EGIPT
ŽIVJO!
S fantom se želiva letos odpraviti na počitnice v Egipt.Šla bi za 14 dni in sicer prva dva tedna v septembru.Najdla sem že neke ponudbe pri iliriki.Sharm el sheik hotel Noria resort 4zvezdice bi nas od 1.9.do 15.9.2007 stal nekje 750eurov se pravi 180.000.sit 14dni polpenzion,letališka taksa,viza,zavarovanje in riziko odpovedi.
Zelo bi bila vesela,če bi mi kdo,ki že ima izkušnje ali s tem hotelom ali z Egiptom nasploh,svetoval katera agencija je najboljša,najcenejša,kaj je boljše ali sharm el sheik ali hurguada?…itd
Šla bi tudi na izlete,predvsem bi si želela pogledat piramide,pa me zanima ali je boljše it preko naše agencije ali lokalne?
Vem,da me veliko stvari zanima,ampak bi bila zelo hvaležna za informacije…lep pozdrav
Ja pa sej lahko vzameš riziko odpovedi in odjaviš. Oziroma, če se zgodi kaj takega kot predlani v SSHu lahko zamenjaš destinacijo ali pa ti vrnejo denar. Govorim iz lastnih izkušenj. Drugače pa je nama SSH zelo všeč, kar se tiče snorklanja in potaplanja tako, da greva letos spet. Rezervirala pa bova pri Globtourju za začetek septembra.
Mislim, da Lara misli bolj na to, da zaradi cene počakaj z rezervacijo.Noria je vedno prosta.
Prvič sem bila a v tem hotelu 2003 in plačala 120000 na osebo, drugič pa decembra 2005 in plačala 54000 na osebo! Vmes (julija )je bila bomba v Sharmu.
Jaz bi tudi počakala z rezervacijo, pa ne zaradi …ampak ker se ti splača
Maja!
Egipt je ZELO lep in se ga splača doživet. Če si že enkrat tam in to celo 14 dni, si MORAŠ ogledati piramide – v nasprotnem primeru ne rabiš do Egipta, ker ležiš lahko tudi kje na obrežju kake gramozne jame 🙂
Noria resort – hotel je v Sharm el Sheikhu. Bodi pozorna na oddaljenost do plaže in ne pozabi, da je rdeče morje raj za potapljanje in, da je ob obali ponavadi oster koralni greben, pa se priporoča vzet s sabo čevlje za vodo. Dostop v morje je skoraj pri vseh hotelih preko pomola. Meni osebno je bolj všeč destinacija HURGADA v Egiptu – bolj izhodiščna točka za izlete, ki verjamem, da jih boš v 14 dneh naredila malo več ( Luxor – dolina kraljev je stvar, ki se jo prav tako splača doživeti ), plaže so brez koralnih grebenov, oz so redke, ki ga imajo. Ti pa priporočam, da greš tudi na šnorhlanje… Aha, pa še tole. Odloči se za hotel s ponudbo ALL INCLUSIVE – voda v Egiptu ni pitna. Za pitje in za umivanje uporabljaj strogo ORIGINAL flaširano vodo – zadeva pa ni poceni – jaz sem bla v Egiptu leta 2004 in je plastenka 1,5 l že takrat stala cca. 600 SIT. Če boš preračunala samo vodo, se ti ponudba AI splača. Počakaj še na ponudbe, ki trenutno še niso na trgu. Z rezervacijo se ti ne mudi, saj je izbran termin v času, ko se začne šola, ko družinske počitnice odpadejo in bodo cene nižje.
Zavarovanje rizika odpovedi je OK – ampak – tisti post pa mi je malo mimo ” zavaruješ pa odpoveš” – zadeva ni tako enostavna, saj za vsem stoji zavarovalnica, ki ima določene zavarovalne pogoje…
mi smo kupili karte za lj-sharm-lj preko globtourja, in sicer bi morali odpotovati konec aprila 2006,cca 3-4 dni po tem, ko so v dahabu podtaknili 3 bombe.tja smo bili tudi namenjeni.agencija globtour nam ni hotela vrniti denarja, češ da ni tamkajšnje območje nič nizično.rizika odpovedi nismo imeli.po dveh mesecih smo denar od njih le prejeli, pa šele po tem, ko smo jim grozili s tožbo in mediji…
voda v trgovini stane 1-2 eg.funta, to je cca 70sit ali 30 centov.
verjamem pa, da je v hotelih 17x dražja…no ja, tisti, ki si to lahko privoščijo, naj si 🙂
lptrisa
živjo,
v Norii sem bila pred dvemi leti in je bilo vse ok. do plaže imaš ene 10min hoje, vozi pa tudi en manjši kombi izpred hotela. Malo poglej po forumu ker je na to temo res že ogromno napisanega. Jaz bi ti rekla edino, da se mi res zdi Hurgada boljše izhodišče, če greš za 2 tedna. Če misliš iz Sharma delat izlete do piramid in ne vem kam še vse, bo plačala občutno več…drugače pa obvezno pejdi z lokalno agencijo, bo takoj ceneje. Sej tisti izleti ala vožnja s štirikolesniki, večerje v puščavi in ježa na kamelah in kaj jaz vem kaj še vse, so pomoje povsod podobni, ali si v Sharmu ali v Hurgadi. Le da je pri slednji bližji Nil in ostale znamenitosti. Meni osebno se zdi da je “pametno” it v Sharm za največ 1 teden, takrat lepo združiš malo poležavanja, potapljanja in malo izletov (stvari ki so v bližini, npr samostan Sv. Katarine, Dahab itd). Vse ostalo, piramide Nil in podobno je pa boljše it enkrat drugič in si vzeti čas. Upam da se bosta prav odločila.
lp, katja
bila sem v šarmu, lagina vista hotel 5 zvezdicsuper super. Za vse izlete sva si najela vodenje kar tam, agencijo rabiš samo za nastanitev. Po mojem šarm ni združljiv z dolino kraljev in kairom, ćeprav imaš možnost da greš s konvojem na izlet. Šnorkljanje je pa zakon. v šarmu 14 dni nimaš kaj počet razen če si pravi potapljač.
TARISA, imam vprašanje zate glede hotela LAGUNA VISTA:
na kakšni lokaciji se nahaja, sem brala, da je v zalivu Nabq. nič pa ne piše kakšen ta zaliv je, ali je zraven kakšno naselje, da se da it zvečer kam vem. kaj npr se da počet zvečer? blizu je en otok – ali se na njem kaj dogaja? ali se v hotelu da izposodit masko in plavutke (za vse tri ne bi kupovali plavutk in maske doma, ker jih nikoli več ne bomo rabili) oz. ali je samo maska dovolj?
če bi šla še enkrat: ali bi izbrala isti hotel?
hotel je zelo lep, nov, lahko rečem izjemen. Mi2 sva imela svoj bungalov, prekrit s slamo, res romantično. Komplex je ogromen; zvečer so animacije, diskoteka.. Plaža je mivkasta, do koralnega grebena pa greš levo ali desno od hotela.
Hotel leži skoraj na konci šarma severno od centa. Do mesta- old sarm se lahko vsako minuto pelješ z lokalnimi taxiji, poceni in zanimivo. Hotel je v kompasovem katalogu in ga res priporočam. Upam da se še kdaj vrnem tja. Veliko je bilo ljudi tudi z majhnimi otroci, ker je za njih res idealno. Slikce lahko dobiš po mailu.
Slabost je le ta, da nima svojega pomola do grebena. Mi2 sva se kopala v sharks bayu, edini plaži ki ne pripada hotelu, je pa za plačt in seveda v ras mohamedu- nacionalnem parku.
hojla
jaz sem bila lani julija v noria resort in je bilo enkratno!!hrana odlična,osebje zele prijazno ter smo celo postali prijatelji (nekateri so se trudili z slovenščino) :-))))
plaža je tam nekje 1km stran,vendar ni problem ker vsako uro pelje avtobus ali pa greš čez mesto in res ni dolgčas
če te še kaj zanima vprašaj
l.p.
poglej si stran http://www.tripadvisor.com! Tu je veliko komentarjev glede hotelov in ponekod so dodane tudi slike obiskovalcev!Lp
Forum je zaprt za komentiranje.