Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Egoize brez primerjave

Egoize brez primerjave

Upirajo se ukrepom in testiranju, ker vidijo priložnost da tožijo državo, šolo, delodajalca itd. To je za njih način, da pridejo do denarja pod pretvezo da je nekaj “nehumano in nezakonito”. S tem škodijo vsej družbi, a zadaj so drugi interesi – denar od odškodnin. Toliko o histeričnih hrabrih bojevnikih za svobodo in pravice.

Odgovor na objavo uporabnika
Rutko, 17.11.2021 ob 09:03

Kako se pocutijo zdravniki, ko poslusajo nore izjave anticepilcev.   ?? Postali smo drzava kretenizma in butalcev.    Padamo v brezno, kjer bodo posledice nosili vsi.

Slovenčki padate v brezno zarad droge

Sem egoisticna?

Res nisem cepljena. Mi je neodzivno zdravstvo že desetletja nazaj povzročilo preveč škode. Se zaplete po operaciji so prikrili in nikamor vpisali, čeprav sem jih sporočila. Dolge čakalne vrste, napačne diagnoze, nedostopnost. A isti zdravniki pa hkrati delajo v sedmih zasebnih ambulantah. To seveda ni sebično, ampak požrtvovalno… Kadar sem kaj rabila, ni bilo prave pomoči.

Zato sem si rekla, da ce bi se pri cepljenju zapletlo, bi zlahka pripisovali težave moji osnovni bolezni, odgovorni itak niso nikoli. Če zbolim za covidom, je zal edino, na kar računam moj imunski sistem in volja živeti. Ker nimam vez, dvomim da bi sploh, cepljena ali ne, prišla do zdravnika. We na maile se čaka par dni.

Živim sama, v hiši z vrtom.  Zadnji dve leti praktično nisem sla nikamor. Ne grem v trgovine, razen po nujno hrano, mlecnin ne uzivam, kruh pecem sama, osnovno zelenjavo in sadje pridelane, ne grem se turizma. V lokalu sem bila nazadnje januarja 2020. Vsem stikom se izogibam, vse izvajam na daljavo. Obiskov nisem imela od februarja 2020. Jasno mi je, da večina ne more in noče tako živeti. A egoisticna pa gotovo nisem in se mi gabi, da bi me kdo tako obsojal le zato, ker nisem cepljena. Nenazadnje se občasno celo samotestiram.

Je to egoizem? Ali je egoizem biti cepljen, hkrati pa potovati in letovati, porabiti bone v polnih hotelih z zegnom drzave, tudi ob simptomih vse se bolj intenzivno  obiskati, imeti konference v Portorožu in na Bledu, imeti zabave in tesne stike ob obletnicah in političnih zborovanjih in se hkrati norčevati iz čudakov kot sem jaz, ki so jim bili še vsi ukrepi premalo strogi?

Res vedno bolj butasti ukrepi nimajo efekta. Po novem imam v knjižnici in na pumpi več stikov, ker moram kazati potrdilo o testiranju. Od aprila lani sicer ze nosim ffp2 maske, ker se mi zdi edina malo bolj zanesljiva, in kadar se dotikam tudi se rokavice, ki jih razkužujem.  Verjemite, nisem edina, ki sem tako skrbna. Ker covid je lahko resna bolezen z resnimi posledicami. In me je strah. Vem za precej podobnih, zlasti starejših žensk, ki zelo pazijo in ne gredo nikamor. A smo tiha manjšina, ki se jo ne opazi. Čudaki, ki ne trošimo dovolj. Tisoči z lažnimi potrdili pa seveda niso egoistični.

Dejstvo:

Trenutno imamo v bolnišnicah starejše in ranljive osebe, ki so cepljene in ne v neposredni življenjski ogroženosti, a vseeno zasedajo postelje, ker jih je okužba zdelala ali poslabsala osnovno bolezen. 

Vir: zaposlena v bolnici

Toliko o tem, da imajo cepiva polno dovoljenje.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_COVID-19_vaccine_authorizations

Kdo je egoisticen?, 17.11.2021 ob 11:59

Sem egoisticna?

Res nisem cepljena. Mi je neodzivno zdravstvo že desetletja nazaj povzročilo preveč škode. Se zaplete po operaciji so prikrili in nikamor vpisali, čeprav sem jih sporočila. Dolge čakalne vrste, napačne diagnoze, nedostopnost. A isti zdravniki pa hkrati delajo v sedmih zasebnih ambulantah. To seveda ni sebično, ampak požrtvovalno… Kadar sem kaj rabila, ni bilo prave pomoči.

Zato sem si rekla, da ce bi se pri cepljenju zapletlo, bi zlahka pripisovali težave moji osnovni bolezni, odgovorni itak niso nikoli. Če zbolim za covidom, je zal edino, na kar računam moj imunski sistem in volja živeti. Ker nimam vez, dvomim da bi sploh, cepljena ali ne, prišla do zdravnika. We na maile se čaka par dni.

Živim sama, v hiši z vrtom.  Zadnji dve leti praktično nisem sla nikamor. Ne grem v trgovine, razen po nujno hrano, mlecnin ne uzivam, kruh pecem sama, osnovno zelenjavo in sadje pridelane, ne grem se turizma. V lokalu sem bila nazadnje januarja 2020. Vsem stikom se izogibam, vse izvajam na daljavo. Obiskov nisem imela od februarja 2020. Jasno mi je, da večina ne more in noče tako živeti. A egoisticna pa gotovo nisem in se mi gabi, da bi me kdo tako obsojal le zato, ker nisem cepljena. Nenazadnje se občasno celo samotestiram.

Je to egoizem? Ali je egoizem biti cepljen, hkrati pa potovati in letovati, porabiti bone v polnih hotelih z zegnom drzave, tudi ob simptomih vse se bolj intenzivno  obiskati, imeti konference v Portorožu in na Bledu, imeti zabave in tesne stike ob obletnicah in političnih zborovanjih in se hkrati norčevati iz čudakov kot sem jaz, ki so jim bili še vsi ukrepi premalo strogi?

Res vedno bolj butasti ukrepi nimajo efekta. Po novem imam v knjižnici in na pumpi več stikov, ker moram kazati potrdilo o testiranju. Od aprila lani sicer ze nosim ffp2 maske, ker se mi zdi edina malo bolj zanesljiva, in kadar se dotikam tudi se rokavice, ki jih razkužujem.  Verjemite, nisem edina, ki sem tako skrbna. Ker covid je lahko resna bolezen z resnimi posledicami. In me je strah. Vem za precej podobnih, zlasti starejših žensk, ki zelo pazijo in ne gredo nikamor. A smo tiha manjšina, ki se jo ne opazi. Čudaki, ki ne trošimo dovolj. Tisoči z lažnimi potrdili pa seveda niso egoistični.

Dvomim, da ima tebe kot tiho posameznico, ki pač ima negativne izkušnje s slovenskim zdravstvenim sistemom in se zato noče cepiti, za ANTIcepilko. Pač se ne cepiš, imaš razloge za to. Držiš se ukrepov proti prenosu virusa. Problem so tisti, ki promovirajo anticepilstvo. In to zelo nasilno, kot lahko opazimo. Ti niso samo egoistični, ti so destruktivni.

Na egoističnost se zgovarjajo lenuhi in nesposobneži, ki pričakujejo, da bojo ostali naredili stvari namesto njih. Me zanima če ste vi, ki imate toliko reči čez egoizem, pomagali kakšnemu brezdomcu dobiti streho nad glavo.

fegf, 17.11.2021 ob 10:11

ahmm, 17.11.2021 ob 10:03

Delta352, 17.11.2021 ob 07:17

Anticepilstvo je visek egoizma in sebicnosti .  Te osebke bi bilo treba popolnoma izlocit iz druzbe. Vsaj tako , kot so to storili v Avstriji.  Upam, da ustavno sodisce to cimprej pravno uredi.   Preden vse propade, ko bomo posledice cutili se deset let.

…zaslepljen svet…da pristajate na to, da vas v vsaki trgovini skenirajo kot da ste najmanj bomba na dveh nogah, ni sprejemljivo. Ne hodim dokazovat, da sem ok – mi je izpod časti, vi pa kar. Toliko samostpoštovanja iamm, da ne bom dopusščala, da ravnajo z nami kot sodrgo…

Cel svet je zaslepljen, samo ti in tebi podobni v Sloveniji in od Slovenije proti jugu in vzhodu ne? Daj no, resno?

Seevda. Ce imajo povsod po svetu rezim skeniranja pri vstopu v trgovino, potem je to idiotizem brez primere.

Ce je pa tebi ql, ker se to povsod pocne, in s tem, po tvoje, že mora biti tako..potem je svet lahko samo vesel takih naivnežev..

avstrijska mama, 17.11.2021 ob 13:55

Toliko o tem, da imajo cepiva polno dovoljenje.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_COVID-19_vaccine_authorizations

Vemo, vemo to in zato se hudičevo pazimo in čakamo, da bo cepivo dovolj testirano tudi glede dolgoročnih posledic in se bomo takrat šli cepit, če bo OK.

Vsakemu dopuščam brez obsojanj ali komentarjev, da se odloči sam in pričakujem, da tudi mene nihče zaradi trga ne obsoja ali komentira moje odločitve.

P464, 17.11.2021 ob 15:11

Pozdravljeni

Ni mi ravno v navadi, da pišem po forumih, vendar bi tokrat rada nepristransko mnenje oz mišlenje.

Stara sem štiri desetletja, samohranilka dobro leto, z otrokom, ki se bliža koncu OŠ. Ločitev od moža je bila sporazumna, ne dela težav, pravzaprav sodelujeva bolje, kot sva v času zakona.

Čas po ločitvi sem namenila sebi in otroku. Sedaj pa je prišel čas, ko bi ob sebi imela prijatelja. Prijatelja z ugodnostmi. Ne bi se vezala, od časa do časa bi si želela bližine, pogovora in kakšnega izleta. Misija nemogoče! Po slabih 20 letih zakona, sem na tem področju popolnoma “zarjavela”. Ne dolgo nazaj sem spoznala prijetnega moškega in mislila, da je to to. Neeee! Moški je popolnoma uničen od zakona, ki ga je zaključil. Enostavno se ne more, noče ali ne zna pobrati. Pomoči ni želel. Vedno sem ga poslušala, želela dvignit moralo in mu skušala biti v oporo. Ni mi bilo težko, čeprav sva se vedno pogovarjala le o tem. Sama slovim kot optimistična in močna ženska in (najbrž) sem ga ravno s tem “odgnala”. Ne vem… čez noč se je namreč prenehal odzivati na sporočila in klice. S tem mi je odprl oči, da se podajam v svet, ki je popolnoma drugačen, kot za čas pred mojim zakonom. Krut svet zavrnitve brez odgovorov. Ker najbolj boli je to, da ne vem, kje sem ga polomila.

Kandidatov za prijateljstvo sicer ne manjka,  vendar nikjer ni tiste iskrice, ki bi prijateljstvu dodala tiste ugodnosti. Zaradi trenutnih razmer je tudi druženje precej okrnjeno. Nove ljudi dandanes lahko spoznaš skoraj le še na protestih.

Malo sem si olajšala dušo, hvala vsem, ki ste prebrali mojo objavo in tistim, ki boste podali “normalen” komentar.

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/dxy/Darwin/LUDI

Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ???

Izredna novica: Julij Cezar je bil pravkar postavljen za nadvojvodo hrabrega drekca.  

bla bla bla…clovek je egoisticno bitje, mateja logar je egoistka, jaz ravnam   skladu s svojim zivljenskim nazorom…z veseljem pa cepim matejo …doggy stayle in da da vrecko na glavo ker je ne morem gledat

Naslov na Regional Obala.

Za razumeti, je treba cepljene zapreti.

Jasno stališče Mikrobiologa Gorazda Pretnarja o tem kako med drugim tudi cepljeni širijo virus.

Potrebno je testirati vse, je jasen.

Karte na mizo, 17.11.2021 ob 19:30

Naslov na Regional Obala.

Za razumeti, je treba cepljene zapreti.

Jasno stališče Mikrobiologa Gorazda Pretnarja o tem kako med drugim tudi cepljeni širijo virus.

Potrebno je testirati vse, je jasen.

Hvala, prebrala. Ja, ves da, jasno je, da je tudi odgovornim jasno, da so cepljeni pomemben dejavnik prenosa okužb,…vedo pa tudi, da bi slednji ponoreli, ce bi se jim odredilo testiranje…zato pa smo, kjer smo..

Nadalje piše

Za, cepljenje bi od medicine in stroke pričakovali baterijo testov za posameznika, da, se na osnovi testov določi ali je posameznik primeren za cepivo ali pač je nagnjen h posledicam.

Ja dodajam na tvoj odgovor, da bi cenjeni znoreli, če bi se morali testirat. Niti ne, ker je to egoizem brez primere širiti okužbo, ker testirani necepljeni je ne. Lp.

Karte na mizo, 17.11.2021 ob 20:15

Nadalje piše

Za, cepljenje bi od medicine in stroke pričakovali baterijo testov za posameznika, da, se na osnovi testov določi ali je posameznik primeren za cepivo ali pač je nagnjen h posledicam.

Ja dodajam na tvoj odgovor, da bi cenjeni znoreli, če bi se morali testirat. Niti ne, ker je to egoizem brez primere širiti okužbo, ker testirani necepljeni je ne. Lp.

Popravek* cenjeni cepljeni.

Zanimivo kako, da v stroki celi dve leti niso pomislili na to kar G. Pretnar navaja in so raje vlagali v reklame in obcestne panoje za mastne pare.

Mijaw, 18.11.2021 ob 05:56

Zanimivo kako, da v stroki celi dve leti niso pomislili na to kar G. Pretnar navaja in so raje vlagali v reklame in obcestne panoje za mastne pare.

Ja to je en del stroke, ki ima vse prav kar pove in nagovarja javnosti, ker je to v skladu z agendo. V vsaki stroki obstaja tudi drugo mnenje, ampak če ni v skladu z politiko bo ostalo utišano. S tem se ustvari oblikovano soglasje in propaganda, ki postane mainstream.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close