Ekvador, Argentina ali Tanzanija
Živjo
Torej- decembra se za en mesec odpravljam na potovanje. V ožjem izboru so Ekvador, Argentina ali Tanzanija. Tiste, ki ste v kateri od teh držav že bili prosim, da mi posredujete informacije o stroških prehrane, prenočišč, prevozov,… (low budget). O teh državah sem seveda brala na strani Lonely planet-a, a so me podatki o stroških kar malo zmedli, še posebno ko sem primerjala stroške, ki jih oni navajajo s tistimi, ki sem jih sama dejansko imela (v Aziji)- porabila sem občutno manj kot je tam navedeno, zato me zanima, če lahko podobno pričakujem tudi za J Ameriko ali Afriko.
Zanima me tudi, ali je čas ki sem si ga izbrala (sredina decembra do sredina januarja) primeren za obisk katere od teh držav. No za Argentino sem prebrala, da je, o Ekvadorju in Tanzaniji pa imam iz dveh knjig dve različni informaciji, zato me zanima katera je prava.
Pa kako je kaj z varnostjo v omenjenih državah?
Vsem hvala za informacije pa lep dan še naprej.
Petra S
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš, ta svet je lep, če nekoga rad imaš, če roko stisneš komu, ki ga kaj boli, ta svet je lep, če si človek do ljudi.
Zivjo,
glede Lonly Planeta je tko, nekateri imajo dobre izkušnje, sam pa zelo slabe. Prejšnji teden sem se vrnil iz potovanja po Zambiji in verjemi, Lonly planet je za zažgat. Ne samo, da so cene pretirane (za prenočišča), nekatera prenočišč,a ki so opisana v knjigi, niso nikdar obstajala. Smo pa na jezeru Tanganyika, ki je tudi Tanzanijsko jezero, srečali nemca, ki je potoval po Tanzaniji in je zelo pohvalil The rough guide to Tanzania 🙂
lp, Miha
pred dvema tednoma sem se vrnila iz argentine.
cene v LP so cisto pretirane, mislim da tudi zato, ker se ni bilo nove izdaje po krizi tam. hostli stanejo med 3 in 5 usd, pa se ful lepi, cisti so; kosilo stane okoli 3 usd v restavraciji; tudi avtobusi so ful moderni, luxuzni in za cca 1500 km moras odsteti od 20 do 30 usd.
drazji so le izleti, ce hoces videti kite, ledenike ipd. cena le-teh se je gibala okoli 30-40usd.
december je res primeren mesec, imela pa bos moznost videti vse zivali na polotoku valdez – orke, kite, delfine, tjulne, morske slone, pingvine
sicer pa je v argentini zanimiva samo narava, ce te zanimajo ljudje in kultura, je mogoce bolj primeren ekvador.
varnost ni problem.
tamara
Tami, kakšne so pa kaj družbene razmere- so kakšne nestabilnosti, izgredi,…
Hvala ti za informacije
Lep dan
Petra S
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš, ta svet je lep, če nekoga rad imaš, če roko stisneš komu, ki ga kaj boli, ta svet je lep, če si človek do ljudi.
Tami, kakšne so pa kaj družbene razmere- so kakšne nestabilnosti, izgredi,…
Hvala ti za informacije
Lep dan
Petra S
Glede Ekvadorja: cene so blizje spodnji meji, navedeni na strani lonely planet-a. racunaj pa z visjimi cenami, ce se zelis podati na galapagos- samo za nacionalni park je cena 100 dolarjev. ekvador je relativno varna dezela in kljub temu, da je najmanjsa andska drzava, ima mnogo zanimivosti- gore, dzungla, ljudje, narava. glede casa pa je tako: na galapagosu je najverjetneje snorklanje takrat malo bolj prijetno (jaz sem bila avg-sept in je bilo bolj hladno), v gorah pa se mi zdi, da je v tem casu dezevna doba… hm. oriente pa ravno obratno. aha, pa se to- cene so malo visje dec-jan in potem spet jun-avg, ce se ne motim… ampak nikar se ne pusti prestrasit- sploh pa ne ekvadorja… eh, karkoli bos izbrala, bo ze ok.
Forum je zaprt za komentiranje.