Najdi forum

V nedeljo 19.11. se odpravljam v Egipt za 14 dni, priletim v Kairo. Vse tiste, ki so že bili v Egiptu prosim, če mi predlagajo kaj se splača videti, ker časa ni ravno veliko.

Piramide 😉

zakaj si se pa odločil za Egipt, če ne veš kaj je “za videti”?

A greš preko agencije ali solo?

Kot vedno greva z ženo solo, za egipt pa sem se odločil, ker do zadnjega nisem mogel dobiti dopusta in ker je to ena od destinacij na katero se je najlažje odpraviti (ni ekstra vizumov, blizu je, dobre povezave…), moraš jo pa videti (vsaj) enkrat v življenju….

Imel sem načrte za drugje, vendar je tam ali mrzlo (tega nimam rad) ali pa dežuje (tega tudi nimam rad)::)))

Ker imam zelo malo časa za pripravo (ta teden), bi rad slišal dobre izkušnje oz. dobro prakso, zato sem se obrnil na forum po pomoč.

Za vse nasvete, že vnaprej hvala!

V Kairu oz. Gizi si vsekakor poglejta piramide, tudi v notranjosti, zelu blizu je tudi sfinga. V samem mestu je zanimiv muzej, kjer hranijo tudi vse izkopanine in Tutankamonove grobnice. Pa kakšna mošeja seveda. Potem pa na vlak, bus, letalo, ladjo in proti jugu, kjer vabi dolina kraljev (tudi dolina kraljic ni slaba), tempelj kraljice Hatchepsut, orjaška kolosa, Asuan, obadva templja in še in še … kjerkoli že bosta, vedno je dovolj za videt in počet. Ob rdečem morju pa si privoščita potapljanje, kajti korale tam so na nekaterih mestih res lepe. Splača se tudi k beduinom v puščavo, s štiri-kolesnimi motorji. Lepa je tudi Aleksandrija s knjižnico in eno večjih potopljenih ladij. Pa tudi Sinaj je zanimiv. Izberita kam in kaj bosta videla, vsega se ne da, so razdalje prevelike – moj predlog Kairo in jug s postankom ob rdečem morju. Je pa dol vse zelo zelo poceni.

Moji starši so se pred 10 dnevi vrnili iz Egipta. Bolj kot piramide, templji in grobnice jih je navdušila puščava in šnorklanje v Rdečem morju.

V Egiptu mi je bilo najbolj všeč v Aswanu in

Siwi (blizu Libije). Za več info pokliči.

LP!

Ulrik

Luxor s templji
Kairo + piramide
Aswan + Elephantin island + dnevni ali večdnevni izlet s faluko po Nilu
Abu Simbl je preveč turističen

Če bosta imela kj viška časa, lahko v Cairu obiščeta živalski vrt. Je zelo zanimvo. Sicer ne toliko zaradi živali, saj bosta toktat glavna atrakcija prav vidva. Vsi se ozirajo za tujci, jih ogovarjajo in se jim čudijo. Meni je mlada mamica v naročje pomolila ene tri mesece starega otočička, s prošnjo, da bi ga slikala z Evropejcem – in to s fotoaparatom za enkratno uporabo.

Pa ne pozabita na obisk sukov – v Luxorju je zelo zanimivo in živahno tudi po polnoči, saj se šele takrat dovolj ohladi, da lahko zaživi tudi nočno življenje.

Prijetno potepanje!!!

abu simbel preveč turističen?? ok! mislim, da je kar cel egipt preveč turističen…
defenitivno pa se ga splača pogledat…

meni osebno je najbolj ostal v spominu, dan preživet na feluki, ko daš vse štiri od sebe in samo opazuješ čudo narave… voda, sipine, palme….
aja, pa večeri v domačih lokalih ob kajenju šiše… mmm, mi kar diši..

Še nekaj: Za vstop v Veliko piramido vsak dan prodajo le določeno število vstopnic, zato se splača priti v Gizo že zelo zgodaj, saj jih veliko pokupijo že same turistične agencije. Ko sem bila jaz tam, so jo odprli ob 8.00.

Mislim da sem bil v Aswanu in Siwi, vendar nisem več čisto prepričan!
Amike
Ulrik

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close