Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice edin kraj ki me je v SLO razočaral je

edin kraj ki me je v SLO razočaral je

Spodnja tema me je spomnila, da moram dogodek deliti z vami:

Golica in narcise.

Za nedeljski izlet smo izbrali golico v času cvetenja narcis. Nikdar nismo bili tam, in tudi nikdar več nismo in ne bomo šli. Smo pohodniki, avto pustimo daleč od cilja. Pes, prvorojenec, in midva, starša. Bila je vroča nedelja, in po kakšnih 2 urah hoda pridemo do koče na golici. Nahrbtnike z ram in priboljšek na mizo.

Prileti brezzobi gorenc in med pljuvanjem hrope, da kaj si mislimo mi ljubljančani, da je ves svet naš. Tukaj ne moreš imeti na mizi svojo hrano in pijačo. Brez smisla, da omenim da je ogromno praznih miz, prn nh je ko kuker un reče! Pa da mi zginete!

Se kdo čudi, zakaj raje zahajamo v avstrijske ali italijanske bajte. Celo na Šmarki, ki je zibelka, za gorence, žabarjev, je dovoljeno da imaš lahko svojo špajzo na mizi. Je pa res, da vedno vse smeti tudi odnesemo s seboj v dolino.

Golica je lepa samo na slikah, seveda brez ostudnih domačinov.

Čimveč takih postov, prosim. Da bi se vas čimmanj škodljivcev, nadutežev in srak zgrinjalo v naravo.

Edino pravilno! Probaj it v oštarijo, pa is nes svojo župco s sabo, pa v eni vrečki imej pomfri in si ga stresi namizo, v žepu imej šnicl, pa si ga vrž na mizo in lepo pojej v oštariji svoj futr. Ne bo šlo, ne? Hmmmmm, le zakaj?!

Taki kot si ti kar lepo v dolini ostante, al pa si neste s sabo dekco, si jo pogrnte v senčko in tam pomalicajte svoje smrdljive sendviče iz ruzaka.

me veseli, da se strinjaš z menoj!

En velik aplavz oskrbniku koče!!! Več takih oskrbnikov, ki si upajo zastonjkarje pregnat iz koče! Golazen nevzgojena! Če se pride pred ali v kočo, se naroči hrano iz koče, če ne pa ne zasedaj prostora in jej v grmovju ali kjer hočeš. Klopce in mize so za goste koče, ne za stiskače, ki si par in sendviče pacajo po ure in ure v rucaku. Mrš!

me veseli, da se strinjaš z menoj![/quote]

Strinjamo se, da moraš ostati na šmarki. Ni čudno, da se kdaj komu utrga, ker se vas 90% obnaša, kot da ste sami na svetu.

Sam sem se samo čudil domačinom v kraju kamor sem se priselil… Denar dobesedno na tleh leži…

Glej, po 10+letih dam domačinom prav, tudi sam ne maram vas enodnevnih-vikend turistov… Ne rečem da ste vsi meščani neznosni, ampak to kar ostane za vami ne rabimo, niti ne želimo…

Ja, eni se pa res ne znate obnašat…. mislim, osnovnih pravil ne poznate…. včasih so bili le južnjaki taki, sedaj smo pa očitno že sami taki… pol se pa čudimo, da nas zahod ne mara…

Mimogrede, Golica je hrib, ne kraj.

Saj na zahodu si tudi doma malice delajo. Al kaj si hotelo povedat?

Ne vem no, meni se še nikoli nikjer (niti na “zahodu”) ni zgodilo, da bi koga preganjali izpred koče, ker je imel malico s sabo. Pa sploh na tako neprijazen način. Pa sploh, če je otrok zraven.

Po moje, če se ne znaš kulturno obnašati, nisi za v gostinstvo, vključno s planinskimi kočami. Gostje so, kakršni so, ampak gostinci morajo biti pa v vsakem trenutku profesionalni in kulturni, to je del njihove službe.

Če se ne znaš kulturno obnašat, nisi za v hribe in naravo.

Neverjetno, kakšen zamorjen, hudoben folk se zadržuje na tem čveku. 🙁

Se sploh zavedate, kakšno sovratštvo širite? Da vas ni sram!

Sicer pa to negativo okoli sebe trosite neki nesposobneži, lenuhi – le kdo drug ima zadjle čas viset tukaj?!

Ne vem no, meni se še nikoli nikjer (niti na “zahodu”) ni zgodilo, da bi koga preganjali izpred koče, ker je imel malico s sabo. Pa sploh na tako neprijazen način. Pa sploh, če je otrok zraven.

Po moje, če se ne znaš kulturno obnašati, nisi za v gostinstvo, vključno s planinskimi kočami. Gostje so, kakršni so, ampak gostinci morajo biti pa v vsakem trenutku profesionalni in kulturni, to je del njihove službe.[/quote]

Na Golici je, kolikor vem, precej klopc, ki so nekoliko oddaljene od koče, zato mi je res čudno, da če se kar vsedeš za mizo ob koči in daš svojo malico na mizo (ker imajo tam postrežbo…)…. sploh takrat, ko nikogar ni, ker je še bolj opazno…. pač reagiral je, kot je reagiral… ampak obnašanje je pa res mimo…. pa vsak dan je več takih ljudi, ki se na nikogar ne ozirajo…

Kje pa ti visiš, da si pridna mravljica? Na nekem drugem monu?

Ne, ni me sram, tudi meni gre neskončno na živce aroganca prišlekov, ki preplašijo živali z vpitjem, pomendrajo vse pod sabo, potrgajo naročje narcis zraven naj se pa še do njih obnašamo, kot da so kralji. Z razlogom je folk jezen. Kdaj pokasira tudi kdo, ki ne bi smel, 90% je pa z razlogom.

Po moje, če se ne znaš kulturno obnašati, nisi za v gostinstvo, vključno s planinskimi kočami. Gostje so, kakršni so, ampak gostinci morajo biti pa v vsakem trenutku profesionalni in kulturni, to je del njihove službe.[/quote]

Na Golici je, kolikor vem, precej klopc, ki so nekoliko oddaljene od koče, zato mi je res čudno, da če se kar vsedeš za mizo ob koči in daš svojo malico na mizo (ker imajo tam postrežbo…)…. sploh takrat, ko nikogar ni, ker je še bolj opazno…. pač reagiral je, kot je reagiral… ampak tudi vaše obnašanje je mimo…. pa vsak dan je več takih ljudi, ki se na nikogar ne ozirajo…

Tudi mi v hribe, pa še kam drugam, vedno nesemo svojo hrano, ker je po raznih kočah pregovorno zanič in za tisti nič te hudo oberejo. “Svoje” sicer raje pojemo kje na samem, če pa bi bila jaz oskrbnica kake koče, ne bi nikoli odgnala ljudi, ki si hrano preinesejo s seboj. Zakaj pa? Mogoče si pa postrežbe ne morejo privoščiti. Pa naj ti silni oskrbniki kot, pa tudi vsi vi, ki ste tu gor nesramni, pomislijo, s čigavim denarjem so bile te koče narejene, da zdaj oni služijo?

to so novodobni slovencki, nekam pridejo pa je vse njihov pa misljo da tm lahk vse pocnejo brez da bi prej vprasal ce lahko… v nasih koncih parkirajo na privat dvorisca tiste avtomobile kt drek k jim iz rit pade, kolega je pizdil k majo pol bajte privat pol pa poslovnega prostora, da bicikle parkirajo stranke povsod drugod okol bajte samo v stojalo ne, da je vse popraskan kar je fasade, pa ena stranka si je zastavla brez vprasanj ce lahk cucke pred privat vhod privezovat itn. ce pa takmu folku kdo kej sikne so pa vsi drugi grdi, grozni, zatezeni sam oni k pridejo tko da misljo da je vse na izvoli pa brez osnov bontona so revcki k se vsi spravljajl na njih pa jih podijo.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Čakaj, a ni Golica en hrib pri Celju? Ne? Ja če je na ohrnem Gorenjskem, kaj si pa pričakovala, avtorica 🙂

Pri nas na Pohorju lahko kjerkoli sedeš s svojim sendvičem s poli klobaso, glavno, da naročiš borovničke pri oštirju, boš itak vse not prinesel 🙂

Pri vas na Pohorju je tudi smeti cele kupe zaradi pišmeuhovskega odnosa.

Se pa strinjam, kar tja zavijte.

O, presenečenje nad odzivom. Morda pa zdaj bolje razumete obalčane, ki ne marajo enodnevne prepotentne obiskovalce.

jst vas cist stekam.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

to so novodobni slovencki, nekam pridejo pa je vse njihov pa misljo da tm lahk vse pocnejo brez da bi prej vprasal ce lahko… v nasih koncih parkirajo na privat dvorisca tiste avtomobile kt drek k jim iz rit pade,

avtovleka oz pajek zna biti zlo uporabna zadevšna..

moje mnenje..na dvorišče tabla privat, prepovedano parkiranje in če nekdo parkira, pokličeš taprvo avtovleko pa je

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

[/quote]

slovencki ne znajo brat… mi je pac fenomen, da nobenmu tujcu to ne pride na misel, da bi kr nekam parkiral, se ce se kje zgubijo vljudno pozvonijo pa se opravicjo k so na privat zapelal pa vprasajo ce lahk dobijo napotke za naprej al pa kje je najblizji parkplac.

Veš kaj, jst velikkrat pri vas ciganim, in vidim vse sorte, več kt domačini… Tudi se je že zgodilo, da sem človeka slikal, skupaj z njegovim avtom in mu zagrozil da bom poslal lastniku če ne bo pospravil za sabo.

dons ga ni nben problem najt po netu…

razen na Pečkah … tam se ova črna šoja dere, še preden se vsedeš za mizo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close