Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice easyjet ali adria

easyjet ali adria

Živjo,

še nikoli se nisem peljala z letalom, zato so mogoče moja vprašanja nenavadna.
Za isti termin je cena vozovnice pri easyjetu nekaj nižja kot pri adriji. Ampak mi ni čiso jasno, kaj pomeni, da sedeži niso določeni?
Imam dva otroka (4 leta in 9 mesecev), a to pomeni, da vsak sedi v svojem koncu letala? To, da moram za otroke plačati sedež, vem. A je lahko mlajša v lupinici?
Malo sem skeptična do easyjeta. A je kdo potoval z njimi. Soseda tukaj me prepričuje, da lahko ostanemo brez sedeža na letalu, ker je prodanih preveč vozovnic.
Ali lahko voziček vzamem na letalo? OK, saj nekaj časa lahko tudi nosim mlajšo, ampak bom morala paziti še starejšo in če kam na hiro uide, si ne predstavljam, kako bom tekla za njo.
LP,
Pija.

Za starejšo se plača vozovnica vendar ne polna cena. Mlajšo imaš v naročju in nima sedeža, pelje se brezplačno.

Voziček oddaš tik pred vstopom na letalo in ga dobiš takoj po pristanku. Je pa fajn, če je kakšna marela ali kakšen lažji voziček. Ne vem, če so pri teži kakšne omejitve.

Kako je s sedeži ne vem, vendar dvomim, da bi dali tebe in 4 letnega otroka narazen seedt. Tega pomojem niti ne smejo.

To da bi pa ostali brez sedežev…ne verjamem, da se kaj takeg lahko zgodi.

Otroci do 2-eh let nimajo svojega sedeža, ampak so v naročju.

To, da easyjet nima določenih sedežev pomeni, da kdor prej pride, prej melje. To, da so letala prebukirana je stalna praksa vseh družb, ker vedno računajo na odpovedi. V takem primeru ponudijo alternativni prevoz.

Ne, brez sedeža gotovo ne moreš ostati. To, da sedeži niso določeni pomeni samo to, da je kot če greš na avtobus – sediš tam kjer je pač prosto mesto, na karti ti ne bo pisalo, da je sedež D31 tvoj.

Jaz veliko letim z nizkocenovnimi prevozniki in se mi zdi resnično škoda denarja za Adrio in podobne, če obstaja cenejša alternativa. Tisti sendvidček, ki mi ga podari Adria, ni vreden razlike v ceni.

Ponavadi imaš pri nizkocenovnih prevoznikih v takih primerih možnost priority bordinga (malo doplačaš in greš prvi na letalo).

Se mi je pa že zgodilo, da je prišla družina z 2 malčkoma na letalo med zadnjimi in seveda ni bilo več prostora, da bi sedeli skupaj. Prosti so bili le sedeži ob prehodu. Pa sva s z možem, ker sva bila sama, pesedla, da so lahko sedeli skupaj. Upaj da naletiš na naju 🙂

Pri easyjetu grejo najprej na letalo tisti, ki plačajo speedy boarding, potem pa tisti, ki imajo male otroke.
Za njimi 30 tistih, ki so se najprej čekirali (boarding group A), potem pa vsi ostali (boarding group B).
Se mi še ni zgodilo, da bi ostala pri easyjetu brez sedeža.

lp, Tina

Nizkocenovne družbe tudi brez pririty checkinga dajo prednost družinam z otroci, torej boste vi šli med prvimi na letalo. Tudi sicer bi gotovo poskrbeli, da sediš skupaj z otrokoma.

Glede overbookinga – precej sem že letela z Easyjetom in Ryanairom in še nisem videla, da bi kdo ostal brez sedeža. Saj je ravno to njihova prednost, da nakup vozovnicpoteka preko interneta, torej se ne more zgodit, da bi v dveh poslovalnicah recimo istočasno prodali isti sedež.

Mlajšega otroka imaš med poletom v naročju in zanj ne plačaš nič. Pred vzletom ti prinesejo varnostni pas, s katerim otroka pripneš na svojega.

Glede izbire – fajn preračunaj cene in urnike poletov obeh prevoznikov. Včasih so pri nizkocenovnih res tako nizke, da te polet še vedno pride ceneje, tudi če moraš nekaj več plačat za prevoz z letališča v mesto. Odvisno je tudi od časa poleta – recimo če prideš na cilj šele zvečer in od tega dneva nimaš nič, samo v hotelu plačaš eno noč več.

Sicer pa ne skrbi, je za vse poskrbljeno. Lepo se imejte!

Tako je.
Pa še čist frišna izkušnja: otrok pod 12 let NE SME sedeti sam brez spremstva staršev. Ko smo zdaj leteli na dopust, smo dali 7 in 8 letnika skupaj, vsakega s svojimi križankami, midva pa sva bila v vrsti za njima oba okrog čebele, da bi jo lažje krotila, pa se je eden od naju moral presesti k fantoma.
Priority chekin je fajn reč, čeprav je zdaj pri Ryanairu mal “štala”, ker imaš avtomatično priority checkin, če naredič chekin pred poletom na internetu – takrat pa nihče ne gleda, kolk si star.

Mi smo že pred leti rajši izbrali Adrio…. predvsem zaradi odhoda in prihoda, saj bi z Easyjetom izbubili prvi dan (odhod ima šele zvečer, medtem ko smo šli z Adrio na jutranji let).
Drugo kar mi je bilo pri Adriji všeč pa je bilo to, da smo dobili tri sedeže skupaj in je mala, ki takrat še ni bila stara dve leti sedela na svojem sedežu!

Če letiš prvič se pozanimaj kero letalo leti od katere družbe- če se ne motim je adrijino manjše – kar zna biti zelo prijetno če te ujame kak veter (ni nevarno je pa zoprno če nisi navajen)…

v vsem ostalem napisanem se strinjam s predhodniki…

ma dej no, ne straši revice, zdaj se bo še vetra bala 🙂

No, to za čas odhoda je že res, ampak vse je treba z rezervo vzet. Vsak let se lahko zavleče. Kar smo letos občutili mi, ki smo se po letališču fijakali gor in dol 9 ur.
Nam ni bilo nič hudega, ena punca je pa paniko zganjala, kao ji bo vlak ušel.

easyjet je super. Kar se sedežev tiče je pa tako, da se usedeš kjer želiš. No vsaj pri nas je bilo tako. Všeč mi je ker imajo posneto v slovenščini vse napotke med letom. Če primerjam let z ryanairom in easyjetom bom rekla, da na ryanair nikoli več. Stevardese tečne, šofer ni znal vzleteti, nas je metalo takoj po vzletu, pristanek pa grozen.

Preracuna, koliko te stane pot od letalisca do tja, komor boste sli. Razlike so lahko ogromne.

Zame je najvecja razlika med klasicnim in nizkocenovnim prevoznikom v tem, da prvi omogoca povezave letov med seboj in ti med tem nimas dela s prtlago, drugi ti tega ne omogoca. Ce bos recimo letela LJ Londom pa naprej v Dublin, moras pri drugem po pristanku pobrat kovcek, potem pa spet v check in vrsto. Ce bos zamudila drugi let, ti prevotznik ne krije stroskov novega leta, ker ne prevzema odgovornosti. Pri Adriji ti morajo oni preskrbeti novo povezavo.

Glede vozickov in lupin: vozicek seveda da, brezplacno. Ce je lupina del vozicka, najbrt tudi, imajo na nizkocenovniki omejitev na en tak brezlacen kos. Pri prijavo bos najn dobila navadno nalepko kot vak drug kovcek, potem pa ga bos oddala tik pred odhodom na letalo. Vrnejo ti ga ali takoj po ozstopu iz letala (caka na vecjem vozicku ob letalu) ali pa med ostalo prtlago. Ce je letalo boljs prazno, ti vcasih dovolijo vzet s eboj tudi lupino, a ti bo delala samo guzvo, ker mlajsi otrok ne bo imel svojega sedeza, posledicno pa tudi ne svoje teze prtlage.

Sem mela pa res srečo, da sem pri Ryanairu vedno naletela na “šoferje”, ki so znali vzleteti :)))

Sem mela pa res srečo, da sem pri Ryanairu vedno naletela na “šoferje”, ki so znali vzleteti :)))[/quote]

hi hi hi tudi jaz… pa pristati tudi….

Saj maš prav, ampak to, da drugi skrbijo za tvoj kufer lahko košta par sto EUR na osebo, kar je pri nekajčlanski družini že kar konkreten strošek…

hahahaha:))) sej sm šele zdele prebrala da sm napisala šofer :)) sm pa tut kura!

Jaz sem letela že z obema, ampak sem bila z Easyetom bom zadovoljna. Vsekakor bi izbrala Easyet. Ostalo so vam pa že drugi razložili 🙂
Pa lep let!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close