Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt – možnost izletov

Egipt – možnost izletov

20. avgusta se s fantom odpravljava prvič v Egipt. Izbrala sva 7 dnene počitnice v Hurghadi. Ker pa sva po duši avanturista, si ponavadi vedno privoščiva še kakšne izlete, preko katerih spoznava tamkajšnjo kulturo, navade, znamenitosi, itd.

Ker se Egipta izjemno veselim, prosim tiste, ki ste v tej državi že bili, da mi svetujete, kaj se splača pogledat. Poleg piramid, mimo katerih res ne smeva iti :)).

Če se morda spomnite, bi vas še okvirno prosila za cene teh izletov, da malce preračunava, koliko denarja vzeti s seboj.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Tudi vam želim prijeten dopust.

Koralia

Koralia zakaj raje ne gresta na križarjenje, če praviš da sta po duši bolj avanturista?
Počakata še mesec ali dva pa raje izberita križarjenje, ne bo vama žal, tako bosta videla dobršen del znamenitosti v Egiptu.

Lp

ČAO!

v hurgadi sem bila lani oktobra in sem ti kar fauš da greš v to čudovito deželico. midva sva šla na izlet v cairo, je kar naporen saj greš ponoči ob polnoči iz hotela in se vrneš nasledni noč ob polnoči vendar ko si že v egiptu mislin da piramide moraš iti pogledat. ta izlet je stal nekje 100 € po osebi. nato sva pa šla seveda še na žnorkljanje na koralni greben z ladno kar pa definitivno ne smeta spustit saj je res enkratno videt ta podmorski svet rdečega morja. cena tega izleta pa je bila nekje 50 € po osebi. izleti so drugače kar dragi. no če te še kaj zanima pa napiši.

lep dopust vama želim!

izleti so čisto poceni samo ne hodita z našimi agencijami ampak si jih organizirajta pri lokalnih vodičih!
izlet šnorkljanja(z terenskimi vozili,kamele,kosilo,šnorkalanje na 2mestih,ogled dahaba) je bil pri globtourju okoli 40eur na osebo ,tam pa sva plačala 20eur na osebo..čisto poceni
tako da nikar ne plačujta tako drago
l.p.

se strinjam z luxi – izleti pri domačinih so bistveno cenejši kot pri agenciji!!
100 eurov za ogled kaira… zelo veliko.
sploh če sta po duši avanturista 😉

poleg kaira in snorkljanja jaz svetujem tudi ogled luxorja in doline kraljev – če vaju zgodovina vsaj malo zanima.

Pravkar sem se vrnila iz Hurgade. Izlet v Kairo je bil 78 Eur, obisk beduinov 35 Eur, Luxor 78 Eur. Meni je bilo všeč, da smo imeli poleg slovenske vodičke še domačina, ki je bil egiptolog in nam je resnično znal predstavit vso zgodovino. Izleti so res zelo dragi, vendar bi se jaz vsaj za ogled zgodovinskih krajev odločila za slovensko egipčansko vodenje, ki je resnično kakovostno.

LP in Uživajta

M*,

s katero agencijo si potovala?

s Palmo, bili pa smo 1 teden v Hurgadi na počitnicah, drugi teden pa smo šli na križarjenje po Nilu.

SHARM EL SHEIKH 2007
PROGRAM IZLETOV

RAS MOHAMED: narodni park od leta 1989; po zajtrku avtobusni prevoz do pristanišča, vkrcanje na čoln; vožnja do področja Balakona ( možnost kopanja in potapljanja v Ras Om El Seidu ); z razgledne točke »Shark Observatory« čudovit panoramski razgled na zaliv Aqapa in Suez; nato povratek na glavno plažo z lepimi koralnimi grebeni in kristalno čisto vodo; povratek okoli 16:00 ure; s seboj morate imeti potni list in kopalno opremo ( doplačilo za plavuti in masko približno 5 USD ).
Okvirna cena : 45 USD

SAMOSTAN SV. KATARINI IN DAHAB: zjutraj odhod s klimatiziranim avtobusom; približno 3 ure vožnje po zanimivi puščavski pokrajini do samostana, kjer hranijo čudovite ikone; kosilo v bližini samostana; po nadaljevanju poti postanek v kraju Dahab in ogled beduinskega naselja; povratek v večernih urah; s seboj morate imeti potni list, ustrezna oblačila za obisk samostana.
Okvirna cena: 48 USD

SAFARI Z DŽIPI: odhod ob 09:00 uri s klimatiziranimi džipi; vožnja proti puščavi Khansour in naprej proti dolini Kherezah; možnost fotografiranja; obisk ribiške vasi Saydeen; povratek okoli 15:00 ure; s seboj morate imeti potni list.
Okvirna cena: 55 USD

BEDUINSKA VEČERJA: Ob 16:30 uri odhod do puščavske doline Mander, približno 45 km od Sharm el Sheikha; možnost jahanja kamel; sledi večerja v beduinskem šotoru s tipično beduinsko hrano in folklorno predstavo; povratek ob 20:30 uri.
Okvirna cena: 30 USD ( + 7 USD za jahanje kamel )

LUXOR IN DOLINA KRALJEV: čarterski polet ob 06:00 uri, zato zgodnji jutranji odhod iz hotela; ogled zgodovinskega območja z ohranjenimi spomeniki iz obdobja faraonov; obisk Doline Kraljev in Memnonovih kolosov; po kosilu povratek proti Vzhodni planini in ogled hramov v Luxorju in Karnaku; povratek z letalom in prevoz do hotela; s seboj morate imeti potni list.
Okvirna cena: 260 USD

KAIRO: odhod z avtobusom ob 02:00 uri zjutraj; po prihodu v Kairo ogled piramid, znamenite sfinge, Egipčanskega muzeja, Citadele, Mohamed Alijeve mošeje; kosilo; povratek v hotel pozno zvečer; s seboj morate imeti potni list, udobna oblačila in obutev.
Okvirna cena: 80 USD

Opis, okvirna cena in navedene ure so informativne ter se lahko spremenijo na kraju samem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close