eko meso
Spodaj je tema o eko hrani. Saj zelenjavo in sadje imamo doma, me pa bolj zanima kako do ekološko pridelanega mesa. Pri možu sicer imajo majhno kmetijo in pridelajo enega telička in enega pujsa na leto, vendar so cepljeni, krava dobi vsaj npr po porodu takoj preventivno antibiotik itd. Hranijo pa jih zares z domačo krmo. Kokoši, ki jih imajo, so bele, tiste, ki jih moraš najprej nekaj časa (kupijo piščančke) hraniti s krmili (z dodatki vitaminov, mineralov in hormonov), da sploh preživijo prve tedne… Ko so pa odrasle – takrat so že nekaj mesecev na domači hrani – (beri težke 7 kg – sčiščene), pa komaj še stojijo. Pa niso tako zelo zamaščene. Domačih piščančkov skoraj ni mogoče več dobiti. Je sploh še kje možno dobiti meso zares ne nafilano s hormoni, antibiotiki… Mene ti dodatk skrbijo vsaj toliko kot pesticidi.
Joj oprosti Jasna je.
Njen telefon; 041 857 379, 4332 178, jaz pri njej en dan prej naročim meso, da mi ni treba leteti že ob 7 od doma, da bi ujela še kak košček, vedno vse že do 9. zjutraj proda, veliko povpraševanje. Pokliči jo.
Nahaja pa se na koncu pokrite tržnice, zraven eko pekarije.[/quote]
qsena, hvala !
Prva uradna certificirana ekološka mesnica v sloveniji obratuje že dobro leto in pol na glavni ljubljanski tržnici v Plečnikovih arkadah cca.20m, od zmajskega mostu.Tam dobimo sveže predpakirano slovensko ekološko meso z vsemi potrebnimi certifikati.Ponudba zaobjema tudi hrenovke, salame, klobase…,kar pa je iz uvoza.No eko slov.piščance in še kaj pa najdete pod blagovno znamko Eko mesnine že tudi po mercatorjevih centrih in sicer HM Šiška, HM Super nova, HM Šmartinska, Maxi Market in market Murgle.Stvar tedna ali dveh pa je še HM Kranj Primskovo in HM Domžale.
lp in veliko gurmanskih užitkov
Forum je zaprt za komentiranje.