EGIPT
Super dežela. Ljudje so malo nadležni, sicer je pa ful stvari za videt. Pri vsakem nakupu se moraš pogajat. Če greš tja poleti, nujno nesi s sabo senčnik (jaz sem mislila, da si ga bom kupila tam, pa sem komaj našla nekaj primernega, pa še drago je bilo). Mi smo bili en mesec in v tem času vidiš praktično vse, pa še malo si lahko odpočiješ na kakšni odmaknjeni plaži. Mene je najbolj navdušilo Rdeče morje in Dahab (potapljanje in snorkljanje med pisanimi ribami), pa oaza Siwa, ker te tam ljudje ne gnjavijo toliko. Vse je fino za videt – piramide, Abu Simbel, Nil, Kairo, cela dežela je fantastična. Z drisko je skoraj treba računat, zato si nabavi seldiar ali kaj podobnega. Hrana je malo pekoča, ampak dobra. Fajn je imeti kako dolgo krilo ali dolge hlače, ker se to bolj spodobi.
Če te zanima kaj bolj konkretnega, kar vprašaj.
Čao, Mojca.
Hvala za nasvete. Sama odhajam v Sharm el-Sheich, to je bolj predvideno za lenarjenje, kar pa ne pomeni, da si ne bom nič ogledala.
A driska nastopi zaradi njihove hrane ali zaradi vode? Baje vode ne smeš uporabljat v nobene namene, niti za umivanje sadja.
Kakšne pa so kaj cene? So primerljive z našim standardom?
Jaz vode nisem pila, sem jo pa uporabljala za umivanje zob. Sadje sem jedla samo tisto, ki se ga da olupit. Aja, mango sem jedla tudi brez olupit, pa sem ga umila z navadno vodo. Tudi driske nisem dobila, jo je pa imelo pol naše skupine (kakih 10 ljudi od 20), po moje zaradi hrane, ker je tudi bolj pekoča. Sem pa dobila drisko, ko sem se vrnila domov, ampak jaz sem po Egiptu kolovratila cel mesec in pojedla res vse vrste tudi oporečne hrane… Verjamem, da je v hotelih Sharm El Sheika dobro poskrbljeno za neoporečno hrano, saj naj bi to bilo najbolj mondeno letovišče Egipta.
Cene so ful nižje kot pri nas, samo se je res treba pogajat, ker po navadi lahko scenkaš vsaj za 50% nižjo ceno. Razen vstopnin, ki so fiksne. Najem kamel je drag.
Lepe počitnice!
Mojca
zivjo!
jaz sem bila ta bozic v Sharem el sheikhu,hotel Ritz Carlton,kjer nismo imeli niti enega primera driske pa smo jedli vse od a do z!res se to malce razlikuje od hotela do hotela ni pa nobene panike ker je higiena res na nivoju,voda sicer ni pitna ni pa straha ker je to morska prefiltrirana voda,mogoce kak pozirek zganja ne bo skodil,drugace pa ni panike-tudi v vecini ,predvsem boljsih hotelih,imajo ambulante!
je pa to prekrasno letovisce,ljudje so zelo prijazno,prodajalci na ulicah kar malo vsiljivi-vsi te vabijo v svojo trgovino pod pretvezo da so jo pravkar odprli in da cetudi ne nameravas nic kupiti se vsaj vpisi v knjigo gostov… potem pa ti ponujajo vse mogoce… seveda je zate vse po “posebni” ceni!
jaz sem si ogledala Color canyon in pravoslavni samostan sv.Katarine-to ti zelo priporocam ker je res lepo,tudi zbirka ikon pa knjig… ce se ne motim iz 6.stoletja!
najbolj pa me je prevzelo morje,ki je kot akvarij,poln pisanih rib in koral.. skratka res lepo,veliko je bilo potapljacev,ki so se ze potapljali v vseh t.i. potapljaskih tockah pa jim je bila ta destinacija najbolj vsec!
ne vem kaj naj ti se kaj napisem,ce te zanima kaj podrobneje kar vprasaj!
drugace pa lep dopust!
Lana,
Sharm el sheik se od ostalih destinacij v Egiptu razlikuje predvsem glede čistoče, res se ti ni treba bati, da bi se v tem letališkem mestu zastrupila s hrano. Predlagam, da se greš v vsakem primeru potapljat – res je to eden najlepših krajev za ta šport. Lahko greš tudi “samo” šnorkljat pa bo učinek enak, kot če se z vso potapljaško opremo potopiš v globine. Glede na to, da boš na Sinajskem polotoku je naslednja izletniška točka Sinajska gora.
želim ti lep, nepozaben dopust.
Forum je zaprt za komentiranje.