Najdi forum

Mene pa zanima ce je kdo ze bil v egiptu in kake iskusnje ma s tem, jaz bi namrec sla decembra za 14 dni. Kolko so kaj cene tega

Hvala LP

LP!

Jaz sem prišel iz Egipta pred 2 tedni.
Bili smo na potapljanju v Hurghadi,ogledali smo si tudi Luxor.Hurgada je za naše žepe še kar poceni,čeprav je turizem skoraj edini prihodek ter možnost zaposlitve za domačine.
Zelo pomembno je da se pogajaš za ceno na prav vsakem koraku ne glede kaj kupuješ.Ponavadi se da zbit ponujeno ceno tudi za 50 in več procentov.Avtobusi za mestni prevoz(malo večji kombiji)so brez postaj,poberejo te kjerkoli na cesti in odpeljejo te kamorkoli hočeš in to z svetlobno hitrostjo.Ne poznajo ne hitrostnih omejitev,luči za nočno vožnjo ali semaforjev.(ne jim plačat več kot 2 funta za vožnjo!!)Morje in podvodno življenje je res težko opisat ker sta fenomenalna!!Hoteli so večinoma višjih kategorij in jim prav nič ne manjka.
Izleti v Luxor so vsakodnevni(konvoj varujejo oboroženi vojaki celo pot)Cene izletov v hotelih so zasoljene(60-70 usd ali eur)enkrat cenejši so ,če greš do lokalnih turističnih agencij.
Luxor je definitivno vreden ogleda,kajti tam je bilo središče Egipta pred 5000 leti in mnogo stvari je ohranjenih še danes(Karnak Temple,Luxor temple,Dolina kraljev,kjer najdeš tudi grobnico Tut ankh amona).Obvezna je tudi vožnja s barkico po reki Nil in obisk kake tovarne papirusa.
S sabo je boljše vzet dolarje ker jih večinoma menjavajo enako kot euro.

Če te še kaj zanima piši na erni@siol.net

Upam, da se ne boš odločil samo za Hurgado, ki je sicer vredu, vendar tam ne vidiš pravega Egipta. Nujno si moraš ogledati še Kairo (mošeje, piramide,koptski del…), Asuan in Abu Simbel, če je možno pa še Aleksandrijo in Sinai. Jutranja vožnja skozi puščavo je enkratno doživetje. Cene so bile kar nizke, v Hurgadi najvišje, vendar se moraš pogajati. Nikakor ne smeš pozabiti raznih tablet proti slabosti in driski, predvsem pa pazi, kje se prehranjuješ! Ljudje so večinoma izredno prijazni, sama imam glede tega zelo dobre izkušnje. Še to, vožnja med mesti je možna le v konvoju z varovanjem, postanki so vnaprej določeni. Splača se potovati z vlakom, ki je tudi poceni. Trgovine s papirusom so na vsakem vogalu, nujno obišči še parfumerije in bazarje. Srečno! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close