Egipt
V Egiptu v Hurgadi sem bila lani decembra. Temperatura morja naj ne bi padla pod 22 stopinj, mi smo imeli 23-24 stopinj. Čez dan so temerature poletne (vsak dan je bil primeren za kopanje v morju), zvečer pa priporočam dolge rokave in hlače (po potrebi!). V puščavi so dnevi vroči, noči pa zelo hladne.
ojla
jst sm bla konc okt.,pol nov.pa smo se kopal na vseh morjih in v nilu-toplo.
sinaj ponoči-dokler hodiš gor še kar stabilno,ko si na vrhu in če prespiš obvezno toplo oblečena ker je ful mraz+piha(windstoper,pulover,gojzarji,spalka).
puščava podnevi bombaž dolgo ker seka sonce,ponoči spet mraz za se oblečt+spalka.
obutev-tevice+gojzar-ne rabiš drugega.
odvisn kako potovanje maš v mislih in kje boš spala.
lp natasa
ČAU!
Tako kot je mene v Egiptu zeblo v decembru 2003 in januarju 2004, me še v življenju ni. Verjetno zato, ker sem pričakovala, da bo njihovih 25C kot pri nas. Pa ni tako. Oni nimajo vlage in je kar mrzlo. Mi smo sicer čez dan skakali okoli v dolgih majicah, zvečer in pa v avtobusih /!!!- oni imajo vedno naštimano klimo na fulllll/ pa smo bili vsi v jaknah, jopicah….Da ne govorim na letališču v Kairu, kjer je sploh in oh klima delala na ful.
Drugače pa smo se kopali v morju. Morje je ok, samo ko prideš ven se moraš hitro obrisat. Sonce je tudi kar močno, pa še piha takrat… na ladjah pa smo bili tudi v dolgih rokavih… čisto nasprotje letošnjemu septembru, ko smo imeli +52C /bilo je noro vroče/.
Sicer pa je bilo lansko leto ekstremno tudi pri njih s temperaturami, zadnja ‘zima’ jih je kar presenetila.
Kar si pa najbolj želim, da bi v Egiptu vladal mir /tudi drugje/, ker je tako lep, da bi bilo škoda, da ga uničijo puhloglaveži…
Salam!
Taša
Forum je zaprt za komentiranje.