Egoistični in fauš sosedje
Sem ugotovila kako fauš sosede imamo v bloku.
Zaradi neke situacije smo imeli pred leti s sosedo zmenjeno, da nam je kuhala (proti plačilu). Lahko rečem res poštena soseda, čeprav smo bili vmes tudi skregani, ampak še vedno bolj poštena od večine drugih. No ena druga soseda se je vrinila zraven in hotela tudi ona kuhat. Na koncu smo zavrnili obe.
No zdaj pa sem ugotovila kako zelo fauš je očitno ta druga soseda, ker od nas ni dobila tega kar je hotela. Haha, da ne rečem, da je hotela kupit našo omaro, ki jo uporabljamo. Prvič: kam naj damo vse stvari iz omare? Drugič: omara je stara, dobesedno starinska – precej več kot 100 let, pa ne prodaja se to za 100 eur, to bi prodali edino muzeju. Skratka ta soseda teži za vsak drek. Malo bolj glasno govoriš pa ti je že na vratih in razbija in zvoni. Pa govoriš glasno 10 sekund (dejansko je govora o sekundah) in sredi dneva. No ta soseda je celo policijo klicala zaradi tega. In policija nam je jasno rekla, da ne vidi nobene kršitve.
No zdaj mi je totalno jasno, da nas ima ta soseda na piki, ker od nas ne dobi kar hoče nima pa jajc tega povedat. Zato išče izgovore, da se lahko znaša nad nami.
Jaz ne vem kaj nekateri mislijo, da so. Niso nič boljši od nas. Tudi nekateri od njih ne upoštevajo tega, da je uradno javno iz strani upravnika bloka na oglasni deski zapisano, da se na hodniku v bloku (skupni prostor) ne kadi. Dan in noč zasmrajajo hodnik. No tudi tega smo krivi mi. Pa se pri nas kadi pri odprtem oknu in dvojih zaprtih vratih, dim nikakor ne more priti do hodnika. Da na govorim o tem, da je ena soseda (spet neka tretja soseda) rekla, da sem jaz kurba, ker mama kadi. Kaj imam jaz s tem, da mama kadi? In zato sem kurba. In kadi v svojem stanovanju. Eni si niso na jasnem kaj so kurbe in kakšno zmerjanje je to. In pri vsem tem naj bo človek miren? Da ne rečem, da marsikaj delajo celo anonimno. Recimo enkrat so nam vrečo s stvarmi, ki smo jo začasno postavili pred vrata, ob strani, pri steni, postavili direktno pred vrata, tako da sem se skoraj čez njo spotaknila. Pa vem, da so to naredili iz čiste hudobije, glede na to, da tudi drugi stvari postavljajo pred vrata ( v bistvu vsi).
Prav tako sem ugotovila, da so nam nekaj ukradli iz kleti. Mama je sicer res da dala sosedu ključe od kleti, ker so imeli nekaj v naši kleti. Njega sploh ne sumim, ker je pošten, je prav tako imel leta nazaj ključe od našega stanovanja pa je bilo vse ok. Bi pa rekla, da obstaja možnost, ko je bila klet odklenjena in nikogar zraven, da je nekdo izrabil možnost in nekaj odnesel.
A ima še kdo take sosede, da počnejo kar jim paše, vse je njihovo, oni vse lahko, takoj so zraven, ko vidijo možnost za denar ali pa ravno obratno – dobiti stvari, ki so vredne, seveda za majhen denar. A po drugi strani postanejo prave pošasti, ko tega na dobijo?!
Ti tvoji sosedje imajo očitno veze in poznanstva, da jim je sploh uspelo priklicati policijo. Zaradi takih banalnosti ne hodijo. Sem bila priča veliko hujšim stvarem pa policija ni prišla. In ravno zato, ker imajo veze “imajo moč”, da lahko počnejo kar hočejo- kajenje na hodniku kljub uradnim opozorilom… Sicer pa – vse se vrača, vse se plača. Tako ali drugače.
Forum je zaprt za komentiranje.