Najdi forum

eftalou

Pozna morda kdo hotel Eftalou na Lezbosu? Kako ste bili zadovolnji z nijim, ste imeli AI varianto, kakšna je plaža ?

Super super in še enkrat super. Hotel leži dober km od mesta Eftalu, na zelo prijetni, mirni lokaciji. Gre za majhen hotel ki ga vodi avstralska družina. Oče je starejše sorte in 3x dnevno vozi brezplačen kombi do mesta in nazaj ( vožnja je sicer ubijalska ker divja ), za večino stvari skrbita oba sinova ki sta strašno simpatična in ena snaha. Žena lastnika pa je grkinja in večinoma sedi v recepciji in se pogovarja sama s sabo.

Hrana je sicer okusna ampak nič posebnega. Mi smo imeli polpenzion, tako da so nam večerjo postregli. Sobice so prijetne, dovolj velike, pred hotelom je bazen z ležalniki in senčniki. V predsezoni do 15 julija je večinoma prazen. Zelo je primeren tudi za majhne otroke stare 2 leti in več.

Poleg bazena je taverna kamor morate nujno iti na česnovo pizzo. Rula. Sicer v taverni strežejo tudi ostalo hrano, sadje in sladoled, ob bazenu pa je poolbar.

Plaža pa je slabša stran hotela, ker jo ni. Avtobus ki ustavi prav pred hotelom pa te odpelje na vse plaže ki so tam okoli. Do najbljižje pa je dober km. Plaže po celem otoku so sicer zakon. Sami kamenčki in povsod na voljo tuši.

Priporočam ti – vsaj mi smo tako naredili – da rentaš avto. Najboljše je če se greš osebno zmenit v mesto in sicer je tam odlična in cenovno ugodna agencija Pinky, v zgornjem delu mesta pred rivo. Saj boste našli. V glavnem sposojajo KIA PICANTO, ki je odlična za ta otok.

Priporočam ti oglede Mitilinija (glavno mesto), Kalonija Skale Erresus in Slake Sikaminjas, ter Okamenelega gozda. Vse to pa v lastni režiji ker se ti organizirani izlet ne izplača.

Uživajte. Sama foušija me je.

ria33 hvala za tvoje obsežno poročilo, si nam kar polepšala dan…smo namreč že rezervirali, tako da neke spremembe niso več možne.

lep dan ti želim

Živjo, bili smo avgusta 2006. Torej sam hotel lušten, hrana pod kritiko (glede na druge hotele tovrstne kategorije, da se razumemo). Je pa tako, da se moraš voziti na plažo (v Petro ali Anaxos). Drugače mi je otok zelo všeč, še ne tako skomercializiran. Tudi ogleda vrednih stvari je veliko. letos se mi zdi, da imajo celo All inc. Res je taverna poleg super (pice, sardele na žaru ipd), ampak moraš biti mobilen. Lp L

lira111 tudi tebi hvala za info, ali potem hotel sploh nima plaže, ker v katalogu piše, do plaže 350m, kako je s tem ?

Plaža ki je oddaljena 350m je neuporabna. Tam se nihče ne kopa. Je divja plaža, sicer peščena, vendar neurejena in neprimerna za kopanje. Nisem videla da bi se tam kdo kopal. Kopali smo se ali v bazenu pred hotelom, v glavnem tik pred večerjo, ko smo iz celodnevnih izletov prihajali nazaj v hotel. Smo se našle 4 slovenske družine in smo potem špilali odbojko do večerje, tako da je bila ena ekipa v otroškem, druga pa v velikem bazenu. Žogo smo pa nabijali čez ograjico med tema bazenoma.
Sicer pa so plaže krasne po celem otoku, tako da samo rentajte avto, ker se res splača in hajdi naokoli. Z avtobusom ki ustavlja prav pred hotelom pa prideš do vseh organiziranih plaž. Bus ni tako drag.

Kar se pa hrane tiče: nam je bila čisto v redu. Je pa res da nismo ekstra zahtevni gostje in ne pričakujemo kraljevskih jedi. Bila je okusna, včasih tipično grška, včasih evropejska. Daleč od tega da bi bila pod kritiko. Odvisno pač kaj zahtevaš in kje vse dlako iščeš.
Če ste normalni ljudje potem vam bo luštno.
Uživajte še namesto nas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close