Najdi forum

Konec meseca novembra odhajam na 15-dnevno popotovanje po Egiptu. Vesela bi bila vsakega nasveta/ opombe/ izkusnje/ informacije za lazje in manjskrbno potovanje.

Thanks…

Lp, 🙂

Midva z možem greva pa konec decembra za 16 dni. A greš slučajno z Ocsar Travel agencijo? Če imaš e-mail, ti tja pošljem informacije,(jih je veliko) ki mi jih je prijazno posredovala oseba, ki je bila lani s to agencijo 16 dni v Egiptu. Lp, E.

Ne, jaz ne grem z Oscar Travel agencijo. Bi bila pa vesela vsake informacije… Lahko mi jih posljes na anitapetrovcic@travel.over.net.
Thanks …
🙂

Egipt je ena lepa dežela. Tam sem se potepala že 2x. O lepotah ne bi govorila, ker je bilo že veliko povedanega na to temo. Samo ena opombica! Čuvajte kaj jeste (sadje ki ga sam olupiš…) in obvezno pijte samo ustekleničeno vodo! S seboj pa linex ,kakšen lekadol in pa steklenico viskija (malo za aperitiv in degistiv). Če boste upoštevali zadnje boste verjetno cel dopust zdravi.
Lepo se imejte!

Zdravo,
letos poleti sem bila v Egiptu in na Sinaju. Bilo je enkratno in res se splača tja na dopust.
Če si z agencijo je verjetno zelo drugače kot če greš samostojno.
Ampak vseeno…pazi na denar (sploh v Kairu). Turisti veljajo za bogate, zato je cena zanje POVSOD mnogo višja (tudi cigareti v trgovini)! Pomaga, če se naučiš arabskih številk.
Kam pa greš?
Lp

15- dnevno popotovanje: Sharm El Sheikh – Sinaj – Kairo – Memfis – Asuan – Kom Ombo – Edf – Luxor – Hurghada – Dahab

Komaj cakam… odhod se pa ze bliza,

Lp, 🙂

Sharm El Sheikh je preveč turističen, jaz sem bila tam samo en dan, potem pa sem šla raje v Dahab. Dahab je lep kraj, sicer bolj za žurat, lahko pa greš tudi na goro Sinaj (če boš imela čas). Se res splača! Plaža v Dahabu ni nič posebnega – kot tudi v Hurgadi ne. V Hurgadi greš lahko samo na ograjene hotelske plaže (javne so preveč zasvinjane).
Meni je bilo najbolj všeč v Nuweibi (Sinaj). Zelo majhna vasica z enim hotelom, lahko pa najameš tudi slamnato kočo. Plaža je ful lepa! Folk pa zelo konzervativen in se lahko na obali zbere pol vasi, če se slučajno sončiš v bikiniju. Sicer pa je v Hurgadi precej podobno, samo da na hotelske plaže ne spuščajo domačinov in tudi stalno odganjajo tiste, ki so ob obali priplavali do takšnih plaž.

Vsi sprašujejo, če si prvič v Egiptu, da vidijo kako visoko ceno ti lahko postavijo, zato je fino ,če rečeš, da si tam že bila. In vedno zbijaj ceno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Še vedno ne štekam čist: z agencijo, ali brez?
Lp

Potovala bom s turisticno agencijo, vendar gre za res studentsko varianto, kjer je poudarek na dozivetju Egipta in ne na turizmu. Tudi nam je vodic omenil, da je Sharm El Sheikh prevec turisticen, zato bomo najbrz pot takoj nadaljevali proti Kairu.
Hvala ti za izcrpne informacije…
Lp, 🙂

Pozabila sem ti povedati, če boš šla slučajno sama v Gizi gledat piramide, lahko najameš kamelo ali konja (bolje je iti peš). Plačaj maksimalno 50Egiptovskih Funtov!!!!
Domačini hočejo iztržiti čimveč denarja, zato govorijo kako so kamele drage, edinstveno doživetje, bla, bla, bla…
Poznam primer, ko je nekdo plačal 100EUR (za eno uro jahanja na kameli), pa še to so mu rekli, da je s popustom. NORO!

Lepo se imej!
Cao

Thanks!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close