Najdi forum

E v hrani

Prosim, ce ima kdo celoten seznam aditivov (E-jev) z razlozenim pomenom in izvorom, da se javi (ali samo napise naslov, kjer bi se dalo to poiskati-na VegeSceni imajo namrec pomanjkljivi seznam)! Hvala!

Živjo Neja!

Te E-je so res lepo napisali v reviji Aura, sam zdajle na pamet ne vem katera številka. Ko dobim revijo spet v roke (sem jo posodil), ti skeniram in pošljem. Oglasi se na e-mail.

LP
Princ

Tudi mene zanimajo E-ji, zato bi te prosila, če lahko odgovor posreduješ tukaj.

Hvala.

lp

Prav. Bom dal link. Sam da dobim revijo nazaj.

LP,
Princ

Hvala.

lp

Princ hvala, mene tud zanima. LP

Torej, glede E-jev …

tukaj so skenirane strani iz te revije .. če imate na monitorju naštimano resolucijo na 1024×768 (ali večje), potem se bo kar dobro vidlo, če pa manjšo, pa bo treba malce “scroll-bar” uporabljat 🙂 No ja, ne mi zamerit, res se mi ni dalo ves tekst dajat v nek HTML … morda ob priliki.

Slike so kar velke …

LP
Princ

http://www.geocities.com/bodite_informirani/E_tabela.htm

Lep dan!

no evo, pa mate še to
super Rintintin :))

Mene pa zanima, ali to kdo prakticira? Zadnjic sem sla v šoping z dvema listkoma: na prvem je bil seznam kaj naj kupim, na drugem pa seznam E-jev. In če bi se drugega listka kompletno držala, bi domov prišla brez:
– pijač (celo Fruc ima E!!!)
– sladoleda
– sladke smetane
– müsli
– topljenih sirčkov
– no, verjetno se česa.

Kaksne so vaše izkušnje?
lp
martina

Vse kar si napisala, so le sladke razvade, brez katerih bi se tudi komot shajalo … namesto fruca si stisneš limono, namesto sladoleda zmečkaš banane in jih daš zmrznit in potem poješ, sladka smetana, ah, no comment, müsli se da tudi take dobit, ki takih aditivov nimajo, topljeni sirčki – že tako so en velik poc, raje kupiš navaden sir.

mah, valda, težko se je odreč vsem tem stvarem, ki nas razvajajo, in marsikdo se vpraša, a se nam je sploh treba? odgovori naj pa si vsak sam!

Princ

Oj, Martina! Glede E-jev: jaz se pac poskusam izogibat zivalskih E-jev (sem vegi), pa tudi tistih, za katere vem, da so skodljivi. In ko zacnes delat to, ugotovis, da si z jedilnika crtal nepotrebne oz. nezdrave stvari. LP, Neja

Princ in Rintintin, hvala! Lep dan.
Neja

Zlata vreden seznam. Mene pa zanima, ali je kateri od teh aditivov iz škroba – moj sin je namreč alergičen na gluten.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close