el. posta
Sama imam odprt naslov na email.si in sem danes, ko dobivam povratno posto ugotovila, da nekdo posilja posto z mojega naslova sumljive vsebine, ocitno gre za nekoga, ki ve za moj naslov in me pozna. Ni mi jasno kako je prisel v moj predal, saj imam instaliran antivirusni program (NOD32), geslo…
Poklicala sem na email.si,vendar se nihce ne javi, ali je mozno ta naslov dokoncno blokirati in izbrisati, da ni mozno posiljati vec poste s tega naslova, da popravim skodo, ki mi jo je ze tako napravil.
Ker vem da ste tukaj strokovnjaki za racunalnike vas prosim za kak nasvet oz. odgovor.
lp
Kakšna naj bi bila ta sumljiva pošta?
Če je to kak virus, potem ni nujno da je bil poslan iz tvojega predala. Lahko je bil poslan iz predala kogarkoli, ki je dobil tvojo pošto, ki je prejel tvojo pošto ali si bila v pošti posredovani naprej kot cc. Virus lahko izlušči email naslove in se pošilja naprej, kot return address pa vpiše tvoj email. Strežnik kamor se je virus poslal opazi, da je v pošti virus in ker je notri kot return address vpisan tvoj emai, pošlje tebi nazaj sporočilo, da je bil v sporočilu virus?
Če pa gre za kaj drugega, boš morala pa povedat bolj natančno.
Ja mal cudno sem opisala vse skupaj, sem pa prisla do zakljucka, da je ocitno nekdo, ki pozna moj el. naslov uganil moje vprasanje za geslo, prisel v moj predal, in si potem dal mal duska.
No ja vsaka sola nas nekaj stane, bom drugic bolj previdna, se mi je cudno zdelo, ker nism mogla noter s svojim geslom, ko sem ga spremenila pa je slo…
sam sem mislila, da kaj narobe na email-u…
vseeno hvala za odgovor
B.
Forum je zaprt za komentiranje.