Egipt
Zanima me, če je kdo šel v Egipt brez agencije in naokoli potoval sam oz. v družbi. Običajno potujem z LPjem, brez agencije, kako je pa s takšnim načinom potovanja v Egiptu?
Zanima me praktično vse: varnost, še posebej, ker bo z menoj 8 letni otrok, možnost rentanja avta, prenočevanje, hrana, itd. Torej: ali je smiselno razmišljati o samostojni poti ali je bolje tokrat iti z agencijo?
LP.
Agencija definitivno!
Kakor vse muslim države!!!
Še posebej če si sama z otrokom!!!
Zakaj vsi mislite, da boste prišli sami cenejše skozi kot z agencijo?! Tega res ne zastopim!!! Počakaj kakšno last minute akcijo, pa pojd!!!
Sicer pa maš iz Lj. potovanje 1dan Luksor, 5 dni Hurghada in 1 dan Cairo za 122k SIT.
LM akcije iz Dunaja, Munchna in Linza pa že od 299 EUR pa naprej
JAO JAO LUDJE BOŽJI
Ponavadi agencije nimajo veze z tem kar se dogaja na poti!
Slovence itak vedno nekaj moti in so vedno nezadovoljni: juha je bla prevroča, natakar se ni smejal, zavese so bile žametne, morska stran ni imela ogleda na morje, ker je bilo spredaj drevo,…
Agent je samo prodajalec, ne more skrbeti za natakarjev nasmeh, široke rezance, za drevo pred hotelom,…
Res pa je, da se tem nevšečnostim izogneš če imaš kot agent dobre partnerje!!! Zato če potuješ v bolj oddaljene kraje potuj z večjimi že uveljavljenimi TUJIMI agencijami – sam priporočam Gulet Turistik, Tui ali Fun & Sun – zastopniki za le te so pa itak VSE slovenske agencije, ki dajo nekaj nase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mislim da se da brez posebnih problemov potovat po Egiptu. Pripomnila bi samo to da odsvetujem rentanje avta!!! Večje razdalje se morajo turisti tako in tako voziti v konvoju. Drugače je na vsake nekaj kilometrov check point s policisti in s tem bi se moral ukvarjat sam pa še nisem prepričana, če te sploh pustijo. Promet v Kairu pa je neverjeten samo za zelo pogumne!!!
LP
Očitno potuješ (seattle) večinoma z agencijami in zato ne moreš vedeti kakšen čar je spoznati ljudi, se z njimi pogovarjati, spoznati njihove običaje in zakaj ne tudi težave s katerimi se domačini dnevno srečujejo. (Tega namreč turisti, ki potujejo preko agencij ne morejo spoznati.) Za take krasote pa se je potrebno pošteno potruditi. Nič nimam proti agencijam, sem pa že ogromno prepotovala in spoznala kako malo doživljajo turisti, ko jih agent pripelje v hotel jih naokrog hermetično prevaža z avtobusi in pokaže zgolj to kar želijo videti. Se pa strinjam, da backpackerska potovanja niso za vsakogar.
Špela, Egipt nikakor ni zahtevna država. Zelo dobro so urejene železniške proge, je pa res da je potrebno karto zrihtati kak dan pred odhodom, ker so vlaki zabasani. Zagarantirano pa bistveno bolj udobni od naših, če seveda odmisliš umazanijo, ki jo domačinin pustijo za seboj. Itak pa greš tja zato da spoznaš egipčansko kulturo in ne slovenske. V Kairu ti svetujem Sun hotel, kjer boš dobila ogromno turističnih informacij pa še zelo so prijazni. Avto ti pa odsvetujem, ker so pravi norci za vožnjo. Ne nasedaj pouličnim turističnim poznavalcem in seveda prodajalcem. Zadeve zmerja preveri na 3 različnih koncih. Zgolj en kanal je premalo!!!!! Priporočam ti kulturna oblačila in odsvetujem kratke hlače ter majčke brez rokavov.
Veliko sreče
B&B
Hvala Maja in B&B,
po pravici povedano se mi ni dalo razlagati seattlu tocno to, kar si napisala ti B&B. Kakšen nenasmejan turistični vodič mene osebno ne moti, pa kakšno drevo več ali manj pred hotelom tudi ne, pa soba brez razgleda na morje tudi ne, ker drugače ne vem, po kaj ljudje hodijo na potovanja; zato, da bodo sedeli v sobi in gledali ven ali ???… Imam konkretno slabe izkušnje z agencijami, ki ne bazirajo na tem, kar je napisal seattle. Pa ne bi sedaj o tem. Glede na to, pa da sem prepotovala tudi že kar nekaj sveta, z nahrbtnikom in v lastni režiji, tudi po muslimanskih deželah, pa vem, da potovanje izven agencije ne prinese vedno prihranka denarja, le bolj pristen stik z deželo, po kateri potuješ.
Zato hvala za nasvete in pozitivo!
LP, Špela
oprosti, seattle, pa tudi agencije imajo vezo s tem, kaj se dogaja na poti! kdo pa drug, če ne oni, kadar vodič “pozabi” odhod ladje in potem cela skupina ostane “na suhem”? ali pa ko se vodič ne zna pobrigat za lokalni avtobus in tako odpade celodnevno ogledovanje? ali pa ko je vodič tako kot udeleženci potovanja prvič (seveda z njimi) na tem potovanju in nima pojma o pojmu? pa ne bi več naštevala.
Ne mislit, da smo vsi ljudje take mone, da nas zmoti prehladna juhica!
Mogoče si preveč osebno odreagiral. Si morda turistični vodič?
Forum je zaprt za komentiranje.