Egipt ali Maroko…
Hoj !
Nujno potrebujem vašo pomoč. V maju 2005 ( po majskih počitniah ), bi rada odpotovala na približno teden dni dolgo potovanje, lahko tudi 10 dnevno… Gre za presenečenje – darilo za 30. rojstni dan mojemu dragemu. Razmišljala sem o Egiptu ali Maroku, Mehika, vendar pride v poštev tudi kaj drugega. Možna je tudi lastna režija – prosim za veliko nasvetov, kam se obrneš za rezervacije letov, prevozov, hotelov,.. oz. katero turistično agencijo priporočate – dam tudi nekoliko več, samo da se obljubljeno uresniči.. In seveda povejte mi, na kaj moram biti resnično pozorna pri agencijah glede ponudbe, koliko denarja vzeti sabo..Aja za potovanje sem pripravljena plačati tam cca. 500.000 sit za dva – brez vstopnin, napitnin, zapravljanja tam…
Najlepša hvala..
Cvetka
Na Mehiko pozabi, 10 dni premalo. Jest bi se verjetno odločil za Egipt, v Maroku sicer še nisem bil (sem pa ga pa že študiral, kot potencialno destinacijo). Se mi zdi, da ima Egipt več za pokazat (piramide, templji, koralni greben,…)
Agencije za v Egipt nej bi ble fajn: Viking (bil jaz, super) in Oskar (po pripovedovanjih drugih tudi vse OK). Sam verjetno bolj pride v poštev Oskar, ker Vikingu zadnje čase bolj težko rata zapolniti programe.
Pa mi smo dali za 14 dni Egipta 250.00 sit (vključno s spominki, napitninami, vstopninami).
Če bi šla pa slučajno v lastni režiji bi prišlo pa še dosti manj.
Jaz pa v Egiptu še nisem bil, zato lahko nekaj rečem le o Maroku. Desetdnevno potovanje po Maroku je malo kratko, a se da, če gresta do tja z avionom. Če gresta z agencijo bo najlažje, a je malo drago, se mi zdi, toda ker nimata dovolj časa, se vama le na ta način izplača, in verjetno boste v maroškem svetu uživala, saj je res nekaj posebnega. V Maroku, se mi zdi, ne gre toliko za razne razne znamenitosti in hude arheološke ostanke, je pa filing nekaj posebnega in tudi nepozabnega. Če želiš kaj več izvedeti, mi seveda lahko pišeš.
Lp
Cvetka,
glede na vprašanja o rezervacijah kart ipd. se mi zdi, da nisi velikokrat potovala v lastni režiji. Če s tem nimaš oz. nimata izkušenj je bolje, da se obrneta na agencijo. Glede na to, kakšne destinacije si predlagala, ti zagotovo svetujem Oskarja (poglej njihove programe na http://www.agencija-oskar.si).
Kar se pa tiče Maroka se povsem strinjam z Vojcem. Midva sva šla v lastni režiji konec aprila začetek maja 2000 za 3 tedne, do tja z letalom (www.odklop.com – ugodne karte v agadir) potem sva pa tam rentala avto in naprej.
Če imaš še kaj več vprašanj mi piši! Pa sporoči kako sta se odločila!
lp, Živa
Ciao!
Jaz sem bil letos v zacetku aprila za dva tedna v Egiptu. Imas precej za videt, ljudje so zelo prijazni in je fuul poceni. Za ogromno pot Sharm-el-Sheikh-Kairo-Asuan-Abu Simbel-Asuan- Luxor-Hurgada-Dahab-Sharm sem za vse skupaj (prevozi,hrana,nocitve,darilca,…) porabil 60.000 SIT. Za letalsko karto + vizo sem dal kar precej (94.000 SIT), saj si nisem mogel privosciti poceni variante zaradi planiranja dopusta. Drugace pa dobis poceni variante letalskih kart na http://www.odklop.com .
Ce imas namen it za en teden oz.10 dni, se bos mogla odlocit kaj zelis videti. Mojih 14 dni je minilo zelo hitro. Egipt me je zelo ocaral in imam se namen it dol. V planu imam se oaze, puscave,…
V maju je ze kar precej toplo, saj je bilo ze v zacetku aprila v Kairu 30C na jugu pa cca 35-38C. Ce pa mislis bit samo ob morju, pa itak ni problema, saj prijetno piha.
Odlocitev je tvoja.
Lp, Frenk
Bil sem v Mehiki in Egiptu. Ce premorete kaj vec kot 500.000 Sit recimo okoli 600.000 Sit potem vam definitivno svetujem Mehiko, drugace pa bo tudi Egipt v redu, v Maroku na zalost se nisem bil nacrtujem pa odhod drugo leto spomladi, mogoce celo pred vasim odhodom tako da bom lahko takrat se kaj povedal o tem. Kar se tice znamenitosti imasta in Mehika in Egipt ogromno. Je pa res da je Mehika nekoliko drazja zaradi daljsega letenja. Obcutek je v Mehiki sigurno 100x boljsi kot v Egiptu. Latinska Amerika je zakon ! Tudi v Egiptu je bilo lepo, ceprav je bil tam obcutek drugacen manj sproscen sem bil,mogoce zato ker nisem razumel jezika ( arabscine ), medtem ko spansko pa dobro razumem. Ce iscete samo polezavanje po plazi potem je definitivno boljsa Mehika, saj ima res sanjske plaze ( take kot v razglednicah iz ekzoticnih krajev ) v Egiptu pa ni tako. Sicer ce gres na kak izlet na koralni greben je tam res tudi kaksen pesceni otocek , vendar je polno turistov tako da ne najdes prostora niti za polozit brisace !
Agencije, ki obljubljajo to kar dejansko dobis so na zalost samo nemske : TUI, NECKERMAN … itd. Osebno sem bil v Mehiki z TUI agencijo v Egiptu pa z VARD-om ( ki je med drugim med boljsimi agencijami za Egipt …. NIKAKOR NE OSKAR !!!! ) oboje sem rezerviral na Globtourju. Ce izberete TUI agencijo vam je zagotovljeno, da boste dobili kar placate drugace vam povrnevo VSE nazaj !
Nic nekako tako jaz tezim bolj za Mehiko, ce pa bi radi kaj prisparali potem pa v Egipt.Maroko pa ne poznam, je pa definitivno priblizno tako drag kot Mehika !
Bil na vseh treh lokacijah, Mehika in Egipt dvakrat, Maroko enkrat (in bi šel nemara zato najrajši spet tja ;-))…
Vse troje je izjemno zanimivo. Teden ali deset dni je premalo za Mehiko, celo premalo, če se osredotočiš le na en del, kar se itak moraš tudi pri mesecu dni, že po Yutacanu v takem času drviš.
Če se odločita za agencijo, se definitivno bolj splača Egipt, kjer razlike med agencijo in solo potovanjem (pri istem standardu) niso tako usodne kot v Maroku. Sedem do deset dni bo za pot od Kaira do Asuana čisto v redu, pozabiti pa je treba na plaže in oaze.
Maroko je zelo super in lahek za solo potovanje, če znate malo francosko (ali arabsko ;–)). Karte bi morale biti poceni, morda tudi z AlItalio iz Trsta. Tudi tu pa se bo treba hudo omejiti, morda na obisk Feza, Meknesa in puščave (okrog Rissanija), kar je hitro dostopno z letom v Casablanco. Tako Fez kot puščava, oboje je skrajno romantično, puščava seveda precej bazična, kar se tiče prehrane, spanja ipd, vendar to ne moti pustolovskega duha. Egipt bo bolj turističen.
Res pa je, da za plaže je pa najboljša Mehika, kot piše kolega zgoraj… Hja, odvisno, kaj si želita.
Forum je zaprt za komentiranje.