Najdi forum

Pravkar sem se vrnila iz Egipta. Bilo je enkratno, bila sem v Sharm el Sheiku – Nama Bay, noro je bilo, pa snorklanje je zakon, kot da skočiš v akvarij. Saj res, da je zelo varno, samo po enem tednu jih imaš dovolj, vsak drugi domačin bi ti dal svojo vizitko, pa vsak ti bi nekaj prodal…… Pa rusov je polno, prava skice so. Drugače pa vreme, pa morje je lepo. Drugo leto grem spet, ampak bom naredila izpit za potapljanje.

Kaj pa vreme in pa temperature morja?

Vreme je bilo lepo, sončno nekje do 25°, temperatura morja je 23°, 24°. Včasih je malo pihal veter in to popoldan, potem se ti je zdelo da je v vodi topleje kot zunaj. Jaz sem se kopala skoz zunaj, v hotelu sploh nisem šla v bazen.

ŽIVJO!!!!!!

Ali si šla kaj na izlete v notranjost Sinaja in koliko to stane?

Kaj pa hrana ,a je blo kaj prebavnih motenj? LP in uživaj!!!!

Žijo!

Tudi jaz sem se pred kratkim vrnil iz potepa po Egiptu. Med drugim sem bil tudi na Sinaju. Od trekingov sem izbral beli kanjon, ki je zelo zelo lep. Cenovno je vsekakor ugodno za nas. Sam sem jedel tudi na ulici, pa nisem imel nikakršnih problemov z želodcem. Držal sem se pa dveh pravil:

1. Po vsaki jedi zajeten žluk šnopsa (domačega)
2. Voda iz pipe samo za tuširanje (umivanje zob s stekleničeno)

Šla sem na snorklanje v Ras Mohammed, lepo je bilo nepozabno. Pa šla sem na Sv.Katarino (samostan), pa na jahanje kamel. V mavrični kanjon pa grem drugič. V Sharm el Sheiku sem bila 1 teden, tako da je malo časa da si vse ogledaš. Ponujali so tudi izlet v Kairo, kar pa se po mojem ne splača je predaleč. Letos bom v marcu še šla raje na križarjenje po nilu in si bom tak vse ogledala.
Za te tri izlete sem dala cca 90eur. Po moje še ni tako veliko, lahko še ceneje prideš skozi, veliko je teh agencij ki ti ponujajo izlete.
Ne prebavnih motenj nisem imela. Pa sem jedla vse, razen zelene solate. Zobe pa sem si tudi prala z njihovo vodo pa ni bilo čisto nič. Edino kaj sem se izogibala je led. Sicer pa je bila vsa pijača, ki sem jo kupovala tako ledena, da led ni bil potreben.

Lp Klavdija

Kakšne pa so temperature zvečer?

Živjo!

Kako je pa z vzponom na Mojzesovo goro! Ali je kdo šel,kakšne so bile temparature ponoči,kaj pa cena tega izleta! Najlepša hvala za odgovor!!!!

Včeraj smo se vrnili iz Egipta. Bilo je super in enkratno. Mogoce smo imeli prve tri dni malo smole z vremenom, pa še takrat se mi je zdelo toplo(glede na to da je januar). Čez dan smo se sončili in kopali, zvečer pa tudi ni bilo preveč mraz, odvisno od dneva. Nekajkrat smo kar dolgo sedeli pred bungalovi pa je bilo povsem prijetno. No je pa res, da ko bomo šli naslednjič, bomo vseeno potovali mesec prej ali kasneje, saj kakšni 2 ali 3 stopinji več ne bi škodilo.

LP Lana

Na Mojzesovo goro je tudi mogoče iti, stane okrog 30 – 35eur, bistvo saj greš tak in tak do Sv.Katarine, potem pa peš gor. Razlika je v tem da se je šlo ponoči iz hotela okrog 10 ure. Tako da prideš gor v jutranjih urah in gledaš sončni vzhod (fenomenalno je). Šel ni nobeden, ker jaz sem bila edina ki sem bila pripravljena iti. Pa tudi zdaj je premrzlo (da je nekje 0° ), tako da drugič sigurno grem.

Lp Klavdija

Oj! Js sem bla na Mojzesovi gori decembra, celodneven izlet iz Dahaba je stal 75 funtov na osebo, to je cca 2300 sit. Dopoldan ogled samostana, potem vzpon ki traja približno 2 uri ( odvisno od tempa), nazaj sva šla pa ob času sončnega zahoda in je blo zelo lepo, ko se je sonce poigralo z barvami gorovja, noro! Nujno pa potrebuješ baterijo za nočni vzpon!Ponoči se tud zelo shladi, sem pa opazila na vrhu take manjše prodajalne, kjer so meli domačini tud nekej za spat in mislim da se da se da zment.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close