Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ekvador, Peru, Bolivija

Ekvador, Peru, Bolivija

Cao!

Konec avgusta letim v Ekvador, kjer bom prispela predvidoma ob 23.15 uri. Zanima me,
ce bi mi lahko priporocili kaksen ugoden hostel, ker je malo panika, ko pridem tak pozno. Kak pa je kaj s prevozom iz letalisca do mesta?
V Peruju bi rada sla na treking v okolici Huaraza (Santa Cruz) in na Inca Trail. Prosila bi za informacijo glede turisticnih agencij, ki organizirajo omenjene trekinge (zanesljivost, cena) .
Bolivija mi je zaenkrat se velika neznanka, pa me zanima kaj ne smem zamuditi?!

Potujem za dva meseca in vam bom hvalezna za kakrsnokoli informacijo.

Pozdravcek vsem popotnikom! Katja

Živjo!

Kar zavidam ti! V boliviji je glavno mesto La Paz nekaj zelo zelo posebnega, pa vožnja na Chacaltayo – prideš na 5600 m (prijaviš se v club andino), pa ostanki mesta Tiwanaco. Pa slana jezera -če imaš rada mraz. jaz sem šla na Takesi treking , ki gre čez gore v toplejše nižinske predele. V nižino se lahko pelješ preko prelaza Cumbre in po slavni cesti v Coroico – samo za dobre živce, ampak pravijo da je super doživetje.

Me pa zanima, kako si si organizirala polet in kakšna je bila cena – načrtujem drugo leto iti tja dol – spet – bila sem pred sedmimi leti. LP M.

Živjo Katja

V Boliviji ne smeš zamuditi Salarja de Uyuni in lagun. Zanimiv je tudi rudnik srebra v Potosiju, mesto Sucre, kolesarski spust iz La Cumbreja v Yoloso…

Chau Simon

Jaz sem bila v teh treh drzavah nedolgo nazaj, pol leta.

V Peruju. Ce bo inca trail odprt (4 dnevna tura), se ti splaca it. Drugace ti priprocam iti sama. Vagencijah ti bodo rekli, da je vstopnina na Machupichu 25 oz 50$-laz. Cena je 10$ za studente in 20$ za ostale. ZLO fajn je, da mas s seboj kartico za popust, ki jo naredis na Erazmu. Pri vsakem ogledu (muzeju ali arheolos. n.) bos placala le polovicno ceno. V Cuscu je zelo veliko ponarejenega denarja. To ful pazi. Vsak denar preveri tako, da ga pogledas proti svetlobi in ce vidis isti obraz, kot je razviden na denarju, pol naj bi bil ok.

V Boliviji ti se priporocam ogled kraja Tupiz. Tam si lahko najames konja in gres po prelepi turi. TEGA NE ZAMUDIT, ker je ful lepo. Do kraja Uyuni se lahko peljes z vlakom. V ta kraj moras iti, saj je najlepsi del Bolivije!!! Ko bos vzela turo, moras biti previdna. Preveri najprej vse agencije. Vzemi s sabo veliko vode.

V vseh treh drzavah bi ti se priporocala it v dzunglo-nE BO TI ZAL!!!

Vec informaciji, ti lahko dam preko privat. LAhko mi pises na sonce_sije@email.si

lep pozdravcek

Cao!

Me veseli, da si bila tako navdusena, da bos pot se ponovila.
Karto sem kupila pri STA. Letim iz Dunaja v Caracas in nazaj iz Ria na Dunaj = 137000 SIT, vlju
no s taksami, je pa to izvensezonska cena. V sezoni mislim, da so karte 30000 SIT drazje. Kupila pa sem se karto za notranji let iz Caracasa do Quita = 22000 SIT, vklucno s taksami. Ce kupis karto direkt za Quito je dosti drazje.

Pozdravcek, Katja

OLA!

tudi jaz sem bila par mesecev nazaj v Juzni Ameriki – Ekvador, Peru, Bolivija in Argentina ! …kaj naj recem…time of my life – drzave so definitivno vredne vsakrsnega ogleda…
ce te zanimajo kakrsnekoli informacije mi pisi na: janapretnar@yahoo.com

lp oz. adios, jana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close