Najdi forum

Res se še zima ni končala, ampak pomalo že načrtujemo poletne počitnice. Če je kdo že dopustoval na Elbi, bi mu bil zelo hvaležen za kakršno koli informacijo, predvsem glede možnosti kampiranja in aktivnosti na otoku.

Pozdravljen !
Midva s fantom sva bila tam lani za prvomajske počitnice -5 dni. Šla sva z avtom. Kampirala sva v majhnem kampu s čudovito plažo na severu otoka (jug je bolj turističen!). Najin namen je bil predvsem treking in res sva te dni ogromno prehodila in se polnila s božanskimi občutki ob čudovitih razgledih. Otok je sicer majhen a ima ogromno zanimivosti – lepe vasice, čudovito najvišjo goro Toskane s kočo v tibetanskem duhu-zasluga oskrbnika, najdišče mineralov (kjer lahko brez naporov najdeš koščke pirita in hematita),… No, jaz bi ti priporočala, da otoka NE obiščeš poleti, ker je obupno natrpan in ena sama turistika.
No, toliko na hitro, če te zanima kaj bolj konkretnega, pa vprašaj.

Zala, hvala za odgovor. Tudi sam razmišljam o kratkih počitnicah na tem otoku v času okrog prvega maja. Avto, šotor, kolo in pohajanje po otoku… Mogoče mi na kratko poveš še, kako je s trajektnimi linijami (najbrž vozi trajekt dovolj pogosto) in kako je z urejenostjo kampov. Da pa ti na otoku ni dolgčas, si mi pa že odgovotila…

Trajekt vozi kar pogosto-skoraj vsako uro, razen ponoči . Vkrcaš se v mestu :PIOMBINO in se voziš približno uro in pol do PORTOFERRAIO . Cena za ENO smer avto+oseba =25 eur. Za točne ure si poglej stran : .
Za prečkanje Italije porabiš za cestnine približno 20 eur.
Kampi so seveda različno urejeni; jaz sem bila v enem manjšem, zelo prijetnem, privatnem- , ki mi je seveda veliko bolj odgovarjal kot kampi, ki jim ne vidiš ne konca ne kraja. Cene za avto +oseba =9 eur.
Če boš kolesaril, se kar pripravi prej, saj je Elba zelo razgiban otok poln vzponov in spustov.

Ups…
>http://www.toremar.comwww.campinglasorgente.it

Upam, da bo tokrat zadnjič!!!

Zala, najlepša hvala za podatke…

Lahko poveš še kaj o cenah nasplošno (hrana, pijača, razne vstopnine…).
Pred dvema letoma sva potovala z možem po Italiji z avtom (Toskana in do Rima), letos pa sva se sicer nameravala podati do Sicilije pa ne vem, kako do tja z avtom (trajekt, ali pa lepo po cesti čez celo Italijo-malo daleč!), zdaj pa me kar mika ta Elba. Bližje je pa še do Siene bi lahko “skočila” (ker sva jo takrat spustila).
LP, Jasna

Živjo !
Joj, če si mislila na restavracije itd. ti ne bom mogla pomagati. Saj sva šla midva na zelo poceni varianto. Za pet dni oba skupaj – vsi stroški (bencin ,cestnine, hrana, kamp, …) sva porabila 50.000 sit. S tem, da sva hrano kupila pri nas in sva kuhala na gorilnik v kampu. Drugače so v trgovinah normalne cene- kot pri nas, pijača v barih tudi ni pretirano visoka – še posebno pa ne v odmaknjenih barih. Cene pa so definitivno zelo visoke turističnem mestecu Capoliveri -JZ -sem se splača priti zvečer, ko vasica zaživi in se šetat gor pa dol. Vstopnine – v bistvu sem vstopnino plačala le za obisk Napoleonove vile, pa še to je bilo le 1 euro, kajti za prvi maj imajo Italiani neke vrste dan odprtih vrat vseh muzejev in so po celi Italiji vstopnine za muzeje le 1 euro. Ja pa še za muzej premogovništva se plača vstopnino, ma ne vem koliko. Po poti do Elbe pa se lahko vstavita v Sieni , Pisi , Firencah (ma tu sta sigurno že bila, če sta potovala po Toskani), splača pa se, ko si že na zahodu Italije peljat do mesta Cinque Terre ( ob obali med Livornom in Genovo).

Hvala za pomoč in lep pozdravček!
Jasna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close