Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt ali Kanarski otoki?

Egipt ali Kanarski otoki?

Prosim vas za pomoč. v marcu ali aprilu bi radi šli v tople kraje, ne predaleč. se mi zdi, da sta možnosti samo dve (upam, da se motim): Sharm el Šejk in Kanarski otoki. Prvo me ne navdušuje, ker se mi zdi, da se množično zastrupljajo tam, za drugo se pa bojim, da je prehladno. Se lahko na Kanarskih kopaš v morju v tem času?

Če pa ima kdo še kakšen drug predlog, bom vesela. Aja, pa Turčija in Tunizija si mislim, da je približno isto kot Egipt – kar se zastrupitev tiče.

O kakšnih zastrupitvah ti to govoriš?

Kaj rineš nekam, kjer te bodo zastrupili.
Ostani doma, vsaj veš kaj piješ(ali pa tudi ne).

Zastrupitve? S čim?
A sploh kaj veš o Sharmu? Očitno ne. Potem pa raje doma ostani. Tudi na Kanarskih te lahko zastrupijo.

Vsekakor Kanarski otoki. So pa dražji od Egipta.

Na Kanarskih se zelo težko kopaš v morju, ker ležijo v Atlantiku, ki je dokaj mrzel – vsaj meni je bil čisto preveč, pa še valovi. Imajo pa ogromno bazenov. Cenovno so nekje Slovenija + 20%. Po mojih izkušnjah, seveda. Egipta ne poznam.

Najlepši čas za Šarm el šejk je ravno april/maj. Voda je že dovolj topla za kopanj in ŠNORKLANJE. Kdor ni bil v Egiptu sploh ne ve kako dolgočasno je v vseh ostali morjih, kjer ni ribic. Izberite hotel s koralnim grebenom in boste kot v akvariju. Noro, res!

Kanarskih ne poznam, bila sem v Egiptu (april) in mi je bilo enkratno. Komaj čakam, da bom to lahko ponovila in šla za dlje časa, ne samo za en teden. Glede zastrupitev je tako, paziti moraš kaj ješ, ne smeš piti vode iz pipe, …je pa tako, ljudje smo različno občutljivi, en lahko driska, drugi ne. Pri nas v skupini je ena imela te težave, ostali ne. Smo si pa vsak dan privoščili malo viskija za razkuženje 🙂

Hoj,

jaz sem se en teden nazaj vrnila z Egipta, natančneje Dahab. Bilo je noro, temperature primerljive našim poletnim, ok voda je sicer res imela samo 21. stopinj, ampak aprila bo pa prav prijetna za kopanje. Zrak pa čez dan do 30 stopinj. Bilo je noro dobro.
Kar se pa zastrupitev tiče je pa tko kot so povedale že predhodnice, voda iz pipe ni pitna, ker pa sadje in zelenjavo perejo pod to vodo, maš sabo en viski in vsakič ko zužiješ kaj podobnega, spiješ čez en požirk viskija pa je. Pa kako oglje za vsak slučaj. Jaz nisem imela težav, moj mož pa le rahle en dan je šel pač večkrat na wc in to je bilo to. V vodi rib ko v akvariju, nama je bilo res lepo. Sklep; naslednje leto ponovimo.

lep dan w.

Joj, ste ene zlobne. Sej ne govorim, da bi me kdo hotel zastrupit. Govorim, da slišim, kako se tam na veliko zastrupljajo s hrano al pa kaj jaz vem s čim. Zato pa vprašam. Žleht komenmtarje obdržite zase.

Ostalim pa lepa hvala! Vem, da vode ne smeš piti, tudi solat in sadja pač ne bi jedli ali pa bi ga prali z ustekleničeno vodo. Tudi zame me ne skrbi tolk. Bi že preživela, kar bi pač bilo. Imava pa 2 majhna otroka in me zanju bolj skrbi, poleg tega jima pa tud žganja jasno ne bi dajala. Pa še bazeni in to – najbrž veste, kako hitro otrok popije par požirkov vode – a to ni problematično? Je tolk klora notri, da pobije tiste mikrobe?

Sicer pa – april bi bil torej pravi čas? Imate kakšno idejo v kateri hotel? Vzeli bi AI, zanima me pa še, kako je s hrano tam. Imajo bolj evropsko hrano kot so makaroni, krompir, piščanec in podobno? Nismo namreč preveč naklonjeni eksotični hrani.

Hvala za čim več informacij.

Jaz ti svetujem (glede na to, da imaš pomisleke) Sharm, ampak tuj(ne Egipčanski) hotel s 5 *. Tam nimaš kaj skrbet, lahko boš uživala v luksuzu, imajo vse sorte za otroke… Mi gremo skoraj vsako leto, na Kanarskih pa sem bila 2x, pa mi ni ravno nekaj… ne maram tistega sivo-črnega peska, za izležavanje izključno ob bazenu pa jaz nisem. Je pa fajn za sprehode, kolesarjenje, treking… Sicer pa, da te potolažim, v Egiptu sem bila že ene 15x, pa nikoli nisem imela kakih težav-razen kake dodatne kg :-(, zaradi preveč postankov pri hrani.Je pa res, da pri hotelu ni treba šparat.

Mejci … iz napisanega je videti da ti potovanje na eno ali drugo destinacijo predstavlja bolj napor kot užitek … lahko pa da se motim 🙂

škoda je it nekam, kjer vidiš same negativne možne zaključke. Svetujem ti da pri sebi razmisliš kaj si res želiš …

Egipt je pač arabski svet … sicer še nisem bila konkretno v Egiptu, predvidevam pa da ni kaj dosti drugače kot drugje tam okrog … nekaj stvari moraš vzeti v zakup in uživati v počitnicah …

Kanari pa so evropa … morje pa aprila sigurno mrzlo (čeprav verjamem da je tam morje mrzlo čez vse leto) … mi se aprila na Gran Canariji niti pod razno nismo kopali … so se pa skandinavci in Angleži brez težav 🙂

Midva sva bila na Kanarskih aprila in je bilo prav prijetno toplo (kratke hlače in majica, kopalke …)

Morje nama je bilo prehldno, bazen super. Najela sva avto in šibala po otoku. Bilo je super.

Bila na Kanarskih otokih (točneje na Tenerifih) vendar v mesecu oktobru in mi je bilo sice fino ampak ne vem, pričakovala sem mogoče malce preveč. Najeli smo tudi avto in se vozili po otoku. Še najbolj bombastičen se mi je zdel vzpon, seveda peš, na vulkan Teide. Pa ogled parka, Loro park, če se ne motim. Za kopat pa mi sploh ni bilo…V Egiptu pa še nisem bila, se je pa ravno iz tega letovišča vrnila kolegica in je vse skupaj zelo pohvalila.

B*, ne gre za to, da bi v vsaki stvari videla slabo. Samo sprašujem. Nisem bila še niti v Egiptu, niti na Kanarskih, zato sem samo želela pridobit kakšne izkušnje.

Gotovo bomo šli v Egipt, tu ni kaj. Vem, da bo super!

Teneriffi so fajn, in če boste že tam pojdite še na:
El Teide – ognjenik. Je najvišja gora v Španiji, najvišji vrh v Atlantskem oceanu in tretji najvišji ognjenik na svetu. Visok je 3.718 metrov.

Tile so spraševali pred 9 leti, kam bi šli …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close