EL MOURADI EL MENZAH Tunizija
Ste bili na Zulu night, v Friguia parku, se splača?
Res do popoldanskih prigrizkov ob plaži in bazenu nikakor ne prideš ?
Res po 18h ni dovoljeno kopanje?
Prebavne motnje?
Lahko koristiš bazen sosednjega hotela, ki je menda povezan s tem?
Najbolj primerna ura za it jest, na začetku, koncu, vmes, ali je čisto vseeno?
A so recimo njihove jedi poimenovane, ker si ne predstavljam, da je tam 10 loncev z enimi čorbami-kako pa veš, kaj sploh to je? (nikoli bila še nikjer razen hrvaške)
Ste bili na tistem izletu, ki vključuje Sidi Bou Said, kako je bilo?
Se da v bližini vozit s štirikolesniki?
Hvala!!
http://www.rtvslo.si/popotnik/anejka/tunizija-yasmine-hammamet/1976
Če bo še komu v pomoč.
-v omenjenem parku zvecer nismo bili
-mogoče v glavni sezoni res težje,a je v neposredni bližini notranja restavracija s hitro prehrano,sladicami in napitki,ki ima oštevilčene mize tudi zunaj.Drugače se lahko pijačo naroči kar iz ležalke ob bazenu,a se včasih zgodi,da natakar pozabi prinesti naročeno in še traja dlje
kot,če sam stopiš k šanku.
-mogoče v glavni sezoni kopanje po 18h ni dovoljeno zaradi večernih animacij ob/pri bazenu,v času našega dopustovanja so/smo se kopali(mirno plavanje)tudi še po 22h,je pa razumljivo,da morda kako masovno kopanje,skakanje v bazen,kričanje zvečer ni dovoljeno,saj so mize in/ali stoli le nekaj metrov od bazena,pozno zvečer pa tudi ne,saj so sobe na vse strani bazena.
-v vsem arabskem svetu lahko ali pa rado pride tudi do tega,zato je priporočljivo v osebni potovalni lekarni imeti tudi kake tablete zoper te stvari a,če uživate zgolj hotelsko hrano je verjetnost,da do tega pride precej manjša,ni pa priporočljivo pitje neustekleničene vode,ledene kocke izven hotela in neolupljeno sadje kupljeno na ulici.
-ta in hotel E M Hammamet imata skupno notranje dvorišče z bazeni in mislim,da se lahko vsi ti zunanji bazeni koristijo.
-po mojih izkušnjah je najbolj primeren čas obedovanja v drugi polovici časa,ki je določen,bolj proti koncu pa nekaterih jedi lahko tudi že zmanjka.
-ja,vsaka jed ima svoje ime napisano v angleščini in/ali francoščini in celo slikico,če je v posodi npr. kokošja juha,je na slikici narisana kokoš,če je v posodi porova juha,je na slikici narisan por itn.
-to je izlet v glavno mesto Tunis(70td=cca.35€)od hotela oddaljeno cca.60km,ki vključuje tudi obisk Kartagine in Sidi Bou Saida,ki sta v neposredni bližini Tunisa,v ceno izleta je vključeno tudi kosilo.Pri tem izletu mi ni bil všeč odmerjen prosti čas;v Tunisu 1h,v Sidi Bou Saidu pa kar 3h.Sidi Bou Said je najdražji kraj v Tuniziji,zato tam ni za kupovati niti na stojnicah,kavica je v nekaterih lokalih,ki imajo vrt s pogledom na morje tudi po 10td in več.Svetujem sprehod po glavni ulici navkreber do točke od koder je lep razgled na marino,vmes pa je tik nad brazilskim veleposlaništvom lep razgled na predsedniški kompleks s palačo,čeprav ga od bliže(a slabše)vidite tudi ob obisku ostankov znamenitih rimskih term.Drugače pa je ta izlet lušten in nenaporen za razliko od drugih.
-štirikolesniki;ja,to pa je tukaj problem,kar daleč od hotela in zelo drago!Mi smo se s 4kolesniki vozili že v Egiptu,kjer smo imeli za isto ceno celodnevni izlet. Ob vožnji s 4kolesniki vključeno še vožnjo z bugiji,jahanje kamel,obisk beduinov(s pitjem čaja in malico),obisk puščavskega živalskega vrta,večerni zabavni program z večerjo v puščavi,peš-spust po puščavskem pesku,kajenje vodne pipe,do tja in nazaj pa zelo adrenalinsko vožnjo z džipi;toliko za primerjavo.
Hvala za izčrpne odgovore!
Ste šli v Friguia park z taksijem? Ga dobiš potem za nazaj, ali te tvoj taksi lahko počaka, kot sem slišala?
Hmm, sploh me je minilo do tega izleta, ker 3 ure v Sidi B.S. v najhujši vročini, ne vem če se mi bo ljubilo.
Torej niste imeli nobene slabe izkušnje z ničemer? S katero agencijo ste šli? Kaj pa na letališču in na poti do hotela, vse ok?
Lp
Lp mi smo lansko leto šli v friguia park vendar smo šli z busom tako da nas je tam počakal.Res je veliko za videt najboljše je pa na koncu ko je šov z delfini..sem bila pred 4 leti v omenjenem hotelu lahko rečem da je bilo vse ok.najlepše pa je da je medina čist blizu in maš kam zvečer za it.hrana je bila okusna bazeni veliki eden z morsko vodo drugi z sladko in otroški.mogoče plaža je bla bolj z travo napoljnjena drugače je blo vredi.el mouradijevi hoteli so v Tuniziji zelo vredi hotelske verige.upam da sem ti kaj pomagala lp
Noro lepo letališče,primerljivo z najsodobnejšimi v Evropi je letališče Enfida,ki je od hotela oddaljeno slabe pol ure,od začetka letošnjega leta pa se pristaja na letališču v Monastirju,ki pa je od hotela oddaljen uro in pol,tu se pristaja,ker je znatno ceneje,je pa to najgrše,najslabše letališče na katerem sem kadarkoli pristal,sploh ob prihodu;druga stran letališča,ko deželo zapuščaš je precej boljša,lepša,a še vedno ni nevem kaj.
Mi smo bili s TA Palma v mesecu maju za 369€ po osebi.Vse naše agencije Tunizijo tržijo preko OASIS TOURS-a,ki je glavni organizator tudi vseh izletov po Tuniziji in letalskega prevoza z letalsko družbo Nouvelair na vse destinacije po Tuniziji.Tako,da slučajno tam na letališču ne bi iskali predstavnika s tablo agencije pri kateri ste vplačali,rezervirali počitnice,saj ga ne boste našli,pač pa pristopite k tistemu,tisti s tablo OASIS TOURS.Ne bodite pa tudi presenečeni,če vas tam ne pričaka slovenska predstavnica,ampak hrvaška in/ali srbska(Dragana ali Gordana-Goga)
Kot že omenjeno transfer od letališča do hotela traja uro in pol, vmes pa kot zanimivost na obcestnih kandelabrih lahko opazite res veliko gnezd s štorkljami.
Edina slaba izkušnja v hotelu je bilo pomožno ležišče na kolescih,ki je bilo na sredini upognjeno za kakih 20 cm,a so nam po opozorilu naslednji dan prinesli fiksno,leseno posteljo.
To se nam je zgodilo prvič,saj smo do sedaj po sobah 2+1(Djerba,Španija,Ciper,Egipt,Malta in drugje vedno imeli kot pomožno ležišče normalno posteljo,ponekod celo po štiri postelje v sobah,ki smo jih plačali kot 2+1.
Izbirati se pa žal ne da.?
Let je sredi dneva ob 14.10h,razen,če ne bo kake spremembe,a običajno je ni.
Let,pristanek,vse letališke formalnosti,transfer do hotela,prijava na recepciji,pijača dobrodošlice,nastanitev v sobi ,+1h razlika in večerjo boste zamudili.
Do 02.00h ponoči je odprta restavracija s hitro prehrano tako,da se tam lahko okrepčate.
Za te vlakce nevem,saj smo šli mi en krog po bližnji okolici s kočijo,drugače pa smo se posluževali taxija,kjer pa se je prej priporočljivo dogovoriti za ceno(npr.za vožnjo do
Hammameta je ok in nekje realna cena 6td,kar je več,pomeni drago).
Od vodnih športov je bil pri nas (pred glavno sezono)vključen le pedolino,vse ostalo(vodni skuterji,banana,zofa,srfanje,padalo…)je bilo plačljivo in ne poceni.Ga.”cartage”;kdaj greste tja?
Forum je zaprt za komentiranje.