem dežju in je BZ!

Sem jo prebrala pred časom in moram rečt da sem bila razočarana, na kilometre je opazno, da knjigo piše filozofinja, saj je besednjak oz način pisanja na momente prav bedasto sfilozofiran na kubik……

tudi jaz sem dolgoooooo čakala na to knjigo, potem pa je obležala na nočni omarici neprebrana.

enako kot očarljiv skupinski samomor, s tako zateženo vsebino, da me je minilo branje.

Mogoče sem plehka in ne razumem filozofije v tej knjigi, ampak meni je bila krneki. Dolgo sem jo čakala, potem sem bila pa razočarana.

Tudi če si po naravi optimist, te ta knjiga naredi pesimista.

Tole mi je dalo misliti, sem si jo hotela sposoditi, pa bom dala prednost nekaterim drugim ..me ne moti, če je vsebina in zgodba težka, razmere težke, itd..motijo me pa težki avtorji,pozdravček!!

Prebrala, bila v redu, ampak meni osebno ne presežek. Meni pa se je na primer zdelo, da sta sloga pisanja ene in druge junakinje podobna …

Meni je ostala v spominu kot sicer precej zanimiva, a nič več kot to, tudi jaz sem bila rahlo razočarana, predvsem zato, ker je iz knjige na kilometre dišalo po precej dolgočasni filozofiji in še ne povsem oblikovanem slogu pisanja…

Na trenutke,’preskočljivo branje’,…..

no, morda se motim a se mi osebno zdijo komentarji, da je knjiga brezvezna in podobno, malce odvec… a ni smotano sploh podajat mnenje o neki zadevi in razglablat a je neki dobro ali ne…. ljudje smo si razlicni, eni bodo za rumeno drugi za zeleno, tretji pa ne za eno ne za drugo… eni berejo romane, drugi najraje drame … gres v knjiznico, si sposodis knjigo pa vidis a te potegne ali ne. tudi ce ti neka stvar osebno ne lezi, ne pomeni, da je zanic…pac ne po tvojem okusu…
pa upam, da ni kdo vzel narobe komentarja. samo hocem povedati, da je vsaki knjigi prav dati priloznost, da se izkaze.

New Report

Close