Egipt konec junija prevroče?
Točno tako! Od srede junija do srede septembra niti slučajno ni za hodit. Pogojno je v redu začetek junija in konec septembra, najboljše pa je maja in oktobra. Jaz konec junija niti slučajno ne bi šla tja. Še v Grčiji zna biti takrat prevroče, kaj šele v Egiptu. Razen če mislite samo ležati na plaži, potem pa hitro v klimatizirane prostore hotela. Potem bi šlo.
Jaz sem bila od 15. do 30. julija. Ja, podnevi je v Hurgadi tudi do 43 stopinj, a tega na plaži ne čutiš, ker lepo pihlja z morja. Včasih me je v senci na plaži tudi zazeblo. Je pa res, da je malce hudo it na kake izlete v notrajnost, npr. Kairo ali dolina kraljev.
Upoštevajte tudi to, da je Egipt v puščavi, kar pomeni, da je v zraku zelo malo vlage (npr. v Hurgadi dežuje enkrat na 10 let), zato se ta vročina čuti drugače kot vročina pri nas. 42 stopinj pri njih bi primerjala nekje z 33 stopinj pri nas poleti.
Večkrat sem že pisala, da si poglejte varnostne razmere v državah v katero potujete. Egipt je na seznamu držav na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve, kot država v katero se potuje s pridržkom in da obstajajo določene nevarnosti.
Če vam to povzroča adrenalin, potem izvolite! Lahko si izberete Turčijo, Sirijo, Egipt, Libijo, Afganistan in še kaj. Adrenalin zagotovljen! predvsem če mislite samostojno raziskovati deželo!
Zdravo,
glede na vse komentarje mojih predhodnikov lahko napišem še svoje mnenje: v Egiptu sem bila 6x (5x Sharm in 1x Hurgada), zadnji dve leti pa po 15 dni v Sharmu in sicer od 25.6. – 10.7. in še ni prevroče. Je pa res, da se vročine ne čuti tako kot pri nas, ker ni vlage, pa skoraj ves čas malo pihlja, tako da vsekakor svetujem Egipt konec junija. V avgustu pa je res že fuuuuuull vroče….
Če potrebujete še kakšne info, pa kar napišite.
Lep pozdrav! ;.)
Forum je zaprt za komentiranje.